Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στον ΕΚΧ «Σχολείο» (25/3)

Στη Θεσσαλονίκη γίναμε για ακόμα μια φορά μάρτυρες του τι σημαίνει φασιστική επίθεση με την ανοχή και τα χάδια του κράτους. Μερικές δεκάδες φασίστες εκμεταλλεύτηκαν την επέτειο της επανάστασης του ‘21 για να σκορπίσουν και πάλι το μίσος. Επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο «Σχολείο», ένα κόσμημα για την πόλη με τις πολιτιστικές του δράσεις, τα μαθήματα που προσφέρει δωρεάν σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διαχωρισμούς, και φυσικά την πολιτική του δράση. 

Οι φασίστες σταμάτησαν μπροστά στο «Σχολείο» και επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες. Σύμφωνα με την καταγγελία του «ΕΚΧ Σχολείο», η αστυνομία, παρότι βρισκόταν ήδη στο σημείο, δεν έκανε απολύτως τίποτα και μόνο αργότερα παρενέβη. Μία αντιφασίστρια τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Φυσικά η παρέμβαση της αστυνομίας απέναντι στους φασίστες όχι απλά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κατασταλτική, αλλά περιελάμβανε ακόμα και… χάδια, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία του «Σχολείου», η αστυνομία πέταξε μέσα στην κατάληψη δακρυγόνο, ακόμα και πέτρα!

Θυμηθήκαμε λοιπόν μέρες που είχαμε αφήσει πίσω· τις μαύρες μέρες των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, όταν οι φασίστες 2 δρόμους πιο πάνω έκαψαν την Libertatia με τους εκπροσώπους του κράτους απλά να κοιτάνε.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική συγκέντρωση που καλεί το «Σχολείο» σήμερα,25/3, στις 17:00 έξω από τον Κοινωνικό Χώρο (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 27).

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου να καταδικάσουν αυτήν την ακροδεξιά βίαιη επίθεση, καθώς και τη συγκάλυψή της από την Αστυνομία.

Αλληλεγγύη στο «Σχολείο» – Ποτέ ξανά φασισμός

(Η φωτογραφία από το σχετικό ρεπορτάζ του The Press Project)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *