Οι υποψηφιότητες του 2019

Κέκη Μαρία

Συλλογική εκπροσώπηση

Απόφοιτη του Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα, έχοντας υπάρξει ενεργό μέλος του Σ.Φ. Γεωπονίας, στο ΔΣ του οποίου διετέλεσε και μέλος. Ιδρυτικό μέλος της Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη.

Αργυριάδου Λουκία

Συλλογική εκπροσώπηση

Εργαζόμενη σε περιβαλλοντική οργάνωση, απόφοιτος ΟΔΕ ΠΑΜΑΚ, κάτοχος Μεταπτυχιακού της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ στη Μουσειολογία – Διαχείριση Πολιτισμού, με ενεργή συμμετοχή σε αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, καθώς και στο φεμινιστικό και ΛΟΑΔΚΙ κίνημα, μέλος της Ανασύνθεσης ΟΝΡΑ, αρθρογράφος του alterthess.gr.

Λογοθέτης Γιώργος

Συλλογική εκπροσώπηση

Δικηγόρος, απόφοιτος Νομικής Σχολής ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και Φιλοσοφία του Δικαίου. Μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.

Μαρίνης Θανάσης

Συλλογική εκπροσώπηση

Εργάζεται ως ταμίας στην Εθνική Τράπεζα και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στον χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων («Πρωτοβουλία»). Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα του 2006-07 και είναι ενεργός στους αντιφασιστικούς αγώνες. Ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Τούμπας και μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Σαμδάνης Κώστας

Συλλογική εκπροσώπηση

Αυτοαπασχολούμενος αρχιτέκτονας μηχανικός, ιδρυτικό μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, μέλος κεντρικής αντιπροσωπείας ΤΕΕ και αντιπροσωπείας Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας ΤΕΕ, μέλος αντιπροσωπείας Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, ενεργό μέλος του ΣΦ Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ στο φοιτητικό κίνημα 2006-2007.

Κώστας Ξενόπουλος

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Μεγάλωσε στη γειτονιά της Τούμπας. Ως μαθητής του 1ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (αποφ. 2000) συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στο νόμο Αρσένη πρωτοστατώντας στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας Κατειλημμένων Σχολείων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμ. Φυτικής Παραγωγής, όπου και έδρασε μέσα από το σχήμα της ΕΑΑΚ. Συμμετείχε στο Συντονιστικό ΑΕΙ-ΤΕΙ 2006-2007 στις κινητοποιήσεις για το άρθρο 16. Μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης. Ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο του επισιτισμού.

Γαζάκης Αντώνης

Επικεφαλής συνδυασμού

Φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πρόεδρος του ΔΣ του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας», μέλος των Παρεμβάσεων ΔΕ, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, ιδρυτικό μέλος του «Βαρδάρη» (Κέντρο Κοινωνικών Ιστορικών Μελετών Θεσσαλονίκης), μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού Marginalia-Σημειώσεις στο Περιθώριο.

Αβέλλα Στέλλα

Ιδιωτική Υπάλληλος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα με καταγωγή από τη Σαμαρίνα Γρεβενών. Κάτοικος και εργαζόμενη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2011. Μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με ενεργή συμμετοχή στους αντιμνημονιακούς αγώνες από το 2011 μέσα από φοιτητικό κίνημα και σαν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών Ιστορίας Αρχαιολογίας. Ενεργό μέλος των κινημάτων της νεολαίας ενάντια στην καταστολή και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας και τις εξώσεις, με ενεργή δράση στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της Πόλης Ανάποδα από την ίδρυση της το 2019.

Αβραμίδης Χρήστος

Εργάστηκε αρχικά ως αθλητικός δημοσιογράφος. Στην πολιτική δημοσιογραφία προσπαθεί για να δοθεί φωνή σε εκείνους που φιμώνονται απ’ τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Αγωνίστηκε για μια «Ελεύθερη ΕΡΤ», αλλά ύστερα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ… Είναι υποψήφιος διδάκτορας στην πολιτική θεωρία και ιστορία.

Αβραμίδου Σοφία

Ιδιωτική Υπάλληλος σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. με ενεργή συμμετοχή στα φοιτητικά κινήματα, μέλος της επιτροπής κατοίκων 5ου διαμερίσματος ενάντια στους Πλειστηριασμούς.

Αγαπητός Γιώργος

Ελεύθερος επαγγελματίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πρώην εργαζόμενος της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ με ενεργό δράση στο σωματείο του και τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΜΚΟ. Απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Αγωνίστηκε ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 στις φοιτητικές κινητοποιήσεις 2006-2007. Ως εργαζόμενος στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ και μέλος του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, συμμετείχε στις νικηφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Είναι μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αγγελιδάκης Γιάννης

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρρένων Θεσσαλονίκης το 1979. Πτυχιούχος μαθηματικός (ΑΠΘ) και ΤΕΦΑΑ (ΑΠΘ). Εργάζεται ως μαθηματικός στο 5 ΕΠΑΛ Εσπερινό Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι μεταναστών, στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και στο Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

Αλαβέρας Χρήστος

Ζωγράφος και εκπαιδευτικός με σπουδές Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ) και  στην ολλανδική πόλη Enschede (Α.K.I). Οι ζωντανές εικαστικές δράσεις του επεκτείνονται πέρα από τους καθιερωμένους χώρους των αιθουσών τέχνης σε κινηματικές δράσεις στους δρόμους. Ως εκπαιδευτικός συμμετέχει συνδικαλιστικά στην Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση της Δ΄ ΕΛΜΕ και στην Ένωση εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθήματων και στηρίζει ποικίλες εθελοντικές δραστηριότητες.

Αλεξοπούλου Ζωή

Καθηγήτρια της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Γλωσσολογίας. Συμμετέχει ενεργά σε κινήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης. Μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και του Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης.

Αναστασιάδης Νίκος

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά με την Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα. Συμμετείχε στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια και στο ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στην Επιτροπή Κατοίκων 5ης δημοτικής κοινότητας ενάντια στους Πλειστηριασμούς. Είναι μέλος της γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς.

Ανδρουλιδάκης Γιάννης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978 και σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στην περιβαλλοντική μηχανική. Ανακηρύχτηκε διδάκτορας στη Φυσική Ωκεανογραφία στο ΑΠΘ και είναι έκτοτε ερευνητής στο University of Miami και διδάσκων στα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και Θαλασσίων Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2004 μέχρι σήμερα συμμετέχει στην παρακολούθηση της ρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου. Τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς στη διοργάνωση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Απότσος Παντελής

Εργαζόμενος σε Μεταφορική Εταιρεία, απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών ΠΑΜΑΚ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, μέλος επιτροπής κατοίκων 5ου Διαμερίσματος ενάντια στους Πλειστηριασμούς, μέλος Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων.

Γανδά Κατερίνα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά του Φαλήρου, στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Δασοπονίας του ΤΕΙ Καβάλας. Έχει σπουδάσει υποκριτική στο εργαστήριο δραματικής τέχνης Studio Παράθλαση. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα χορού και φωνητικής. Δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου και του τραγουδιού συμμετέχοντα σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και σε μουσικά προγράμματα ως τραγουδίστρια.

Γάππα Σωτηρία

Είναι φιλόλογος και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συμμετείχε στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος σαν μέλος της ΕΑΑΚ. Είναι μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) και συμμετέχει στην Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Ιδιωτ. Εκπαίδευσης. Εκλέχτηκε στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 55ου Δημ. Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Γελαστοπούλου Ευτέρπη (Έφη)

Κοινωνική λειτουργός, με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί με άτομα, οικογένειες και ομάδες που δοκιμάζονται από τις ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές μεταβάσεις και με την περιβαλλοντική εκπαίδευση ως εργαλείο ενεργοποίησης. Συμμετείχε στην Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, την Πρωτοβουλία για τον Ξενώνα Προσφύγων Θεσσαλονίκης και άλλα κινήματα για την αναπηρία και τα δικαιώματα των προσφύγων.

Γεωργάκη-Κόλλια Ειρήνη

Αναπληρώτρια δασκάλα, μέλος του Συντονιστικού Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και των Παρεμβάσεων. Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό κίνημα από τα μαθητικά της χρόνια, ως φοιτήτρια μέσα από τις γραμμές της ΕΑΑΚ. Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Εκπροσωπεί την Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Γκάλπας Γιώργος

Ηθοποιός, απόφοιτος του ΠΤΔΕ ΑΠΘ. Ως φοιτητής και μέλος της ΕΑΑΚ συμμετείχε σε φοιτητικά κινήματα ενάντια σε αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και για την προστασία της φοιτητικής μέριμνας, σίτισης και στέγασης μέσα από το Φοιτητικό Σύλλογο και το Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών ΑΠΘ. Μέλος της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Γκλαρνέτατζης Γιάννης

Πρόεδρος Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου. Αντιρρησίας συνείδησης, πρώην αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Γραφείου για Αντίρρηση Συνείδησης. Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία από την αρχή. Οικολογική Κίνηση (1985-2001), υποψήφιος δημοτικές εκλογές 1990 (Οικολογική Θεσσαλονίκη), νομαρχιακές 1994 και 1998 (Οικολογία Αλληλεγγύη). Συντακτική επιτροπή Οικοτοπίας και Αρνούμαι. Μεταφραστής βιβλίων του Μ. Bookchin. Συγγραφέας (σειρά Στιγμές Σαλονίκης). Οργανώνει ιστορικές περιηγήσεις. Πρωτοστατεί στο Κέντρο Ιστορικών Κοινωνικών Μελετών Θεσσαλονίκης «Βαρδάρης».

Γλαντζής Βαγγέλης

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1960 κι εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Κατοικεί στο Ε΄ διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δημόπουλος Θανάσης

Γιατρός, εργαζόμενος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), μέλος της ΕΝΙΘ. Σαν φοιτητής αγωνίστηκε μέσα από την ΕΑΑΚ στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Θεοδουλίδου Σοφία

Γεννήθηκε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες. Μεγάλωσε στο Καραμπουρνάκι, όπου ζει μέχρι σήμερα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης το διάστημα 2006-2009. Συμμετείχε ενεργά ως μέλος στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, στην Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης, στη Συνέλευση κατοίκων Καλαμαριάς, καθώς και σε κινηματικές δράσεις ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Θεοδωρίδης Γιώργος

Πτυχιούχος ΠΑΜΑΚ, με μεταπτυχιακό στην Οικολογική Οικονομία. Ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος 2006-2007. Στο παρελθόν εργάστηκε για την Greenpeace και το WWF, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια για την Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ. Ενεργό μέλος του συνεταιριστικού εγχειρήματος Βίος Coop και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ. Μέλος των Water Warriors που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Ιωαννίδου Κατερίνα

Πτυχιούχος βρεφονηπιοκόμος και δασκάλα. Εργάζεται ως αναπληρώτρια δασκάλα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει ενεργό συμμετοχή στο αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό και εκπαιδευτικό κίνημα από τα μαθητικά της χρόνια.

Καλαϊτζίδης Θεόφιλος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986. Την τελευταία δεκαετία εργάζεται ως κινηματογραφιστής συμμετέχοντας σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές ταινιών, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας. Είναι μέλος της ειδησεογραφικής συνεταιριστικής επιχείρησης alterthess.gr και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κινηματογραφιστών Βορείου Ελλάδος (ΕΚΒΕ).

Καλουδάς Χρήστος

Φοιτητής Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων ΑΠΘ, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου. Μέλος της ΕΑΑΚ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καπλάνογλου Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι 35 ετών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται ως σχεδιαστής σε κατασκευαστική εταιρεία. Ενεργός στο κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς.

Καραμήτρου Λευτέρης

Μεγάλωσε στην Άνω Τούμπα και έζησε στην Άνω Πόλη. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Ως φοιτητής και μέλος της ΕΑΑΚ συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα του 2006-2007 και ως μέλος του ΝΑΡ, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κινήματα ενάντια στα μνημόνια, την ανεργία και την επισφάλεια. Είναι εργαζόμενος σε συνεργατικό βιβλιοπωλείο και εκδοτικό οίκο της πόλης.

Κασαβιέχα Γκρατσιέλα

Καθηγήτρια Ισπανικής Φιλολογίας και Ιταλικής Γλώσσας. Γεννήθηκε στην Ουρουγουάη. Υπήρξε οργανωμένη στην Αριστερά από φοιτήτρια. Ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, ενταγμένη σε οργανώσεις του τροτσκιστικού χώρου. Σταθερά δίπλα στις μεινότητες και τους/τις καταπιεσμένους/νες. Πάντα ανήσυχη και ποτέ δεδομένη.

Κασιούμη Αλεξάνδρα

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 18 χρόνια. Επαγγελματίας ηθοποιός, μέλος του ΣΕΗ, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ΚΔΑΠ, τελειόφοιτη Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Κάσσανδρος Βασίλης

Ιδιωτικός υπάλληλος, απόφοιτος οικονομικών επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος του ΔΣ του ΣΦ ΠΑΜΑΚ, καθώς και στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008 και του 2011. Ενεργός σε ζητήματα γειτονιάς και ανεργίας – επισφάλειας, έχει συμμετάσχει στην πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας, στο δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων και στο Generation 400. Μέλος της γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Κάσσανδρος Θεοδόσης

Πτυχιούχος Φυσικός ΑΠΘ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, εργαζόμενος ως ερευνητής με κύριο αντικείμενο ενδιαφέροντος την ποιότητα αέρα στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΣΦ Φυσικού και του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων Φυσικού.

Κατσαρέλης Κώστας

Μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, συμμετέχει στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Βιβλίου-Χάρτου. Συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ και στον Συντονισμό Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια.

Κλείτσα Κατερίνα

Συμμετέχει στο κίνημα ενάντια στον σεξισμό και τη γυναικεία καταπίεση. Αρθρογραφεί και παίρνει μέρος σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤ* ανθρώπων. Συμμετέχει στην ομάδα γυναικών «Μαχητικές και Ελεύθερες» και είναι μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Κλοκίδου Γιούλη

Γεννήθηκε το 1970 στη Βέροια. Από τη δεκαετία του ’90 είναι μόνιμα εγκατεστημένη στη Θεσσαλονίκη. Μόνιμη εκπαιδευτικός στα ΕΠΑΛ σχεδόν 20 χρόνια στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και ενεργό μέλος της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στις εκλογές της οποίας συμμετέχει με το ψηφοδέλτιο των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών και πτυχίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Κομπογιάννη Δέσποινα

Φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών  ΑΠΘ. Μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών πολιτικών μηχανικών, με ενεργή συνδικαλιστική δράση μέσα από το δίκτυο των σχημάτων ΕΑΑΚ και διαρκή συμμετοχή τόσο στα φοιτητικά κινήματα, όσο και στις κινητοποιήσεις του κλάδου των μηχανικών.

Κοντοκώστα Ασπασία

Απόφοιτη τμήματος πολιτικών επιστημών του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου. Απόφοιτη ΙΕΚ διοίκησης επιχειρήσεων. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρεία ειδών συσκευασίας. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και αποτελεί μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, καθώς και του Στεκιού Μεταναστ(ρ)ιών Θεσσαλονίκης.

Κρασοπούλου Αλεξάνδρα (Αλέκα)

Είναι εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε το 1963 στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Δράμα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αφορούν τα δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά (δικαιώματα των προσφύγων, δικαίωμα στο νερό και στην μετακίνηση μέσα από το SOSτε το νερό, καμπάνια για τον ΟΑΣΘ).

Κρίτσας Σωτήρης

Συνταξιούχος οικοδόμος. Μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων «Συσπείρωση». Συμμετέχει στο εργατικό κίνημα από παιδί που εργαζόταν ως οικοδόμος. Μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας και ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κυριλλίδου Βαρβάρα

Μεταφράστρια. Απόφοιτη Θεολογικής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Αρχαίας Ιστορίας του Università degli studi di Bologna και στο τμήμα Ιταλικής φιλολογίας του ΑΠΘ. Ενεργή συμμετοχή στο αντιφασιστικό και φεμινιστικό κίνημα. Μέλος της συλλογικότητας «Πόλεις». Μεταφράσεις και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Λέισος Λυκούργος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Μεταπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.

Λιγάσης Βαγγέλης

Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στον Άγιο Φανούριο, σπούδασε οικονομικά στο ΑΠΘ. Είναι πατέρας δύο αγοριών 21 & 19 ετών, εργάζεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και εκλέγεται από το 2007 στο ΔΣ του Σωματείου. Είναι μέλος της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» (ΚΑΡ) και της Π.Ο. «Κόκκινο Νήμα».

Μασούρας Χρήστος

Απόφοιτος Παν/μίου Πατρών. Εργάστηκε επί 16 χρόνια ως υπάλληλος στον δήμο Θεσ/νίκης και επί 12 χρόνια ως μαθηματικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου και υπήρξε μέλος των Παρεμβάσεων ΔΕ. Ως μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσ/νίκης δραστηριοποιείται σε αντικαπιταλιστικά, αντιφασιστικά και αντιπολεμικά κινήματα της πόλης, καθώς και στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, κυριακάτικη αργία κα. Ως συνταξιούχος, είναι αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Ματζάρη Βενετία

Αποφοίτησε από το Γεν. Λύκειο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής το 1985. Τελείωσε την Σχολή Βρεφονηπιοκομίας. Εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος του σωματείου «Δράση για την Άγρια Ζωή». Συμμετέχει στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Μεζιλτσόγλου Ρένα (Δ. Ενότητα Τριανδρίας)

Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Τούμπας. Συμμετείχε στον Συντονισμό κατοίκων/συλλογικοτήτων Τούμπας ενάντια στις διακοπές ρεύματος/νερού και τους πλειστηριασμούς. Συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ νεολαίας Art Against Fascism. Κατοικεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη και παλεύει με το τέρας της ανεργίας. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Μιχαήλ Κατερίνα

Απόφοιτη Νομικής Σχολής ΔΠΘ. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων ΕΑΠ. Εργαζόμενη στον κλάδο του πολιτισμού – τουρισμού. Μέλος του Δικτύου Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης.

Μπακέλλας Χρήστος

Μάχιμος δικηγόρος (δικηγόρος ΒΙΟΜΕ, πρώην εργαζομένων στις εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ). Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2017. Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στο δημοψήφισμα για τη (μη) ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη. Μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Μπαλτατζή Γεωργία

Απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ. Απόφοιτη του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας ΤΕΙΘ. Σήμερα είναι εκπαιδευτικός στη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση, όπου και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά ως μέλος της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας. Έχει διατελέσει Γραμματέας και Πρόεδρος του Π.Τ. Θεσ/νίκης της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών Επαιδευτικών. Οργανωτική Γραμματέας και Ταμίας της Π.Ε.Α. Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΤΕΙ Αισθητικής Β. Ελλάδας. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Καθηγητών σε διαθεσιμότητα Θεσ/νίκης.

Μπάντιου Ελένη

Φιλόλογος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια γλωσσολογίας και πρώην εργαζόμενη στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ. Από το 2011 μέχρι σήμερα δασκάλα της ομάδας μαθημάτων Εκτός Τάξης του Στεκιού Μεταναστών. Μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Νικολάου Γιάννος-Άγγελος

Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στον Βόλο, έχοντας ενεργή συμμετοχή στα τοπικά κοινωνικά κινήματα (φοιτητικό, περιβαλλοντικοί αγώνες, αντιφασιστική κίνηση κα.). Το 2016 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο 5ο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε. Εργάζεται σε τεχνικό γραφείο, είναι μέλος της διαχειριστικής ομάδας του χώρου «ΤΑΚΙΜ» και ασχολείται με τα ζητήματα της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Παϊσίου Καρολίνα

Αρχιτέκτονας μηχανικός, μισθωτή εργαζόμενη σε τεχνικό γραφείο, απόφοιτη του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας με ενεργή συνδικαλιστική δράση, μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης και του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ.

Παπαδοπούλου Μαρία

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε για πάνω από είκοσι χρόνια στον χώρο του βιβλίου ως βιβλιοπώλης και βιβλιοϋπάλληλος. Υπήρξε ενεργή συνδικαλίστρια. Μέλος και στέλεχος παλιότερα του Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορες δράσεις στο προσφυγικό. Στο παρόν, εργάζεται σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και παραμένει ανένταχτη.

Παπαφιλίππου Βασιλική (Ίλια)

Εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και ενεργή συμμετοχή στα φοιτητικά κινήματα. Μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και της Ομάδας Μαθημάτων «Εκτός Τάξης» του Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών.

Παρδάλη Μαρία

Ιδιωτική υπάλληλος, λογίστρια, ιδρυτικό μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και του Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης, μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Πάτκου Ευδοξία

Καθηγήτρια Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε Φυσική με μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρονική Φυσική. Υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και μέλος Σχολικής Επιτροπής (2010-13). Παραμένει ως σήμερα μέλος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Μέλος του ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονικης (2013-2016). Συμμετείχε σε φεμινιστικές ομάδες και οργανώσεις (Γραμματεία Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΝ, Δίκτυο Γυναικών Θεσσαλονίκης και Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ). Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015.

Περιστεροπούλου Μαρία

Φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μέλος των Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Σαν μέλος της ΚΝΕ διαφώνησε με τη συμμετοχή του ΚΚΕ και του ΣΥΝ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη με τη ΝΔ το 1989. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και τις καταλήψεις του 1990-91 μέσα από την ΕΑΑΚ. Είναι μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.

Ριζοπούλου Έλενα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον καιρό της μεταπολίτευσης, σπούδασε ιατρική στην Περούτζια και πήρε την ειδικότητα Νεφρολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Γνώρισε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την ίδρυσή του και έζησε την ανάπτυξη του πρωτοφανούς κινήματος για προσφορά φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους Έλληνες και ξένους. Εργάζεται ως επικουρική νεφρολόγος στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Σακαλή Όλγα

Εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως αρχαιολόγος-μουσειολόγος με ειδίκευση στον τομέα της μουσειακής εκπαίδευσης. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) (2014-2017) και αιρετό μέλος σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Τα τελευταία χρόνια, ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΑ, δραστηριοποιείται σε θέματα σχετικά με την προστασία και ανάδειξη των μνημείων απέναντι στις πολιτικές απαξίωσης και εκποίησής τους.

Σάνη Αμαλία

Φοιτήτρια στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σπουδάστρια στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως μουσικός. Ενεργή στο φοιτητικό κίνημα, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ συμμετέχει σε αντιρατσιστικές και αντισεξιστικές δράσεις.

Στεργίου Αλέκος

Νοσηλευτής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Στόλης Βασίλης

Εργαζόμενος καλλιτέχνης- μουσικός. Σπούδασε Οικονομικά στο ΔΕΟΠΣ ΠΑΜΑΚ, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Πολ. Επ. ΑΠΘ και συμμετέχει ενεργά στα κοινά της πόλης.

Σώχαλης Νίκος

Μάχιμος Δικηγόρος, μέλος της Traveling Light – Ομάδας Νομικών για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστ(ρι)ών, της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και του Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης.

Τικταπανίδου Ελισάβετ (Λίζα)

Aρχιτέκτων, ελεύθερη επαγγελματίας, απόφοιτη του ΑΠΘ. Κατάγεται από τη Δράμα. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Τα κύρια ενδιαφέροντά της σε σχέση με την πόλη είναι ο δημόσιος χώρος και η αρχιτεκτονική.

Τσιβίδης Πέτρος

Ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος ΤΕΙ, εργαζόμενος στον Δήμο Καλαμαριάς.Συμμετέχει σε τοπικά κινήματα για την διαφύλαξη των κοινών αγαθών και σε εργασιακά σωματεία στον χώρο δουλειάς του. Έχει εκλεγεί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.

Τσιράκης Βασίλης

Απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του ΑΠΘ. Από το 1990 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αρθρογραφεί για θέματα τέχνης και πολιτισμού στον περιοδικό τύπο και στο διαδίκτυο και είναι συγγραφέας πέντε μυθιστορημάτων, ενός θεατρικού έργου και δημιουργός τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους. Από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Ιστορικών Κοινωνικών Μελετών Θεσσαλονίκης «Βαρδάρης».

Φτεργιώτης Διονύσης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Αποφοίτησε από το Μαθηματικό τμήμα του Α.Π.Θ. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μέλος της Συνάντησης για την Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά.

Χαμπαλάεβα Λένα

Με καταγωγή από οικογένεια Ποντίων προσφύγων της Γεωργίας, ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε λογιστικό γραφείο. Ασχολείται με τα κοινά από το 2011 ως μέλος του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας» και της θεατρικής του ομάδας. Είναι επίσης μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, καθώς και της Κουζίνας Αλληλεγγύης.

Χαριτίδου Ιωάννα

Φοιτήτρια Κτηνιατρικής ΑΠΘ με έντονη συνδικαλιστική δράση στον ΣΦ Κτηνιατρικής και μέλος του ΔΣ. Συμμετέχει στη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη.

Ψάλτης Σάββας

Συνταξιούχος ΑμεΑ

Ψάλτου Νίκος

Διανομέας στον κλάδο του επισιτισμού, μέλος του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουριστικών-επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής, απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ, με ενεργή συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή στα φοιτητικά κινήματα.

Ψωμιάδου Παναγιώτα

Φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ με ενδιαφέρον στον τομέα της θρησκειολογίας. Ενταγμένη στο χώρο της αριστεράς και των κινημάτων από μαθήτρια. Έχει συμμετάσχει στην περιβαλλοντική οργάνωση «Κρουσίδα Γη».