Η νέα χρονιά δεν θα έρθει από μόνη της

Μαθαίνουμε ότι οι δικοί μας άνθρωποι δυσκολεύονται κάπως να αντιμετωπίσουν το νέο έτος με αισιοδοξία. Λίγο ο μήνας που δεν βγαίνει, λίγο τα λεωφορεία που δεν παλεύονται, λίγο η αστυνομία που κάνει ό,τι θέλει, ως και τα αρχαία που θα ξεπατωθούν για χάρη του εργολάβου -ή του δημάρχου, δεν καταλάβαμε ακριβώς· όλα είναι λίγο δυσάρεστα. Για να μη μιλήσουμε για αυτούς και αυτές που δεν έχουν χαρτιά, που δεν έχουν δουλειά ή που δεν έχουν σπίτι. 

Εντάξει, με παρέα και κάνα ποτό ή ίσως κάνα ταξιδάκι, θα βρεθεί η άκρη, καλά θα περάσουμε στο τέλος. Όμως, όταν πάει η συζήτηση στα πολιτικά, παίζει μια παγωμάρα. Σαν να βαριόμαστε λίγο. Πού να βρούμε ορμή, με τόσα που έχουμε καταπιεί τα τελευταία χρόνια;

Στη Χιλή και στο Παρίσι. Εκεί θα τη βρούμε. Γιατί όταν λέμε ότι πατρίδα μας είναι όλη η γη, πρέπει να το εννοούμε. Να χαρούμε λοιπόν τη νέα χρονιά, σαν να διαδηλώναμε στο Σαντιάγο, υπό τους ήχους της απεργιακής Συμφωνικής Ορχήστρας του Παρισιού. Και να ευχηθούμε να ξανάρθει σύντομα κι η δική μας σειρά, γιατί αυτή τη φορά θα ξέρουμε καλύτερα τι να κάνουμε.

Οι ευχές βέβαια δεν φτάνουν, χρειάζονται πράξεις. Γι’ αυτό, στις αλλαγές για τη νέα χρονιά εμείς προτείνουμε να συμπεριλάβετε και την απόφαση να συμμετέχετε ενεργά στις συνελεύσεις και τις δράσεις της «Πόλης Ανάποδα». Ή όποιας άλλης συλλογικότητας προτιμάτε, δεν θα ζηλέψουμε. Το σημαντικό είναι να μην είμαστε μόνοι/ες. Οι αντίπαλοί μας έχουν πολλά όπλα, εμείς έχουμε ο ένας την άλλη. 

Για τον σκοπό αυτό πάντως, βάζουμε την πρώτη συνέλευση της νέας χρονιάς στα πολύ κοντά, το Σάββατο 11 Γενάρη, στις 6.30 στο Δημαρχείο. Είτε τα πούμε εκεί είτε όχι, καλή χρονιά, καλό κουράγιο, να στηρίζουμε τον διπλανό και τη διπλανή μας και να στηριζόμαστε σε αυτόν κι αυτήν. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *