Νέα Παραλία – Σέιχ Σου: Να σταματήσει τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας! (Ημέρα Δράσης 25/4)

Το είπαμε από την πρώτη στιγμή: η απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας στο Σέιχ Σου και τη Νέα Παραλία, δεν προστατεύει τον πληθυσμό, ενώ θίγει βάναυσα και το αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν οι κάτοικοι της πόλης, καθώς βασίστηκε σε παραπλανητικά ρεπορτάζ που είχαν μικρή σχέση με την πραγματικότητα. 

Δεν υπήρχε σημαντικός κίνδυνος εξάπλωσης του ιού από όσους και όσες ασκούνταν στους δύο μοναδικούς μεγάλους ελεύθερους χώρους της πόλης. Αντίθετα, ο αποκλεισμός των χώρων αυτών επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας των κατοίκων της πόλης (όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης), ενώ τους αναγκάζει όντως να στριμώχνονται για την άσκησή τους σε πολύ στενότερους χώρους και πεζοδρόμια.

Ο μόνος λόγος που πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις ήταν για να ενισχύσουν το επικοινωνιακό προφίλ των τοπικών αρχόντων. Πίστεψαν ότι έτσι θα φανούν αποφασιστικοί και υπεύθυνοι και θα κλέψουν λίγη από τη «δόξα» των πολιτικών τους προϊσταμένων στην Αθήνα. 

Φυσικά, ούτε που πέρασε από το μυαλό τους να δείξουν αντίστοιχη αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουν όλους τους απαραίτητους πόρους και τα μέσα ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμει πραγματικά στην ανακούφιση όλων όσων υποφέρουν μέσα σε αυτή την κρίση. Ούτε για να ζητήσουν το κλείσιμο εργοταξίων και μαζικών χώρων εργασίας, ακόμα κι όταν εκεί υπήρχαν κρούσματα του κορονοϊού, με τραγική κατάληξη για έναν εργαζόμενο στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

Τη Δευτέρα του Πάσχα μάλιστα, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης παρέτειναν την απαγόρευση, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Νέα Παραλία θα μένει απλώς λίγες παραπάνω ώρες ανοιχτή  –λες και η επιδημία έχει ωράρια ή δείχνει προτίμηση στη Νέα και όχι στην Παλιά Παραλία. 

Εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν αρκεί. Απαιτούμε να αρθεί τώρα αυτή η παράλογη απαγόρευση. Να ανοίξουν, με όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις, οι ελεύθεροι χώροι σήμερα και να αυξηθούν αύριο –στη ΔΕΘ, την Πλατεία Ελευθερίας, τα πρώην στρατόπεδα. Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τους πραγματικούς κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν λόγω της μαζικής παρουσίας τους σε κλειστούς χώρους εργασίας χωρίς καμία πρόληψη, αλλά και λόγω του απαξιωμένου συστήματος υγείας.

Το Σάββατο 25 Απριλίου στέλνουμε όλοι και όλες το μήνυμα να ανοίξουν αυτοί οι χώροι με αναρτήσεις και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Παράλληλα σας καλούμε να στηρίξετε αυτό το αίτημα υπογράφοντας στη σχετική φόρμα.

Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής

One thought on “Νέα Παραλία – Σέιχ Σου: Να σταματήσει τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας! (Ημέρα Δράσης 25/4)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *