28/4 – Ημέρα Δράσης για την Υγεία

Στην είσοδο του ΑΧΕΠΑ, μαζί με οργανώσεις, σωματεία, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες της πόλης, στηρίξαμε τη σημερινή (28/4) πανελλαδική κινητοποίηση στον χώρο της υγείας!

Στις κινητοποιήσεις στις 7/4 η φωνή μας ακούστηκε δυνατά για την διεκδίκηση της άμεσης ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Όμως τα προβλήματα παραμένουν πιεστικά εν όψει και της νέας «κανονικότητας».

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Να σταματήσει την προπαγάνδα παραπληροφόρησης ότι οι εργαζόμενοι/ες που προσλήφθηκαν μείναν αχρείαστοι και πλεονάζουν. Απαιτούμε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας σύγχρονο, εύκολα προσβάσιμο την ώρα της ανάγκης ικανό να ανταποκριθεί στην έξαρση των επιδημιών από τον ίδιο ή από, άλλον ιό.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

1. Άμεση και επαρκή χορήγηση των κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.

2. Ανάπτυξη του απαραίτητου αριθμού κλινών ΜΕΘ με άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναγκαίου εξοπλισμού.

3. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών υγείας. Mονιμοποίηση των συμβασιούχων τώρα.

4. Άμεση επίταξη κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εργαστηρίων, εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους, ώστε να χρησιμοποιηθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των επιπλέον αναγκών που προκύπτουν λόγω πανδημίας.

5. Μόνιμο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Διαγνωστικούς ελέγχους με επιστημονικά κριτήρια, με επίταξη των διαγνωστικών μέσων του ιδιωτικού τομέα.

6. Να αρθεί άμεσα η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των περιφερειακών Ιατρείων. Να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές της ΠΦΥ για να παρέχουν δωρεάν τις αναγκαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στο λαό.

7. Ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι, ρομά,μετανάστες, πρόσφυγες, άστεγοι, φυλακισμένοι, τοξικοεξαρτημένοι).

8. Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα ΒΑΕ.

9. Στελέχωση και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ

Σήμερα, 28 Απρίλη, η φωνή μας ακούγεται ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *