Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη νύχτα που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά βρίσκεται ξανά σε άνοδο στην Ελλάδα λόγω των κυρίαρχων πολιτικών, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής, της ανάδυσης σκοταδιστικών και ανορθολογικών ιδεολογηματων, του εθνικιστικού παροξυσμού, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πρόσδεση της χώρας στα πολεμοχαρή σχέδια της ΕΕ, είναι κρίσιμο να θυμόμαστε τι συμβαίνει στην πραξη όταν οι φασίστες δυναμώνουν.
Στη Θεσσαλονίκη ακροδεξιές ομάδες επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα από επιθέσεις σε πρόσφυγες, άτομα της ΛΟΑΤΚΙΑ κοινότητας, αγωνιστές & αγωνίστριες.
Η απάντηση μας πρέπει να είναι μαζική και καλά οργανωμένη. Το αντιφασιστικό κίνημα θα χτίσει τείχος ακόμα μια φορά απέναντι στην άνοδο των εθνικιστικών, ακροδεξιών και φασιστικών ρευμάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Να μην αφήσουμε σπιθαμή χώρου στις φασιστικές ιδέες και πρακτικές.
Καλούμε την Τετάρτη στις 17:30 στην Καμάρα στην αντιφασιστική διαδήλωση όπου θα υπάρχει μπλοκ του δημοτικού μας σχήματος.
Η Πόλη Ανάποδα