ΔΕΘ 2021 – Μαζική αντίσταση απέναντι στην κυνική κυβερνητική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει το Σάββατο 11/9 στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως κάνει κάθε χρόνο ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ανοίγοντας έτσι τη νέα πολιτική χρονιά. Με τον ανασχηματισμό και τις χιλιοειπωμένες γενικολογίες που θα ακούσουμε, η ΝΔ προσπαθεί να απαντήσει στην κοινωνική δυσαρέσκεια που μεγαλώνει και να πείσει ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Η πραγματικότητα όμως που βιώνουν τα εργατικά, λαϊκά και φτωχά μικρομεσαία στρώματα και η νεολαία, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. 

Η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, η υποβάθμιση του ΕΣΥ, η επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη και η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι και η διαρκής προσπάθεια συρρίκνωσης των δημοκρατικών ελευθεριών συνιστούν κήρυξη πολέμου ενάντια στην κοινωνία. Απαιτείται, επομένως, η συντονισμένη και καλά οργανωμένη απάντηση των κινημάτων.

Ωραία λόγια θα προσπαθήσει να πει ο πρωθυπουργός και για την πόλη μας. Κούφιες υποσχέσεις στα λαϊκά στρώματα και «έργα» που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης: 

Αντί για περισσότερο πράσινο,την εποχή της κλιματικής κρίσης, επιλέγεται η ανάπλαση της ΔΕΘ στο υπάρχον σημείο, στερώντας μας τη δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου που θα συνδέει το βουνό με τη θάλασσα. Αντί για σχολική στέγη και πάρκα πρασίνου, ελεύθεροι χώροι στις γειτονιές παραδίδονται σε εργολάβους. Αντί για λεφτά σε κοινωνικές δομές, οι πόροι κατευθύνονται σε έργα βιτρίνας, που δεν συμβάλλουν καθόλου στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, όπως η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους. Αντί για ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, επιλέγεται το φαραωνικό έργο του fly-over.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλούς ακόμη λόγους ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη μας. Η διαδήλωση της 11ης Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ είναι ευκαιρία να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις πολιτικές τους και να οργανώσουμε την αντίστασή μας.

Ως Πόλη Ανάποδα καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τις μετανάστριες και τους μετανάστες, όσες και όσους πλήττονται από αυτή την κυβέρνηση, να κατέβουν μαζικά στον δρόμο. 

Στηρίζουμε τις προσπάθειες για συμπόρευση και ενωτική διαδήλωση των μαχητικών συλλογικοτήτων του κινήματος, των εργατικών σωματείων, των ριζοσπαστικών αυτοδιοικητικών σχημάτων και όσων θέλουν να δώσουν την μάχη απέναντι στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές.

Η Πόλη Ανάποδα – Αριστερό Αυτοδιοικητικό Σχήμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *