Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των φτωχών

👨‍⚖️🏘️ Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, δικάζονται στη Θεσσαλονίκη οι Ηλίας Σμήλιος, Θανάσης Αγαπητός, Γρηγόρης Σκουλάς, Ζήσης Κλεισιάρης και Μάκης Αναγνώστου, όλοι τους γνωστοί αγωνιστές των κινημάτων της πόλης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές.
 
Το «αδίκημά» τους ήταν ότι στάθηκαν απέναντι στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Στάθηκαν δηλαδή δίπλα σε φτωχούς ανθρώπους, που μέσα στην κρίση και την ανεργία κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες. Για αυτήν τους τη στάση, σήμερα κινδυνεύουν να καταδικαστούν οι ίδιοι και να χάσουν τη δουλειά τους.
 
🔴🤝 Όπως στάθηκαν αυτοί δίπλα στους φτωχούς εργαζόμενους της πόλης μας, έτσι οφείλουμε κι εμείς να σταθούμε δίπλα τους, απέναντι σε αυτήν την εκδικητική δίωξη. Όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, αλλά γιατί ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς είναι ένα αναπόσπαστο και αναγκαίο μέρος του αγώνα που δίνουμε όλοι και όλες μας για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή στέγη.
 
📌✊ Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης λοιπόν, για να υπερασπιστούμε μαζί με τους κατηγορούμενους το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, το δικαίωμα στην αλληλεγγύη, το δικαίωμα στη στέγη.
 
Η Πόλη Ανάποδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *