Για τον αποκλεισμό της Πόλης Ανάποδα από δημοσκόπηση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη, 7 Ιουνίου, είδε το φως της δημοσιότητας δημοσκόπηση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview κατά το διάστημα 1-5 Ιουνίου για λογαριασμό της ενημερωτικής ιστοσελίδας politic.gr.

Τα αποτελέσματά της επιβεβαίωσαν αυτό που με λύπη μας είχαμε δημοσιοποιήσει ήδη από τις 3 Ιουνίου, τον αποκλεισμό δηλαδή της Πόλης Ανάποδα από άλλη μία δημοσκόπηση που αφορά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, όταν πρωτοέπεσε στην αντίληψή μας το διαδικτυακό κομμάτι της εν λόγω έρευνας στις 2 Ιουνίου, το όνομα της τυπικά επικεφαλής της παράταξής μας, Μαρίας Κέκη, περιλαμβανόταν σε αυτή, έστω και με ένα τυπογραφικό λάθος («Κάκη»), γεγονός το οποίο θεωρήσαμε απλή αβλεψία. Αμέσως επικοινωνήσαμε καλοπροαίρετα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων για να διορθώσει το λάθος, αλλά αντί για διόρθωση, αυτό που συνέβη έπειτα ήταν η απομάκρυνση του ονόματός της από τις επιλογές!

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια δημοσκόπηση που τροποποιεί τις επιλογές της κατά τη διάρκεια της έρευνας. Είμαστε μια δημοτική παράταξη με σταθερή και ορατή παρουσία στα δημοτικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης, με εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο και με διακηρυγμένη την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στις εκλογές του Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχουμε ανακοινώσει επίσημα την τυπικά επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας, τη συλλογική μας εκπροσώπηση και επιπλέον 28 υποψηφιότητες.

Το 2019, ως νέο σχήμα, η δικαιολογία των εταιρειών δημοσκοπήσεων ήταν ότι δεν είχαμε ανακοινώσει έγκαιρα τον επικεφαλής μας. Φέτος, ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοια δικαιολογία, ενώ συνεχίζουμε να βλέπουμε ονόματα άλλων υποψηφίων που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει επίσημα τη συμμετοχή τους στις εκλογές. Για ποιον λόγο λοιπόν αποκλείονται οι φωνές μας από αυτή τη δημοσκόπηση;

Από την πλευρά μας, παρότι μάλλον ως παράσημο πρέπει να λογαριάζουμε τέτοιους αποκλεισμούς, δεν θα ανεχθούμε πλέον την ανισότιμη αντιμετώπιση στη δημόσια σφαίρα. Καλούμε την Interview να δώσει εξηγήσεις για τη διαχείριση της συγκεκριμένης έρευνας, να ακυρώσει τα αποτελέσματα και να πραγματοποιήσει εκ νέου την έρευνα με ισότιμο και διαφανή τρόπο.

Η Πόλη Ανάποδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *