Την αλληλεγγύη μας στον Θανάση Αγαπητό!

Ο Θανάσης Αγαπητός, γνωστός εδώ και δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη για την κοινωνική και πολιτική του δράση ως εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής, κοινωνικός αγωνιστής, αλλά κι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και μέλος του σχήματός μας, της Πόλης Ανάποδα, δικάζεται για μια ακόμα φορά. Αυτή τη φορά γιατί πριν από πέντε χρόνια υπερασπίστηκε τον νεολαίο Χ.Ν., ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ όταν τόλμησε να αντιδράσει στα υβριστικά και ρατσιστικά σχόλιά τους.

Εξαιτίας της στάσης του, ο Θανάσης Αγαπητός δέχθηκε επίθεση από τους αστυνομικούς, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, οπότε και εύλογα κατέθεσε μήνυση, η οποία -φυσικά- μπήκε στο αρχείο.

Παρότι εντωμεταξύ ο Χ.Ν. αποδείχθηκε και δικαστικά αθώος (πλήρης και αμετάκλητη απόφαση 5859/19 του Α ΄Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσ/νίκης), οι αστυνομικοί δεν συγχώρεσαν την στάση αλληλεγγύης του Θανάση Αγαπητού, καταθέτοντας μήνυση για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση. Η μήνυση των αστυνομικών -επίσης φυσικά- δεν αποσύρθηκε και φτάνει σε δικάσιμο, αύριο Πέμπτη 11 Μαΐου.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε περήφανοι και περήφανες για τη στάση κάθε ανθρώπου που στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους του, που ορθώνει το ανάστημά του στην αδικία. Στεκόμαστε αυτονόητα στο πλευρό του Θανάση Αγαπητού και ζητάμε την πλήρη κι οριστική του αθώωση.

Η Πόλη Ανάποδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *