Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις ομοφοβικές επιθέσεις!

Πριν λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης υπερψήφισε σχεδόν ομόφωνα (υπήρξαν και δύο λευκά) πρόταση ψηφίσματος της Πόλης Ανάποδα που καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση του Σαββάτου και τις απειλές εναντίον του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά»! Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

«Θεσσαλονίκη, πόλη ανοιχτή!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο σαφή τρόπο την φασιστική και ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν στο κέντρο της πόλης μας δύο κουήρ άτομα, από μια φασίζουσα ομάδα, νεαρών -δυστυχώς- ατόμων.

Καταδικάζει επίσης τις παρόμοιες απειλές που δέχονται οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα κορμιά” το οποίο προβάλλεται στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς αντίστοιχες ακροδεξιές συμμορίες καλούν σε εκδήλωση μίσους την ώρα της προβολής.

Είναι πολιτική και θεσμική μας υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ότι κανένας άνθρωπος δεν θα φοβάται να περπατά στους δρόμους της πόλης μας, εξαιτίας της καταγωγής ή της εμφάνισής του, να εξασφαλίσουμε ότι καμία σκοταδιστική ή φασίζουσα ομάδα δεν θα επιβάλλει καθεστώς λογοκρισίας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *