Υποψηφιότητες Συμβούλων Γ΄ Κοινότητας

Αγραφιώτη Ανδρονίκη-Παρασκευή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα.
Στην Θεσσαλονίκη ήρθα το 2003 για σπουδές. Αποφοίτησα από το τμήμα Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας κι έκτοτε εργάζομαι ως καθηγήτρια Αγγλικών σε φροντιστήρια αλλά και νηπιαγωγεία.
Από το 2012 συμμετέχω στη ζωή του κοινωνικού χώρου Στέκι Μεταναστ(ρι)ών και λίγο αργότερα μπήκα στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία .
Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που με κέρδισε και γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθώ με κάθε τρόπο να προσφέρω ώστε να γίνει μια πόλη πιο όμορφη κι ανθρώπινη.

Βλασταρίδης Ιωάννης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1971, μόνιμος κάτοικος Άνω Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σπούδασα στο Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ως Τεχνολόγος Γεωπόνος Ζωικής παραγωγής. Από τον Μάρτιο του 2000 έως σήμερα εργάζομαι στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “Δήμητρα” που ανήκει στον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Γαϊτάνη-Λίλλη Θεανώ (Φανή)

Σπουδάζει στο τμήμα πολιτικών δομικών έργων του ΔΙΠΑΕ Σερρών. Συμμετείχε ενεργά στις μαθητικές καταλήψεις το 2008 και αργότερα ενάντια στη συγχώνευση των Πανεπιστημίων με το σχέδιο Αθηνά. Σήμερα συμμετέχει ενεργά στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα μέσω της Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ).

Καραγεωργίου Ευθυμία (Έφη)

Είναι κλινική ψυχολόγος. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εκπαίδευση και συνεχίζει τις σπουδές της.

Καραμπάς Βασίλης

Φιλόλογος – Μεταφραστής

Κατή Μαρία

Γεννήθηκε στο Κιλκίς και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων δραστηριοποιήθηκε με τα κοινά και υπήρξε μέλος του φοιτητικού σχήματος της Αριστερής Ενότητας στους πολιτικούς μηχανικούς ΑΠΘ (Barikat Αρ.Εν. Πολιτικών Μηχανικών). Είναι μέλος και δραστηροποιείται με το αριστερό σχήμα ΠΡ.Ε.Σ.Α. που παρεμβαίνει στον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.

Κομητόπουλος Δημήτρης

Μεγάλωσε στη Σκόπελο, όπου ανέπτυξε κοινωνική και πολιτική δράση για την περιβαλλοντική προστασία του νησιού. Υπήρξε ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ και των κινημάτων ενάντια στον πόλεμο και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Εδώ και πολλά χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται στον χώρο της εστίασης. Συνεχίζει την πολιτική του δράση συμμετέχοντας στα κινήματα ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και των άδικων πλειστηριασμών ακινήτων.

Λέισος Λυκούργος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ. Μεταπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Διοργανωτής Γιορτών της Γης. Μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.

Μαλάμης Σπύρος

Πολιτικός Επιστήμονας. Γεννήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Κατερίνη. Κατοικεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 2015. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Πολιτική Θεωρία. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ θα συνεχίσει τις σπουδές του με εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο ΑΠΘ. Στηρίζει και συμμετέχει στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των κινημάτων της πόλης.

Μπακέλλας Τσιμπίσης Γεώργιος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Είναι ενεργός στους αγώνες του ΛΟΑΤΚΙΑ+ και φεμινιστικού κινήματος μέσα από τη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς(ΔΕΑ).

Μπάντιου Ελένη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Φιλολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Γλωσσολογίας. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εργαζόταν ως εκπαιδευτικός σε δομές υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών και συμμετείχε στην αυτοοργανωμένη ομάδα μαθημάτων του Στεκιού Μεταναστών της πόλης.

Οικονόμου Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε το 10ο λύκειο. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ. Δούλεψε στον τομέα των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία και Ελλάδα. Από το 2000 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Τσαλταμπάση Αικατερίνη

Είναι δασκάλα στον Στ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Άνω Πόλη. Το 2009 διορίστηκε δασκάλα στα Χανιά. Οι επιθέσεις στο δημόσιο σχολείο την ώθησαν στην επαναστατική αριστερά και στον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία, όπου η εκπαίδευση των παιδιών θα διακρίνεται από χειραφετικά και απελευθερωτικά χαρακτηριστικά. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, με κατεύθυνση την ιστορικοκοινωνική θεμελίωση της εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής. Εκπονεί διπλωματική εργασία με θέμα τον ναζιστικό λόγο για την εκπαίδευση και την αγωγή, όπως εκφράστηκε μέσα από τα κείμενα εκπαίδευσης των νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, διερευνώντας παράλληλα τις απαντήσεις που δόθηκαν από τη μεριά του εκπαιδευτικού κινήματος. Είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχει σπουδάσει κλασικό πιάνο, ενώ ξεκλέβει πού και πού χρόνο για επαφή με τη φύση και (συχνότερα) με τους ανθρώπους.

Χατζηγεωργίου Ιάσων

Κοινωνικός Λειτουργός, νέος εργαζόμενος με συνδικαλιστική εμπειρία στο φοιτητικό κίνημα. Ενεργό μέλος των τοπικών κινημάτων της Θεσσαλονίκης.

Χατζοπούλου Ελένη

Γεννήθηκε το 1981 στη Νάουσα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός, εργάστηκε πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και δραστηριοποιήθηκε στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλεύει στη μεγάλη της αγάπη, τη δημόσια εκπαίδευση.

Χριστάκη Δήμητρα

Γεννήθηκε το 1965. Απόφοιτη ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ. Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα κι ως τελειόφοιτη στους αγώνες των αδιόριστων εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της επετηρίδας και τους μαζικούς διορισμούς. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με τη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ). Είναι μητέρα μιας κόρης.