Για την «απάντηση» του κ. Τσαβλή στην κοινή επιστολή διαμαρτυρίας

Όπως είναι γνωστό, το απόγευμα της Δευτέρας πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στις οποίες και η Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής, απέστειλαν στον Πρόεδρο του ΔΣ, κ. Δρόσο Τσαβλή, κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για την επιλογή να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα την πανδημία ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, χωρίς μάλιστα να κληθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα. Δυστυχώς η απάντηση του Προέδρου, έτσι όπως την πληροφορούμαστε από τα σχετικά ρεπορτάζ, είναι άκρως απογοητευτική:
1. Καλύπτει πλήρως την κυβέρνηση, θεωρώντας ως αυτονόητο ότι η πορεία δεν θα γίνει, καθώς έχει απαγορευτεί. Αφού λοιπόν δεν θα γίνει, ας κάνουμε Δημοτικό Συμβούλιο για να «τιμήσουμε την εξέγερση». Τιμούμε, δηλαδή, την εξέγερση, συμφωνώντας και καλύπτοντας την κυβερνητική απαγόρευση, κάνοντας ταυτόχρονα τη δουλειά μας. Τόσο μακριά, ούτε ο Μητσοτάκης δεν το πήγε.
2. Δεν απαντά τίποτα για το ντροπιαστικό γεγονός ότι δεν έχουν προσκληθεί οι νοσοκομειακοί ιατροί και γενικά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία. Είναι καλοί να τους χειροκροτάμε, αλλά δεν θα τους φέρουμε να πουν και τη γνώμη τους. Μας αρκούν αυτοί που ζήτησαν 3.000 αφορολόγητα για να «συμμετέχουν στη μάχη» (βλ. Ιατρικοί Σύλλογοι).
3. Και φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, ακόμα και για αυτό το κορυφαίο ζήτημα για το οποίο αγωνιά όλη η πόλη, το Δημοτικό Συμβούλιο παραμένει με ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου κλειστό για το κοινό, χωρίς μετάδοση της συνεδρίασης με οποιονδήποτε τρόπο.
Νιώθουμε όλο και περισσότερο τελευταία ότι η δημοκρατία έχει τόση σχέση με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όσο η απαγόρευση του συνέρχεσθαι με την προστασία της δημόσιας υγείας.
[Ενημέρωση: μετά τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης, το πρωί της ημέρας της συνεδρίασης, 17/11, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι η ειδική συνεδρίαση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου στο YouTube και στον σύνδεσμο: www.youtube.com/cityofthessaloniki]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *