18/05, Όλοι και όλες στην πολύχρωμη πορεία ελεύθερης έκφρασης

Ως «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που από τα κάτω και με τις και τους κάτω βγάζουν στο δρόμο «την οργή και την πίκρα» μας για το υπάρχον, με το βλέμμα όμως στραμμένο σε έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, χωρίς εκμετάλλευση και πατριαρχία. Μακριά από επιχειρηματικές λογικές και πολιτικές σκοπιμότητες, το «3ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride για τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙΑ* και την Απελευθέρωση Φύλου και Σεξουαλικότητας» λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνοντας μία σειρά εκδηλώσεων για τα φεμινιστικά και lgbtqi+ δικαιώματα, καθώς και πορεία περηφάνιας για την ορατότητα της κοινότητας.

Σε μια χώρα όπου οι Ζακ αυτού του κόσμου δολοφονούνται από την πατριαρχία μέσα στο κέντρο της Αθήνας και η κυβέρνηση φέρνει σε διαβούλευση έναν απαράδεκτο νομικό ορισμό για τον βιασμό που αποτελεί βαθιά οπισθοδρόμηση των φεμινιστικών αιτημάτων, σε ένα κόσμο που επιτρέπει τις ρεπουμπλικανικές αρχές της Αλαμπάμα να καταστρατηγούν την αυτοδιάθεση των γυναικείων σωμάτων, αφαιρώντας το δικαίωμα στην άμβλωση εν έτει 2019, οι φεμινιστικές και lgbtqi+ διεκδικήσεις είναι πιο απαραίτητες και δίκαιες από ποτέ.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου έχουν καταγραφεί πλήθος ομοφοβικών και σεξιστικών περιστατικών τόσο σε χώρους εργασίας όσο και στον δρόμο, όπου ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί βαθιά στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, όπου τα Μακεδονικά συλλαλητήρια επέτρεψαν στα φασιστοειδή στοιχεία να ξετρυπώσουν και να παρελάσουν, όπου η Εκκλησία διαπλέκεται βαθιά με το κράτος και την αυτοδιοίκηση, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η συλλογικοποίηση των από τα κάτω και η απρόσκοπτη πάλη για να ζήσουμε αλλιώς.

Διεκδικούμε λοιπόν το αυτονόητο: κάθε μία και κάθε ένας από εμάς να ζει, να ερωτεύεται και να εκφράζεται όπως θέλει και όπως νιώθει. Καμία και κανένας δεν πρέπει να κυκλοφορεί στον δρόμο με το ένα μάτι στραμμένο πίσω από φόβο και ανασφάλεια. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να υποστηρίξει ενεργά τα φεμινιστικά και lgbtqi+ αιτήματα και να δημιουργήσει εκείνες τις δομές και συνθήκες ώστε να αποτραπούν, οι διακρίσεις, οι επιθέσεις και οι στοχοποιήσεις λόγω ταυτότητας και προσδιορισμού φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Και εμείς θα παλέψουμε πλάι πλάι με τα κινήματα της πόλης για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας.

Θα παλέψουμε απέναντι στην κανονικότητα που περιθωριοποιεί, χλευάζει και κακοποιεί τους δικούς μας ανθρώπους, τους φτωχούς, τις διαφορετικές.

Όλοι και όλες στην πολύχρωμη Πορεία ελεύθερης έκφρασης

Σάββατο 18 Μάη στις 14.00, στο άγαλμα Βενιζέλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *