Η Χρυσή Αυγή οριστικά έξω από τις εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης – Να τη διώξουμε και από τις γειτονιές μας

Οριστικά αποκλείστηκε από τις δημοτικές εκλογές η «Ελληνική αυγή για τη Θεσσαλονίκη», η παράταξη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο (πρώην βουλευτή της ΧΑ και νυν μέλος του πολιτικού της συμβουλίου). Την απόφαση πήρε το πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς οι χρυσαυγίτες κατέβασαν ψηφοδέλτιο χωρίς υποψήφιους στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

Ακόμη κι αν αυτός ο αποκλεισμός οφείλεται σε «τεχνικό» ζήτημα και όχι, όπως θα προτιμούσαμε, στο γεγονός ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση, για εμάς και για όλους/ες τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, είτε πρόκειται για λάθος τους, το οποίο αντανακλά στοιχεία κατάρρευσης του μηχανισμού τους, είτε για συνειδητή απόφαση προκειμένου να αποφύγουν τη μάχη, καθώς ήταν εμφανής στην πόλη η αδυναμία τους να εμφανιστούν οπουδήποτε.

Το γεγονός ότι δεν θα κάνουν προεκλογική εκστρατεία για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει ναζιστικό ψηφοδέλτιο, το γεγονός ότι για τα επόμενα 4 χρόνια δεν θα έχουμε υμνητές του Χίτλερ στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας είναι φυσικά κάτι θετικό. Θετικό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, καθώς οι ναζί είναι υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Θετικό για τα σωματεία, καθώς οι ναζί είναι εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος. Θετικό για κάθε δημοκρατικό πολίτη, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για τους ΛΟΑΤ* ανθρώπους.

Φυσικά, η μάχη απέναντι στον φασισμό δεν σταματάει εδώ, ούτε περιμένουμε από μια απόφαση δικαστηρίου να δώσει το τελικό χτύπημα στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Ίσα-ίσα που οφείλουμε να εντείνουμε τον αγώνα τώρα που οι ναζιστές βρίσκονται στην γωνία. Η πολύ επιτυχημένη ενωτική αντιφασιστική κινητοποίηση ενάντια στο φεστιβάλ μίσους, που σχεδίαζε να διοργανώσουν οι φασίστες του Ιερού Λόχου στο Κόδρα, έδειξε ότι με μαζική ενωτική δράση μπορούμε να στείλουμε τους νεοναζί στα σκουπίδια της ιστορίας.

Ως «Πόλη Ανάποδα» θα πάρουμε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και σε επίπεδο Δήμου. Θέλουμε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να γίνει «ζώνη ελεύθερη από φασίστες». Να ορίσει ως αντιφασιστικό μήνα την περίοδο από 18 Σεπτεμβρίου (δολοφονία Φύσσα) μέχρι 30 Οκτώβρη (απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από του ναζί), κατά την οποία θα διοργανώνονται εκδηλώσεις, συζητήσεις, κινητοποιήσεις, δράσεις αλληλεγγύης, θα δίνεται χώρος σε κινήματα και συλλογικότητες, κτλ. Να μην δίνει χώρο για εκδηλώσεις των φασιστών και να απαιτήσει να φύγουν τα γραφεία τους από την πόλη. Και φυσικά, να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα θυμίζει τη φρίκη της παρουσίας των ναζί και των συνεργατών τους στη Θεσσαλονίκη.

Όπως και να έχει, εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη απέναντι στο τέρας του φασισμού και για μια κοινωνία ανοιχτή, ανθρώπινη και πραγματικά δημοκρατική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *