Σε καιρό πανδημίας επιτρέπεται μόνο η κατανάλωση;

Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη και προκλητική διάλυση της εναλλακτικής και πρωτότυπης συναυλίας που διοργάνωσε η πρωτοβουλία Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου το βράδυ της Τετάρτης (30/12). Μια συναυλία στην οποία μουσικοί που κατοικούν στην περιοχή της Α. Σβώλου θα έπαιζαν για λίγη ώρα εκ περιτροπής μουσική από τα μπαλκόνια τους.

Ενώ λοιπόν ξεκίνησε η μουσική και κάποιοι άνθρωποι άκουγαν διασκορπισμένοι στα πεζοδρόμια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού, εμφανίστηκαν περιπολικά και αρκετοί πεζοί αστυνομικοί και διέλυσαν  την όμορφη αυτή γιορτινή καλλιτεχνική δράση που δεν συνιστούσε κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Την ίδια στιγμή μάλιστα που έξω από τα λιγοστά ανοιχτά καταστήματα υπήρχαν απρόσκοπτα μεγάλες ουρές καταναλωτών…

Ζητάμε να μπει άμεσα ένα τέλος στον παραλογισμό και την ασυδοσία του κράτους και των αστυνομικών δυνάμεων, που με αφορμή την πανδημία και τα αναγκαία μέτρα καταπολέμησης του ιού, επιδιώκουν μια κοινωνία όπου δεν χωρούν πολίτες και δημότισσες που δρουν με αυτοοργάνωση, ευαισθησία και αλληλεγγύη, αλλά μόνο καταναλωτές.

Καλή χρονιά να έχουμε, με περισσότερη μουσική και λιγότερη καταστολή.

Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *