Μια μεγάλη στιγμή στον αγώνα για τα δημόσια αγαθά!

Πολλές φορές αυτή η πόλη μας κάνει να ντρεπόμαστε: από τα κομμένα δέντρα ως τις φασιστικές επιθέσεις κι από τα περιστατικά έμφυλης βίας ως τα περιπετειώδη δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Κάποιες φορές όμως μας κάνει να αισθανόμαστε τόσο περήφανοι και περήφανες.

Όπως εχθές (02/04), που η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ξανά σε πρωτεύουσα του αγώνα για την υπεράσπιση του νερού. Κι αν το νερό είναι το κορυφαίο δημόσιο αγαθό, τότε χθες γίναμε η πρωτεύουσα του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, της σημαντικότερης αντίθεσης που χωρίζει σήμερα την ελληνική κοινωνία.

Τα μεγάλα γεγονότα βέβαια δεν συμβαίνουν τυχαία –κάποιοι ματώνουν για αυτά. Όπως το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, το οποίο και εδώ και χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο του αγώνα για το νερό και τα δημόσια αγαθά. Όπως ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδας, ο οποίος πλαισιώνει με την τέχνη και την αλληλεγγύη του κάθε κίνημα στην πόλη. Και φυσικά όπως οι εκατοντάδες εθελοντές και εθελόντριες που έκαναν εφικτή τη χθεσινή βραδιά, παραδίδοντας τελικά μια πλατεία πιο καθαρή από αυτή που παρέλαβαν.

Ως Πόλη Ανάποδα, μια μικρή ψηφίδα σε αυτό το τεράστιο, πολύχρωμο ψηφιδωτό, ήμασταν κι εμείς χθες εκεί, για να βάλουμε διακριτικά ένα χεράκι, να μοιράσουμε ένα κείμενο, να ενωθούμε με αυτό το μεγάλο κίνημα.

Από σήμερα, συνεχίζουμε πιο δυνατοί και δυνατές τον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος, των κοινών αγαθών, σε κάθε μέτωπο που έχει ανοίξει: στην υγεία, την εκπαίδευση, την ενέργεια, τον δημόσιο χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *