Υποψηφιότητες Συμβούλων Β΄ Κοινότητας

Αντωνίου Φανή

Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη. Έχω δουλέψει επίσης ως πωλήτρια και ως υπάλληλος σε καταστήματα εστίασης. Διορισμένη από το 2011 και αναπληρώτρια πριν, είχα την τιμή να διδάξω στη Ρόδο, στη Ροδόπη, στον Έβρο, στη Θεσσαλονίκη. Είχα και μία επιπρόσθετη τιμή: διδάσκω από φέτος στο Σχολείο Αλληλεγγύης “Οδυσσέας” για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες.

Αχλάτης Βλάσης

Γιατρός, μεταπτυχιακός φοιτητής πολιτικών υγείας. Γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε και διαμένει μέχρι και σήμερα. Αποφοίτησε το 2020 από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, το 2023 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με αντικείμενο «Αθλητιατρική» και σπουδάζει για τη λήψη του 2ου μεταπτυχιακού του τίτλου με αντικείμενο «Δημόσια Υγεία – Πολιτική Υγείας». Εργάζεται παράλληλα ως ερευνητής και ιατρός αθλητικών αγώνων.

Γεροντοπούλου Φωτεινή

Ελεύθερη επαγγελματίας

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Καράμπελας Πολυχρόνης

Γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις με μεταπτυχιακές σπουδές στις Παγκόσμιες Προκλήσεις & Συστήματα Αναλύσεων και στην Πολιτική Ανάλυση. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, με ενεργό συμμετοχή σε κινήματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της πόλης και στους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και συντονιστής του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΜέΡΑ25.

Κλείτσα Κατερίνα

Ζει στην δυτική πλευρά της πόλης. Συμμετέχει στο κίνημα ενάντια στον σεξισμό και τη γυναικεία καταπίεση, ζητήματα που έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο με τους αγώνες των γυναικών που αναπτύσσονται διεθνώς. Αρθρογραφεί και παίρνει μέρος σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, όπως το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride και το Κινηματικό Μπλοκ στο Thessaloniki Pride. Συμμετέχει στη γυναικεία ομάδα «Μαχητικές και Ελεύθερες» και είναι μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Ντάγκας Φώτης

Είναι 39 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Επταπύργιο. Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας ΔΠΘ με δυναμική συμμετοχή στο κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και του άρθρου 16. Από το 2016 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον ΕΦΕΠΑΕ.

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Σχολικός Καθαριστής

Παρασκευόπουλος Αναστάσιος (Τάσος)

Κάτοικος του κέντρου της Θεσσαλονίκης έχοντας όμως μεγαλώσει στη δυτική Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Ξηροκρήνη. Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, τα τελευταία χρόνια εργαζόμενος στην εστίαση.

Ποταμίτη Άννα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Τώρα ζει και σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη στο Τμήμα Κινηματογράφου, Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Ως μαθήτρια ήταν ιδιαιτέρως ενεργή στο μαθητικό κίνημα και στους κοινωνικούς αγώνες, ως αντιπρόεδρος του 15μελούς του σχολείου της και μέλος της μαθητικής ομάδας Μαθητές/τριες Ενάντια στο Σύστημα, για την οποία και αρθρογραφούσε. Τώρα ως φοιτήτρια συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσω της δικτύωσης της Αρ.Εν. και στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα ως μέλος της ΣΓ8Μ.

Σταματίου Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ξυλουργός και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Συμμετέχει ενεργά στο κίνημα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το 2015.

Τσοκακτσή Μαρία

Ενεργή εμπλοκή στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος ΔΣ του συλλόγου Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ, καθώς και στους φεμινιστικούς και ΛΟΑΤΚΙΑ αγώνες.

Χατζηγεωργίου Βασίλειος

Κάτοικος Θεσσαλονίκης, διατέλεσε μέλος ΔΣ στον φοιτητικό σύλλογο Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ για δύο έτη, με ενεργή παρουσία σε κουήρ εγχειρήματα της πόλης. Κύρια ενασχόληση η διδασκαλία Αγγλικών.