Υποψηφιότητες Συμβούλων Ε΄ Κοινότητας

Αναστασιάδης Νίκος του Μιχαήλ

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά με την παράταξη ΜΑΧΗ και τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στα φροντιστήρια. Διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ – ν.τ. ΑΔΕΔΥ και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Β` ΕΛΜΕ-Θ. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ).

Απότσος Παντελής

Γεννήθηκα και κατοικώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Βούλγαρη-Ντεπό. Έχω αποφοιτήσει από τις Οικονομικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα ως μεσίτης. Ασχολούμαι με τα κοινά τα τελευταία 18 χρόνια, από τις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τις πλατείες του 2011, έως τους πιο πρόσφατους αγώνες για την υπεράσπιση των κοινών αγαθών, των εργατικών διεκδικήσεων, του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Βογιατζή Μερσίνη

Γεννήθηκε στη Χαλάστρα και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη σε νεαρή ηλικία. Σπούδασε εργοδηγός και σήμερα είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα. Οργανώθηκε στην αριστερά από τα μαθητικά της χρόνια. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου Πόλης της οργάνωσης ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Θεσσαλονίκης, υπεύθυνη για την επιτροπή εργασιακών και μέλος του Συλλόγου Σπουδαστών του Ευκλείδη. Συμμετείχε ενεργά στην κίνηση “SOSτε το νερό” και στη διοργάνωση του δημοψηφίσματος τον Μάιο του 2014. Ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 αναδείχθηκε αναπληρώτρια σύμβουλος στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα με την Πόλη Ανάποδα. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την ζωγραφική. Έχει δύο παιδιά.

Γλαντζής Βαγγέλης

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1960 κι εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Κατοικεί στο Ε΄ διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θάνου Ασημίνα

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία «ΠΡΩΣΚΑΛΟ», της Ε’ Κ.Ε.Υ.Α.Θ. της Κοινωνικής-Συνεταιριστικής Εταιρείας Ύδρευσης – Αποχέτευσης «Κίνηση 136» και της ενεργειακής κοινότητας Θεσσαλονίκης – Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης έχει διατελέσει ταμίας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και του Συνεταιρισμού Κοινωνικής Διαχείρισης Αποβλήτων «ΑΝΑΒΙΩΣΙΣ» και είναι ιδρυτικό μέλος του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης «Βιος COOP».

Καλαβρουζιώτης Δημήτρης

Φιλόλογος, ιδιωτικός εκπαιδευτικός.

Καραγεωργίου Ελευθέριος

Αρχιτέκτονας

Καραγιαννίδης Λάζαρος

Ιδιωτικός υπάλληλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης.

Κάσσανδρος Αθανάσιος

Κτηνίατρος

Κεσόγλου Αναστάσιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κκονέ Σάββας

Γεννήθηκε στην Κύπρο και ζει στην Θεσσαλονίκη από το 2014. Φοιτά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών. Εργάζεται σε Ωδείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα της πόλης από το 2016. Είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Λάσκος Χρήστος

Οικονομολόγος, εκπαιδευτικός.

Μάνεσης Γιώργος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά. Σπουδάζει στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ. Είναι μέλος της πολιτικής οργάνωσης “Αναμέτρηση – Οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά” και συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσω της Αριστερής Ενότητας.

Μαυροματάκη Ελένη

Από 2002-2023 εργάζεται ως Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων, συμβασιούχος στο Υπουργείο Πολιτισμού σε σωστικά, αναστηλωτικά & οργάνωσης μουσείων έργα (αρχαιολογικά ευρήματα & τοιχογραφία). Συμμετοχή σε μελέτες προς το ΥΠΠΟ & εργασία ιδιωτική «Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής» έως το 2018. Εκπαιδεύτρια Τεχνικών Συντήρησης ΙΕΚ σε ιδιωτικό & δημόσιο φορέα. Είναι απόφοιτος ΑΕΙ «Διαχείρισης & Συντήρησης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων» & Πολιτιστικού ΙΕΚ Θεσσαλονίκης «Τεχνικών Συντήρησης Έργων Τέχνης», με μεταπτυχιακό ΑΠΘ-ΔΠΜΣ “Φυσικές & Χημικές Μέθοδοι Διάγνωσης Φθοράς Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αυτό το διάστημα εργάζεται στο ΥΠΠΟ ως Συντηρήτρια Μεταλλικών Ανασκαφικών Ευρημάτων στην ΕΦΑ Κιλκίς. Στο παρελθόν σπόυδασε & εργάστηκε ως αργυροχρυσοχόος & βοηθός αγιογράφου.

Μητρούση Ιωάννα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο Ντεπώ. Με τα κοινά ασχολήθηκε κατ’ αρχήν ως μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 21ου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια μέσα από τα κινήματα της Κ.ΑΛ.Ο συμμετείχε και συμμετέχει στην Κίνηση 136, στο βιος coop, στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κ.ΑΛ.Ο κσι στην Κοινοπραξία Φορέων Κ.ΑΛ.Ο «Τα Πάντα RE». Διατηρούσε κατάστημα νυφικών και ειδών γάμου μέχρι το 2017 και υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων Ειδών Γάμου και Βάπτισης τα δύο πρώτα χρόνια της ίδρυσης του.

