Οι καλλιτέχνες της πόλης χρειάζονται τη στήριξή μας!

Ένας από τους κλάδους που έχει χτυπηθεί περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι αυτός των καλλιτεχνών. Παραστάσεις και συναυλίες ακυρώνονται συνεχώς από το πρώτο κύμα της πανδημίας, θέατρα και μουσικές σκηνές κλείνουν το ένα μετά το άλλο, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε υποχρεωτική ανεργία.

Όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για να βοηθήσει και να στηρίξει τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης.

Όπως έχουμε αναδείξει και στο παρελθόν, υπάρχουν ανοιχτοί  χώροι στη δικαιοδοσία του δήμου οι οποίοι το καλοκαίρι θα μπορούσαν να είχαν παραχωρηθεί σε καλλιτέχνες της πόλης για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τον covid-19.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος για να προωθηθεί και να ενισχυθεί το καλλιτεχνικό έργο. 

Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα που συλλογικά διεκδικούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στις τέχνες, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι ίδιοι/ες για να αντιμετωπίσουν τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί.

Απαιτούμε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να πάρει θέση και να συνεισφέρει έμπρακτα στις δράσεις στήριξης που έχουν οργανωθεί για τη στήριξη των ανθρώπων που από την αρχή της πανδημίας έχουν τεθεί σε υποχρεωτική ανεργία.

Από τη μεριά μας ως Πόλη Ανάποδα, επιλέξαμε να συνεισφέρουμε με ένα συμβολικό ποσό στο κάλεσμα στήριξης του ταμείου αλληλοβοηθείας που δημιούργησε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Καλούμε όσοι και όσες έχετε την δυνατότητα να στηρίξετε είτε οικονομικά είτε στο καλάθι της εβδομάδας.

Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο και καμία μόνη σε αυτή την κρίση. Με την αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές και από αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *