Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης υπέρ του αγώνα των κατοίκων στο Κρυονέρι – ΔΤ της Πρωτοβουλίας Κατοίκων

Ο αγώνας αρχίζει να δικαιώνεται!
 
Μετά από ώρες διαφωνιών και διαβουλεύσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της Δευτέρας 27/06/2022 υπερψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα της Πόλης Ανάποδας, με τις προσθήκες που έκαναν οι ίδιοι οι κάτοικοι από την Πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Το ψήφισμα αφορούσε την αναγνώριση του δίκαιου του αιτήματος των κατοίκων της περιοχής να αποτραπεί το χτίσιμο πολυκατοικίας πάνω σχεδόν στο ρέμα Κρυονερίου, δίπλα στο περιαστικό δάσος, και την αναζήτηση λύσης προς την κατεύθυνση αυτή από όλους τους φορείς.
 
Η μάχη πρέπει να συνεχιστεί, πιέζοντας και τους υπόλοιπους φορείς.
 
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου-Άνω Τούμπας:
 

Ομόφωνο ψήφισμα υποστήριξης στον αγώνα των κατοίκων στο Κρυονέρι από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης 

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Ιουνίου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης είχαμε μια θετική εξέλιξη, ένα πρώτο βήμα στον αγώνα μας να μην χτιστεί πολυώροφη οικοδομή στο χείλος του δάσους και του ρέματος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν ομόφωνα υποστηρικτικό στα αιτήματα μας ψήφισμα, που κατέθεσε το δημοτικό σχήμα Η Πόλη Ανάποδα και εμπλουτίστηκε από την Πρωτοβουλία Κατοίκων και αρκετές ακόμα παρατάξεις και συμβούλους.

Αποδεικνύεται ότι μέσα από συλλογική δουλειά, δημοκρατική λειτουργία, επιμονή, υπομονή, αγωνιστικό σχέδιο και αποφασιστικότητα μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και σας καλούμε να πλαισιώσετε και τις επόμενες δράσεις μας. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέσα ενημέρωσης της πόλης, που κάλυψαν την κινητοποίηση και μας έδωσαν βήμα για να εκφράσουμε την αγωνία και τις διεκδικήσεις μας.

Από εδώ και πέρα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Πολεοδομία, Δασαρχείο, ΕΥΑΘ Παγίων και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οφείλουν να κινηθούν άμεσα, να ελέγξουν διεξοδικά το ζήτημα και να προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες προκειμένου να διασώσουμε το δάσος και το ρέμα και να προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην περιοχή.

Χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και δηλώνουμε ακόμα πιο αποφασισμένες και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου-Άνω Τούμπας

FB: Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου-Άνω Τούμπας

τηλ. 6947368748


Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε ομόφωνα:

«Το Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων της Τούμπας και του ευρύτερου Δήμου σε σχέση με την πιθανή ανέγερση πολυώροφης πολυκατοικίας στο οικοδομικό τετράγωνο Γ696 που βρίσκεται στα όρια πυκνού δάσους και λίγα μέτρα μακριά από το ρέμα Κρυονερίου. Για τον λόγο αυτό, καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, Δασαρχείο, ΕΥΑΘ Παγίων και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) να ελέγξουν διεξοδικά το ζήτημα και να προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί το έννομο συμφέρον των κατοίκων της περιοχής και η προστασία του δάσους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την βούληση του για αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Ο.Τ 696 μέχρι να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν μπορεί να εφαρμοστεί το ρυμοτομικό σχέδιο σύμφωνα με τον ΠΔ (που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 382/184). Καλούμε επίσης όλους τους αρμόδιους φορείς, προτού εκδοθεί οποιαδήποτε διοικητική πράξη, να εξαντλήσουνε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την οριοθέτηση του ρεμάτων, καθορισμό δασικών εκτάσεων και να προβούν σε κάθε αναγκαία πράξη για την προστασία και ανάδειξη του ρέματος Πολυγνώτου.»

One thought on “Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης υπέρ του αγώνα των κατοίκων στο Κρυονέρι – ΔΤ της Πρωτοβουλίας Κατοίκων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *