Υποψηφιότητες Συμβούλων Α΄ Κοινότητας

Αλεξοπούλου Ζωή

Εκπαιδευτικός – πρώην εργαζόμενη στις ΜΚΟ Άρσις και GCR. Από το 2008 ενεργό μέλος αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινημάτων. Ιδρυτικό μέλος του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο Προσφυγικό (ΣΩΜΕΠΡΟ).

Βαρουσιάδης Ανδρέας

Εργαζόμενος στον χώρο του επίπλου

Γαβριήλογλου Αγγελική

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Κάνω διδακτορική έρευνα πάνω στην ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Γαλάνη Ευγενία (Ζένια)

Φοιτήτρια

Δαγκλής Μιχάλης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ανατόλια και είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής σχολής του Α.Π.Θ. Εργάζεται ως γεωπόνος στον τομέα των καπνικής παραγωγής και ασχολείται με την ανάρριχηση.

Ζέρβας Γιάννης

Μεγάλωσε στην Κοζάνη. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ. Έκτοτε ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. Είχε ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα από τις γραμμές της ΕΑΑΚ. Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Μηχανικών Μακεδονίας.

Ζωίδης Λέανδρος

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1987. Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού το 2012 και Μεταπτυχιακό στις Αποκαταστάσεις Μνημείων το 2016. Έχει συμμετάσχει ως μέλος αρχιτεκτονικών ομάδων σε ανοιχτούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για το δημόσιο χώρο, κάποιες από τις οποίες διακρίθηκαν. Έχει δημοσιεύσει κείμενα στον τύπο και σε εξειδικευμένα αρχιτεκτονικά περιοδικά γύρω από τις θεματικές του δημοσίου χώρου και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις γύρω από την ίδια θεματική.

Θύμιος Χρήστος

Φοιτητής Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ

Καπετανίδης Κωνσταντίνος

Σερβιτόρος – Μάγειρας

Καράλη Χρύσα

Δεν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά έζησε πολλά από τα σχολικά, τα φοιτητικά και τα επαγγελματικά της χρόνια εδώ. Είναι απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές επίσης στο ΑΠΘ. Εργάστηκε αρκετά χρόνια στον τομέα του επισιτισμού. Τα τελευταία δυο χρόνια διδάσκει βιολογία ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, σε διάφορα σχολεία μέσης εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα. Και πέρα από τις δουλειές, προσπαθεί πάντα να παραμένει ενεργή πολιτικά, πολιτιστικά και συλλογικά.

Καραμήτρου Λευτέρης

Ιδρυτικό μέλος και εργαζόμενος συνεργατικού βιβλιοπωλείου-καφέ και εκδοτικού οίκου της Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού πολιτικής θεωρίας & φιλοσοφίας και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

Κεσαπίδης Σωτήρης

Οδηγός φορτηγού – Ιδιωτικός Υπάλληλος. Ήρθε σε επαφή με το κίνημα μέσω των αντιρατσιστικών κινήσεων και στην συνέχεια ήρθε σε επαφή με φεμινιστική κίνηση.

Οξούζογλου Ελπίδα

Γεννήθηκε το 1964 στην Έδεσσα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Μενεμένης για 4 χρόνια. Ασχολήθηκε με την επίβλεψη δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Σήμερα διατηρεί εκδοτικό οίκο πανεπιστημιακών βιβλίων. Φέτος συμμετείχε για το στήσιμο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Έχοντας κάποια εμπειρία σε ποικίλους τομείς της κοινωνικής ζωής ελπίζει ότι θα προσφέρει μια άλλη οπτική στα κοινά.

Σαββίδης Μάρκος

Είναι πατέρας δύο παιδιών, 28 και 26 χρονών. Εργάζεται από μικρή ηλικία να τα βγάλει πέρα, έχοντας δουλέψει στο αεροδρόμιο για 27 έτη. Τα τελευταία χρόνια ασκεί αποκλειστικά το επάγγελμα του ασφαλιστή. Τις τελευταίες 2 δεκαετίες συμμετέχει ενεργά στις κινηματικές διεργασίες ως μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα, προσπαθώντας να μην λείπει από καμία πορεία, διαδήλωση ή διαμαρτυρία.

Σωτηριάδης Δημήτριος

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Μένει στη Θεσσαλονίκη από το 2014 όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γεωπονίας ενώ ήταν επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας. Έχει συμμετάσχει ενεργά στα κινήματα και έχει αγωνιστεί για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν παιδείας και του Δημοκρατικού χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Πλέον εργάζεται ως Γεωπόνος-Ιδιωτικός υπάλληλος και είναι μέλος του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τσιγγάνη Παπανικολάου Όλγα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά των 40 Εκκλησιών, Θεσσαλονίκης. Απόφοιτη της σχολής Γεωπονίας Α.Π.Θ με μεταπτυχιακο δίπλωμα στον τομέα Βοτανικής του τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος ερευνήτρια στο Α.Π.Θ. Συμμετείχε εθελοντικά σε δράσεις υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών. Ενεργό μέλος φιλοζωικής ομάδας-προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Τσίρμπα Μαρία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου πήρε και την ειδικότητα της Οινολογίας. Από το 1996 έως το 2005 έζησε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο χώρο της Ιδιωτικής και Δημόσιας εκπαίδευσης ενηλίκων καθώς επίσης και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Από το 2005 έως σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πήρε εξιδείκευση στις Διατροφικές Διαταραχές. Το 2013, το «μαύρο» στην ΕΡΤ σηματοδότησε την ένταξή της στο χώρο της επαναστατικής αριστεράς και συγκεκριμένα στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), παλεύοντας για έναν καλύτερο κόσμο.

Φίκος Γεώργιος

Είναι 49 χρονών, γέννημα-θρέμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου μαζί με τα άλλα 3 αδέρφια του, ολοκλήρωσε τη δημόσια εκπαίδευση και εισάχθηκε με πανελλαδικές στο Φυσικό ΑΠΘ, όπου αφού το ολοκλήρωσε, συνέχισε με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στον τομέα της σχεδίασης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και εξειδίκευση στα ολοκληρωμένα κυκλώματα. Με τις σπουδές και επαγγελματική εξειδίκευση του έχει συνεισφέρει στην προσέλκυση εταιριών υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.

Φίλιου Ρένα

Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, εργαζόμενη τα τελευταία χρόνια σε δημοτικά σχολεία του κέντρου. Συνδικαλίστρια στον χώρο των Παρεμβάσεων. Άνθρωπος της πόλης τα τελευταία 30 χρόνια. Το κέντρο είναι ο χώρος που επέλεξε να ζήσει και να διεκδικήσει μέσα από τις δυο παραπάνω ιδιότητες μια αξιοπρεπή διαβίωση. Ονειρεύεται και διεκδικεί μια «Πόλη ανάποδα» στα συμφέροντα και φιλική προς τον πολίτη — με δομές, χώρους πολιτισμού και ίσες ευκαιρίες στους πολίτες της.

Φιρτινίδου Στεργίου Αλκμήνη

Γεννήθηκε στη Σαντορίνη το 1996 και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτηρίων και Μνημείων. Είχε ενεργή συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα της πόλης και στη συνέχεια στον εργασιακό της χώρο. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα πόλης, σε φεμινιστικούς αγώνες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και της Αναμέτρησης-ΟΝΚΑ.

Φτεργιώτης Διονύσης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Είναι απόφοιτος της Μαθηματικής σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της σχολής των Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και στον τομέα της εστίασης. Συμμετέχει ως μέλος της Αναμέτρησης, οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά.

Χατζηκώστας Δημήτρης

Γεννήθηκε το 1982 και κατοικεί στο κέντρο της πόλης. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιείται πολιτικά μέσα από τις γραμμές της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα κι έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε ενωτικές κινηματικές διαδικασίες της πόλης (Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κινήσεων, κλπ). Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΠΑ.ΜΑΚ. και του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Παιδαγωγικού. Από το 2009 εργάζεται ως δάσκαλος σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Χοβαρδάς Κωνσταντίνος

Ειδικευόμενος Ιατρός