Για τη φασιστική επίθεση στη Σταυρούπολη: Ούτε στα σχολεία ούτε στις γειτονιές!

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη των ηγετικών στελεχών και των κατηγορούμενων μελών της ΧΑ. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα, και τιμά την ιστορία αυτού του λαού και αυτού του τόπου. Η αλήθεια ωστόσο παραμένει μια: ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στη λήθη παραμένει αναγκαίος. Παραμένει αναγκαίος ως ο αγώνας όσων παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Σήμερα, Τρίτη, 28/9, στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική κινητοποίηση δέχθηκαν επίθεση από ακροδεξιά, περιθωριακά, φασιστικά στοιχεία. Οι φοιτητές βρίσκονταν εκεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε επίθεση που δέχθηκαν και πάλι τρεις φοιτητές, την προηγούμενη εβδομάδα, από τα ίδια φασιστικά στοιχεία, ενόσω μοίραζαν κείμενα ενάντια στον νόμο Κεραμέως/Χρυσοχοΐδη, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που μαυρίζει το μέλλον των μαθητών και πετάει χιλιάδες έξω από τα πανεπιστήμια, και στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο.

Όταν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, μια βδομάδα μετά, επέστρεψαν μαζικά για να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτή την επίθεση, φασίστες, εξερχόμενοι από το σχολείο, επιτέθηκαν με μαχαίρια, λοστούς και κροτίδες στους συγκεντρωμένους. Υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί που, μαζί με την ίδια την επίθεση, δεν έχουν κανέναν άλλο στόχο πέραν της τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται σε αυτά τα μέτρα.  

Αυτές οι επιθέσεις, και όσοι τις υλοποιούν, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά θεμέλια και στήριξη για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους μαθητές, τη νεολαία, το λαό. Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έχουν δώσει, και θα συνεχίσουν να δίνουν, το παρόν σε όλους τους αγώνες που αφορούν την νεολαία, τα παιδιά, τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια. 

Ενάντια στον φόβο, το μίσος, την καταστολή, όχι μόνο καταδικάζουμε την σημερινή επίθεση, αλλά το δηλώνουμε απερίφραστα: για όσο χρειαστεί θα αγωνιζόμαστε απέναντι σε αυτό το κτήνος που θρασύδειλα σηκώνει κεφάλι.

Γι’ αυτό και αύριο, Τετάρτη 29/09, καλούμε στις 18:30 στην Πλατεία Τερψιθέας (Σταυρούπολη)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *