Η συλλογή υπογραφών ολοκληρώνεται: το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Εδώ κι ένα μήνα περίπου, η «Πόλη Ανάποδα» έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για να επιβληθούν περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση και να προστατευτούν οι κάτοικοι από την ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων. 

Σε αυτό το πλαίσιο οργανώσαμε συλλογή υπογραφών πολιτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας το να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως το να ζητήσει από την κεντρική διοίκηση να ενεργοποιήσει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τους περιορισμούς της βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπονται από τον νόμο.

Ήδη, πάνω από 700 συμπολίτες/ισσες μας έχουν συνυπογράψει ήδη το παραπάνω κάλεσμα. Η ανταπόκριση στις παρεμβάσεις μας στους δρόμους της πόλης, στα κοινωνικά δίκτυα, στην εκδήλωση που έγινε, έδειξε πόσο επείγον και καυτό είναι αυτό το πρόβλημα για την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης και ειδικά για τους φτωχότερους και τις φτωχότερες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές. 

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου θα καταθέσουμε τις υπογραφές στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της αύξησης των ενοικίων, είτε σε ειδική συνεδρίαση είτε στην επόμενη τακτική συνεδρίαση. 

Καλούμε λοιπόν τα μέλη του σχήματος, αλλά και όσους/όσες στηρίζουν την καμπάνια, σε μια τελευταία προσπάθεια να φτάσουμε τις 1000 υπογραφές, να ισχυροποιήσουμε το αίτημά μας και να εξασφαλίσουμε ότι αυτή τη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο θα πάρει αποφάσεις και δεν θα αρκεστεί σε επικοινωνιακά ευχολόγια. 

  Κοινοποίηση -με κάθε τρόπο- της ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών.

  Παρέμβαση για συγκέντρωση υπογραφών το Σάββατο 12 μμ., Τσιμισκή και Ναβαρίνου. 

  Κατάθεση υπογραφών στο Δημαρχείο την Τετάρτη 11 πμ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *