Η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου, απάντηση στην κλιματική κρίση

Το Σάββατο το μεσημέρι, την ημέρα εγκαινίων της 87ης Διεθνούς Έκθεσης, δεκάδες μέλη της Πόλης Ανάποδα κράτησαν ένα μεγάλο χαρτοπανό στις δυο εισόδους της ΔΕΘ, επαναφέροντας το πάγιο αίτημα να μετεγκτασταθεί η ΔΕΘ και να γίνει ο χώρος της Μητροπολιτικό Πάρκο. 

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που μοιράστηκε: “Ζούμε σε μια πόλη που ασφυκτιά. Χωρίς μέσα μαζικής μετακίνησης, φορτωμένη με υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων, με ελάχιστους ελεύθερους χώρους, με το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο από όλες σχεδόν τις πόλεις της Ευρώπης. Η μόνη μας ελπίδα για ένα πραγματικό μητροπολιτικό πάρκο, για μια σημαντική αύξηση των πράσινων, ελεύθερων χώρων, ήταν ο χώρος της ΔΕΘ, με τη μετεγκατάσταση της Έκθεσης στα δυτικά.”

Σύμφωνα με τα μέλη του σχήματος, το αίτημα αυτό αποκτά ακόμα πιο επιτακτικό χαρακτήρα, καθώς μία ακόμα κλιματική καταστροφή αφήνει πίσω της νεκρούς, τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές, αποκαλύπτοντας πόσο αναποτελεσματικό είναι το κράτος, πόσο απροετοίμαστες οι πόλεις μας. Είναι η στιγμή για μια ριζική αλλαγή στο πώς αντιμετωπίζουμε την πόλη, τί προτεραιότητες θέτουμε, τί έργα ζητάμε. Η πρώτη προτεραιότητα λοιπόν απέναντι τόσο στις αιτίες, όσο και στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, πρέπει να είναι η αύξηση των ελεύθερων χώρων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *