Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ευόσμου! (Σάββατο 5/2)

Η μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος με την καταδίκη της ΧΑ ενάμιση χρόνο πριν αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες μας. Το ίδιο καταδεικνύει και η μεγαλειώδης κινητοποίηση στη Σταυρούπολη το φθινόπωρο που μας πέρασε, αποτέλεσμα εντεινόμενων κινητοποιήσεων μετά από επιθέσεις σε μέλη Φοιτητικών Συλλόγων, αλλά και μαθητές, στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. 

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι η αλήθεια παραμένει μια: ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στη λήθη παραμένει αναγκαίος. Παραμένει αναγκαίος ως αγώνας όσων παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Λίγες μέρες πριν, γίναμε μάρτυρες άλλης μιας τέτοιας επίθεσης στον Εύοσμο, απέναντι σε προσφυγόπουλο μάλιστα τη φορά αυτή, από ομάδες φασιστικών, περιθωριακών στοιχείων, πιστών στον αιματηρό δρόμο που χάραξαν τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της ΧΑ.

Αυτές οι θρασύδειλες επιθέσεις, και όσοι τις υλοποιούν, είναι πάνω από όλα στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους μαθητές, τη νεολαία, το λαό. Αποτελούν προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται, αλλά και όσων παλεύουν και πασχίζουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε συνθήκες εξαθλίωσης και αποκλεισμού. Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έχουν δώσει, και θα συνεχίσουν να δίνουν, το παρών σε όλους τους αγώνες που αφορούν την νεολαία, τα παιδιά, τη δυνατότητα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Στα δε σχολεία, οι επιθέσεις ξεκίνησαν με την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται ενάντια στον νόμο Κεραμέως/Χρυσοχοΐδη, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που μαυρίζει το μέλλον των μαθητών και πετάει χιλιάδες έξω από τα πανεπιστήμια, και στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο, και έφτασαν να βάλουν και πάλι στο στόχαστρο όσους διαχρονικά βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοναζί, δηλαδή τους ξένους, τους πρόσφυγες, τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους σε μια ξένη χώρα και να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, είτε με τις συνεχείς επαναπροωθήσεις και τους χιλιάδες θανάτους στο Αιγαίο, είτε με τον συνεχή αποκλεισμό, την απάνθρωπη εκμετάλλευση και την βία που δέχονται, αποτελούν μια από τις πλέον αδύναμες κοινωνικές κατηγορίες, που οι φασίστες προσπαθούν συνεχώς να τρομοκρατήσουν, δήθεν ως υπεύθυνη για την κρίση.

Εμείς στεκόμαστε δίπλα τους και απέναντι στον φόβο, το μίσος, την καταστολή. Όχι μόνο καταδικάζουμε την συγκεκριμένη επίθεση, αλλά δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα αγωνιζόμαστε για όσο χρειαστεί απέναντι σε αυτό το κτήνος που επιχειρεί και πάλι να σηκώσει κεφάλι.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε κι εμείς μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, το Σάββατο, 5/2, στις 17:00, στην Πλατεία Ευόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *