Δελτίο Τύπου για το διήμερο κινητοποιήσεων «Πονάω – Ως εδώ με την καταστολή» (13-14/3)

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν σε πλατείες και γειτονιές το διήμερο 13-14/3 πραγματοποιώντας ένα πανελλαδικό γεγονός από άκρη σ’ άκρη της χώρας.
Οι μαζικές συγκεντρώσεις και οι πορείες με παλμό που ακολούθησαν έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενότητας του λάου ενάντια στην κυβέρνηση της βίας και της καταστολής. Η κλιμάκωση του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας δεν θα περάσει!

Καμιά επίφαση «ομαλότητας» και «νομιμότητας» δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον παροξυσμό και το μένος των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε δημοκρατικούς πολίτες. Μέσα στη γενικευμένη κατακραυγή και την αποκάλυψη πλήθους θυμάτων -«μεμονωμένων περιστατικών» της αστυνομικής βίας- η κυβέρνηση ετοιμάζει τη νέα επίθεση. Με μόνιμη παραμονή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και των νέων σωμάτων πανεπιστημιακής αστυνομίας σε όλες της σχολές της χώρας, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις πολιτών στο σωρό με κατασκευασμένα κατηγορητήρια, με επιδίωξη να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, αλλά και με περαιτέρω προετοιμασία αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων για τον πλήρη έλεγχο και της διαδικτυακής ενημέρωσης, η οποία είναι η μόνη που αποκαλύπτει την ένταση της βίας και τους βασανισμούς πολιτών από την αστυνομία.

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά όλους τους φορείς και τους μεμονωμένους/νες διαδηλωτές/τριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Η ενότητα και ο αγώνας είναι η δύναμη μας. Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες σε κάθε γειτονιά, για να βάλουμε φραγμό στην αντιδημοκρατική εκτροπή.

Ο Αγώνας συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε και αυτή τη μάχη στο δρόμο, στις πλατείες, στις γειτονιές, άλλα και στο δημοτικό συμβούλιο.

Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *