Να απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες ο Κώστας Ξενόπουλος! Οι αγώνες δεν φιμώνονται με διώξεις!

Την Τρίτη 5 Απρίλη 2022 ο Κώστας Ξενόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας, θα βρεθεί αντιμέτωπος στο δικαστήριο με κατηγορίες που όχι απλώς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά δημιουργούν και εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητά τους.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2017, κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών από συγκέντρωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» όπου πραγματοποιούνταν συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (με τη συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα), και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο, άνδρες των δυνάμεων των ΜΑΤ άσκησαν βία εναντίον διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο συναγωνιστής Κώστας Ξενόπουλος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και επτά ράμματα στο κεφάλι). 

Στη συνέχεια ο Κώστας Ξενόπουλος άσκησε αγωγή υποδεικνύοντας σε φωτογραφίες και βίντεο τον αστυνομικό που τον χτύπησε. Παρότι η ΕΛΑΣ παραδέχτηκε ότι ο εν λόγω αστυνομικός έδρασε χωρίς εντολές ανωτέρου, η αγωγή αυτή μπήκε στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών με το αιτιολογικό ότι δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Μερικούς μήνες μετά όμως ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών στον Κώστα δίωξη με σοβαρές κατηγορίες (απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού)! Το πραγματικά αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε προτείνει η δίωξη να τεθεί στο αρχείο με το αιτιολογικό ότι δεν προέκυπτε από το υλικό της δικογραφίας καμία έκνομη πράξη του κ. Ξενόπουλου. 

Ο συναγωνιστής και δημοτικός μας σύμβουλος Κώστας Ξενόπουλος δεν είναι μόνος. Την Τρίτη 5 του Απρίλη, 9:30 π.μ. θα είμαστε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κώστα, καταδίκης της αστυνομικής βίας και του συνεχώς εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού, απαιτώντας την αθώωση του και από τις δύο ανυπόστατες κατηγορίες.

Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *