Παραγωγή και εργασία

Εργατικοί αγώνες

Η Πόλη Ανάποδα στέκεται δίπλα σε κάθε εργατικό αγώνα: στην απεργία των ντελιβεράδων το 2019, την αντίσταση των εμποροϋπαλλήλων στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, τον αγώνα των εργατών στη ΣΙΔΕΝΟΡ. Το 2020, δίπλα στην απεργία στον ΟΤΕ, απέναντι στις απολύσεις στο λιμάνι. Μαζί με τους art workers, μεταφέροντας και τα αιτήματά τους στον Δήμο.

Το 2021 απέναντι στον νόμο Χατζηδάκη και δίπλα στους διανομείς.

Από τον Αύγουστο του 2022, και όλους τους επόμενους μήνες, σταθήκαμε δίπλα στον εμβληματικό για την πόλη αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα: στις συγκεντρώσεις, τη συναυλία, τις δίκες.

Τον Φεβρουάριο του 2023, με δική μας πρωτοβουλία, το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζει ομόφωνα τον αγώνα και τα αιτήματα των απόφοιτων των καλλιτεχνικών σχολών που βρίσκονται σε κατάληψη, όπως και λίγους μήνες μετά το ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΡΤ3.

Από το 2019 επίσης, στηρίζουμε ενεργά το κατειλημμένο, αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, με πορείες και συμμετοχή στις εκδηλώσεις του.

Τέλος, στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου. Από την πρώτη μας συνάντηση το 2019, υπερασπιστήκαμε τους συμβασιούχους, καταγγείλαμε τα «ατυχήματα», ζητήσαμε Μέσα Ατομικής Προστασίας. Συμπαρασταθήκαμε στους απολυμένους συντάκτες του TV100. Υπερασπιστήκαμε την παρουσία των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναδείξαμε την απαξίωση του τομέα καθαριότητας. Συμμετείχαμε επίσης στη συνέλευση των εργαζομένων, μεταφέροντας την ολόπλευρη στήριξή μας.