Ακόμα μια επιτυχία της διοίκησης Ζέρβα: Στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία από τη Λειψία λόγω καύσωνα

Πριν από έναν χρόνο περίπου η διοίκηση Ζέρβα έκανε ένα δωράκι στην κυβέρνηση. Αγόρασε 49 μεταχειρισμένα λεωφορεία από την Λειψία και τα δώρισε στον ΟΑΣΘ. Δαπάνησε δηλαδή χρήματα των δημοτών και δημοτισσών από το αποθεματικό των ανταποδοτικών τελών για να καλύψει μιαν ανάγκη που είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει. 

Όταν βέβαια η διοίκηση έρχεται να αντιμετωπίσει ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της επικαλείται συνεχώς την έλλειψη ρευστότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη μαζική άρση απαλλοτριώσεων εκτάσεων που είχαν δεσμευτεί για να γίνουν χώροι πρασίνου, σχολεία και κέντρα πολιτισμού.

Τα περίφημα λεωφορεία από την αρχή είχαν προβλήματα και πάνω απ’ όλα σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούσαν για τις ανάγκες της πόλης, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που η μάχη για τη δημόσια υγεία ήταν και είναι στο επίκεντρο. Ως Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής είχαμε αναδείξει πολλές φορές αυτό το ζήτημα και στο δημοτικό συμβούλιο και με κινηματικές πρωτοβουλίες.

Σήμερα, με τον καύσωνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την πανδημία να απέχει πολύ από το να αποτελέσει παρελθόν μαθαίνουμε ότι τα εν λόγω λεωφορεία αποσύρονται από την κυκλοφορία λόγω έλλειψης κλιματισμού και παραθύρων! Κι ενώ η αγορά λειτουργεί πλήρως και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, κτλ έχουν άμεση ανάγκη την ασφαλή, γρήγορη και ποιοτική μετακίνηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κ. Δήμκας με δηλώσεις του στην Parallaxi για το θέμα ανέφερε: «Δεν έχουν κλιματιστικό τα λεωφορεία. Τα είχαμε πει από την πρώτη στιγμή. Έχουν κλιματισμό μόνο για τον οδηγό και όχι για τους επιβάτες. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ είχε πει ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εγκατασταθούν κλιματιστικά, όμως για την ώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Της Λειψίας είναι 49 λεωφορεία. Καθημερινά κυκλοφορούσαν από 13 έως 17. Γύρω στα 15 περίπου μ.ο. Έχουν αποσυρθεί όλα. Δεν κυκλοφορεί κανένα…» (απορίας άξιο γιατί κυκλοφορούσαν καθημερινά μόνο 13-17 οχήματα). 

Η διοίκηση Ζέρβα, όπως φυσικά και η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη. Για ακόμα μια φορά εμπαίζει τους δημότες και τις δημότισσες. Δείχνει ότι καμιά επαφή δεν έχει με τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τα κινήματα της πόλης για το καθολικό δικαίωμα στην ασφαλή, γρήγορη και ποιοτική μετακίνηση, για γενναία ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ με δημόσια επένδυση, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, για μετρό το συντομότερο δυνατό και αρχαία στη θέση τους στην Βενιζέλου.

#coronoasth #ΣυνΟΑΣΘισμός

One thought on “Ακόμα μια επιτυχία της διοίκησης Ζέρβα: Στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία από τη Λειψία λόγω καύσωνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *