Υποψηφιότητες Συμβούλων Δ΄ Κοινότητας

Αναστασιάδης Νίκος του Θεοδώρου

Ενεργός στα κινήματα από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια (στη Μαλακοπή της Τούμπας και στο Οικονομικό του ΑΠΘ). Έκτοτε συμμετέχει σε μικρούς και μεγάλους αγώνες της πόλης, της χώρας και διεθνώς. Οργανωμένος στη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση – Ξεκίνημα, συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού και στην ελληνο-τουρκο-κυπριακή πρωτοβουλία ενάντια σε πόλεμο & εξορύξεις “Μας Σκάβουν τον Λάκκο”. Για την καθημερινή του μετακίνηση από την Τούμπα στο κέντρο προτιμάει το ποδήλατο. Τα τελευταία χρόνια αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο του στη διεθνή πρωτοβουλία Internationalist Standpoint.

Αργυριάδου Πηγή

Προγραμματίστρια, Ιδιωτική υπάλληλος

Γανδά Κατερίνα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί. Από μικρή παρακολουθούσε και συμμετείχε σε μαθήματα-εργαστήρια, σεμινάρια και παραστάσεις θεάτρου, τραγουδιού και χορού και δουλεύει ως ηθοποιός σε απογευματινές και παιδικές παραστάσεις. Τέλος, εργάζεται και ως θεατροπαιδαγωγός σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Γεώργα Ειρήνη-Δήμητρα

Εργαζόμενη στον επισιτισμό. Πτυχιούχος αρχιτεκτονικής.

Δημητρούδης Παναγιώτης

Καθηγητής Γυμνασίου

Καραγιαννίδης Θόδωρος

Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Κάσσανδρος Βασίλης

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1988 και από το 1996 ζει στην γειτονιά της Τούμπας. Απόφοιτος του τμήματος οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με δράση στο φοιτητικό κίνημα . Υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός σε πρωτοβουλίες κατά της ανεργίας και εργασιακής επισφάλειας αλλά και στην πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας.

Κελετζή Μαρία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Άνω Τούμπα. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (Κατεύθυνση Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη). Από το 2019 δραστηριοποιείται στον χώρο των εκδόσεων.

Κρίτσας Σωτήρης

Συνταξιούχος οικοδόμος. Μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων «Συσπείρωση». Συμμετέχει στο εργατικό κίνημα από παιδί που εργαζόταν ως οικοδόμος. Μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας και ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μποτσίδης Νικόλαος

Εργάτης σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ).

Παπαδοπούλου Μαρία

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε για πάνω από είκοσι χρόνια στον χώρο του βιβλίου ως βιβλιοπώλης και βιβλιοϋπάλληλος. Υπήρξε ενεργή συνδικαλίστρια. Μέλος και στέλεχος παλιότερα του Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορες δράσεις στο προσφυγικό. Στο παρόν, εργάζεται σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και παραμένει ανένταχτη.

Παπίας Γιάννης

Γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Τούμπα. Ως μαθητής πήρε μέρος στις καταλήψεις του ’90-’91 και ήταν πρόεδρος στο 15μελές στο 11ο Τεχνικό Λύκειο (Ευκλείδης). Σπούδασε νοσηλευτική στη Λαμία όπου μαζί με άλλους ίδρυσε την Αριστερή Κίνηση Σπουδαστών. Συμμετείχε ενεργά στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα μέσω της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE-AntinaziZone). Ως μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα από το 1991 συμμετείχε σε αρκετές εκστρατείες για μια σειρά ζητήματα, ενώ τελευταία παλεύει ενεργά για τοπικά θέματα γειτονιών σε σχέση με τους ελεύθερους χώρους.

Ράπτης Αλέξανδρος

Υποψήφιος Διδάκτορας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ. Μέλος της πολιτικής οργάνωσης Αναμέτρηση και γραμματέας στον Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ων και Υποψηφίων Διδακτόρων/ισσών του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ με συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης. Ερασιτέχνης μουσικός.

Ρογδάκη Ειρήνη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του 60 από γονείς εσωτερικούς μετανάστες και μεγάλωσε στην Τούμπα όταν αυτή ήταν γεμάτη αλάνες, ελεύθερους χώρους, μονοκατοικίες και αυλές… Οι γειτονίες τότε ήταν ζωντανές και λειτουργικές και οι άνθρωποι απλοί και αλληλέγγυοι από ένστικτο. Έφυγε για να σπουδάσει παιδαγωγικά, αν και το ΑΠΘ ήταν πάντα στα όνειρά της, ως κέντρο πνοής ιδεών και πρωτοπορίας της πόλης. Έκανε μετεκπαίδευση στο παιδαγωγικό του πολύ αργότερα, σε εντελώς άλλο κλίμα, όμως. Έχει επίσης μετεκπαιδευτεί στο ΠΤΔΕ Ιωαννίνων με ειδίκευση στην διαπολιτισμική εκπαίδευση και την ένταξη ατόμων σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Δίδαξε για 35 χρόνια στην περιφέρεια του ν. Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης απ’ όπου και αφυπηρέτησε. Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του σχήματος γιατί πιστεύω στη δύναμη και τη δυναμική των ενεργών πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης.

Σαμαρά Κατερίνα

Αρχιτεκτόνισσα.

Στάθης Γιάννης

Αυτοαπασχολούμενος τοπογράφος μηχανικός. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985, μεγάλωσε στην Κάτω Τούμπα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακό στην ανάλυση, σχεδίαση και διαχείριση του χώρου, με ειδίκευση στα συγκοινωνιακά έργα. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος 2006-2007 και των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη του 2008. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, είναι μέλος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, του ΤΕΕ και ΤΕΕ-ΤΚΜ. Είναι μέλος του Βίος Coop, εθελοντής αιμοδότης, γατόφιλος και του αρέσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τράσιας Αλέξανδρος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνητή Νοημοσύνη του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ και μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Φυσικού. Ενεργό μέλος των κινημάτων της νεολαίας ενάντια στον αυταρχισμό και τη δημοκρατική εκτροπή, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με ενεργό δράση στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέλος της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά. Σήμερα εργάζεται ως προγραμματιστής και δραστηριοποιείται στο Σωματείο Εργαζόμενων Intrasoft, καθώς και Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Φέτσης Ιωάννης Μάριος

Γεννήθηκε το 1985 στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του πρώην επαγγελματικού Λυκείου «Ευκλείδης». Έχει εργαστεί στην εταιρεία Siemens ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και βιομηχανικών χώρων από το 2004 έως το 2012, χρονολογία όπου και απολύθηκε, λόγω της πτώχευσης της εταιρείας. Πλέον εργάζεται ως τεχνουργος σε εταιρεία επεξεργασίας μετάλλων.

Χρυσοστομίδης Αγάπιος

Τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εκλεγμένος στο ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ξάνθης με ενεργή εμπλοκή στους αγώνες του για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ενάντια στην καταστολή. Συμμετοχή στα τοπικά κινήματα και τις πρωτοβουλίες γειτονιάς.

Ψωμιάδης Νικόλαος

Γεννήθηκε το 1986 και είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του Τ.Ε.Ι. Καβάλας και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ως φοιτητής ήταν μέλος του ΔΑΡΑΣ και της Αριστερής Ενότητας με ενεργό δράση στο φοιτητικό κίνημα του ’06 και ’07. Έπειτα, η δράση του επεκτάθηκε στα εργατικά ζητήματα (δίκτυο επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων), στην αυτοδιοίκηση και στα εκάστοτε τοπικά θέματα.