Ψήφισμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στην 21η τακτική συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης υιοθέτησε ομόφωνα επί των παρόντων (απείχε ο Ι. Κουριαννίδης) ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με το οποίο δηλώνει ότι προσδοκά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Στη σχετική συζήτηση που έγινε, ο δημοτικός μας σύμβουλος, Αντώνης Γαζάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης με την όσο το δυνατόν ευρύτερη υπερψήφιση του συγκεκριμένου ψηφίσματος. Αναφέρθηκε σε πρόσφατη ηλεκτρονική δήλωση του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί επώνυμα από τη ΧΑ στο παρελθόν, στην οποία σημειώνει «οι ναζί είναι ένοχοι επειδή είναι δολοφόνοι».

Ο κ. Γαζάκης υπογράμμισε ότι η παράταξή μας συμμετέχει έμπρακτα στο αντιφασιστικό κίνημα που όλο και μεγαλώνει το τελευταίο διάστημα, τόσο με το σβήσιμο των ναζιστικών συμβόλων από την περιοχή του Λευκού Πύργου την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και με την προβολή αντιφασιστικών μηνυμάτων («Δεν Είναι Αθώοι») σε μνημεία της πόλης το βράδυ της Κυριακής, 4 Οκτωβρίου, τα οποία διόλου δεν προσβάλλονται από τέτοιες ενέργειες.

Σημείωσε επίσης ότι για μας ο αντιφασιστικός αγώνας δεν τελειώνει με την ετυμηγορία της Τετάρτης, όποια κι αν είναι αυτή· θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους οι φασιστικές πρακτικές και ιδέες. Εξάλλου, δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο ναζισμός και ο φασισμός νικιούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων· τσακίζονται όταν θα πάψουν να έχουν έστω και ελάχιστο χώρο ως πολιτικές ιδεολογίες.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις. Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες, δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *