Συμμετοχή και δημοκρατία

Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου

Με την είσοδό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2019, καταδικάζουμε τον διορισμό του Φωτόπουλου και την πρακτική της θρησκευτικής ορκωμοσίας.

Επικρίνουμε τη διαδικασία για τις δημαιρεσίες, τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τις δια περιφοράς συνεδριάσεις, επιμένοντας για πιο δημοκρατικές διαδικασίες. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση το 2020, ζητάμε την τηλεοπτική μετάδοση, καταγγέλουμε τη συνεδρίαση την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Το 2021 παίρνουμε θέση για την αποπομπή των δημοτικών συμβούλων Δρ. Τσαβλή και Δήμ. Ακριτίδου από τη διοίκηση, απέχουμε από την εκλογή Προέδρου. Το 2022 καταγγέλλουμε το σοβαρό έλλειμα δημοκρατίας, μιας διοίκησης που δεν υλοποιεί ούτε τις ομόφωνες αποφάσεις.

Στεκόμαστε απέναντι στον αντιδημοκρατικό νόμο Βορίδη, από την πρώτη στιγμή: εξηγούμε με παραδείγματα και βίντεο (ξανά) τις συνέπειες του στη σύνθεση των ΔΣ. Τον Μάιο του 2021, συμμετέχουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Τέλος, ξεκινώντας την παρέμβασή μας για τις εκλογές του 2023, στήσαμε μια καμπάνια για την ανάγκη μεταδημότευσης, ώστε όλοι και όλες να ψηφίζουν στον τόπο που ζουν.