Μπαλάσης Ευγένιος

Αρχιτέκτονας Μηχανικός (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακό στην Ανάλυση Οργάνωση κ Διαχείριση του Χώρου (ΑΠΘ). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Συμμετείχε ενεργά στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990-1991, στο φοιτητικό κίνημα από τις γραμμές της ΕΑΑΚ και στον επαγγελματικό στίβο ως μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Τόσο επαγγελματικά, όσο και ακαδημαϊκά, ασχολήθηκε κυρίως με χωροταξικές και πολεοδομικές μελέτες, την κοινωνική κατοικία και το δημόσιο χώρο, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Μπαμπασιάν Βαζγκέν

Εργάτης Αποθήκης

Μπάντιος Νικόλαος

Κτηνίατρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και δουλεύει στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Ασχολείται με τον έλεγχο της παραγωγής γάλακτος και κρέατος.

Νεραντζάκη Ανδριάνα

Καταστηματάρχισσα – Μπακάλισσα

Νικολάου Γιάννος-Άγγελος

Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στον Βόλο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον ακουστικό σχεδιασμό χώρων. Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα του 2006-07, όντας εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και ήταν ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας. Το 2016 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο 5ο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στις προσπάθειες να συγκροτηθεί η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων, αλλά και στην Πρωτοβουλία κατοίκων γειτονιάς οδού Κρήτης ενάντια στη μαζική κοπή δέντρων. Μαζί με τη σύντροφό του στη ζωή και στους αγώνες μεγαλώνουν τη νεογέννητη κόρη τους, η οποία αποτελεί ακόμα έναν λόγο για να παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Όσσα Μαρία

Είναι συνταξιούχος Νηπιαγωγός. Δραστηριοποιείται στα κοινωνικά κινήματα με τη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ).

Παπανικολοπούλου Ειρήνη

Εκπαιδευτικός

Παππά-Πρίφτη Δωροθέα (Δώρα)

Γεννήθηκε το 1990 στην Θεσσαλονίκη. Μένει στην Χαριλάου. Είναι μάχιμη δικηγόρος με πλέον των 10 ετών ενεργούς δικηγορίας με βαθιά ανθρωπιστική προσέγγιση και αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη. Στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της πόλης και στις τοπικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Πασχαλίδου Λουκία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984, και κατάγεται από το Μεσημέρι Δήμου Θερμαϊκού. Απόφοιτος Αρχιτέκτονας τοπίου του ΤΕΙ Δράμας. Εκλεγμένη στον φοιτητικό σύλλογο της σχολής της, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Συμμετέχει στην αριστερά και τα κινήματα. Είναι ιδιωτική Υπάλληλος.

Πάττα Αδαμαντία (Μάντια)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγικά και κλασική κιθάρα. Εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση. Από τα μαθητικά της χρόνια είχε ενεργή συμμετοχή στα κινήματα της πόλης.

Πετράς Αντώνιος

Μεταπτυχιακός φοιτητής Ανθρωπολογίας και εργαζόμενος στον τουρισμό.

Πράσινος Ραφαήλ

Γεννήθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στον Βόλο, όπου συμμετείχε ενεργά στο κίνημα κατά της καύσης απορριμμάτων. Τα τελευταία δύο χρόνια μένει ανατολικά στη Θεσσαλονίκη και είναι μέλος της Πρωτοβουλίας κατοίκων της οδού Κρήτης ενάντια στην κοπή των δέντρων. Πολιτικά οργανωμένος στη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση “Ξεκίνημα” και ενεργός σε δράσεις αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές και περιβαλλοντικές. Προσωρινά εργαζόμενος στην εστίαση, ευελπιστώντας να εργαστεί ως μηχανικός πάνω στα αντικείμενα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Σερμπέζης Ιωάννης

Γραφίστας

Σκουλέλη Γεωργία

Γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο 5ο διαμέρισμα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και εργάζεται σε σούπερ μάρκετ. Συμμετέχει στη φεμινιστική συλλογικότητα «Μαχητικές και Ελεύθερες», δραστηριοποιείται στους αγώνες του γυναικείου και ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και είναι εθελόντρια του κέντρου πρόληψης για τον HIV “Thess Checkpoint”. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Σπαχί Ροζάνα

Είναι εδώ για την πόλη της και για τους πολίτες, για να χτίσουμε μαζί μια ζωή με ευημερία και ειρήνη.

Σπινθηρόπουλος Παναγιώτης

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Σφουγγάρη Ηρώ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Γεωπονία και Αρχιτεκτονική Τοπίου στο ΑΠΘ και είναι υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τεκίρδαλης Γεώργιος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Ανάληψης κι απ’ τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα της πόλης και κυρίως στο αντιρατσιστικό. Είναι μέλος της ομάδας Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride με την οποία αγωνίζονται για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας. Μαζί με άλλες συλλογικότητες συμμετέχουν στο Reclaim Pride και διοργανώνουν το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride. Παράλληλα ανήκει στη συλλογικότητα Gymnosophy, που υποστηρίζει τη χρήση του ποδηλάτου, τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και τα δικαιώματα των ζώων.

Τέλιου Αικατερίνη

Σπούδασε οικονομικά στο ΑΠΘ, μένει στη Χαριλάου και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Συμμετέχει στα κινήματα από την εποχή της Γένοβα και της Συμμαχίας Σταματήστε τον πόλεμο, με δράση στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τίγκας Βασίλης

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της ασφάλειας, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής με έδρα της επιχείρησης στην περιοχή της Ανάληψης. Μέλος του ΜέΡΑ25.

Τσαουσίδου Σοφία

Υγειονομική Υπάλληλος – Μέλος Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Τσουρίλλα Ελένη

Φοιτήτρια Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Με ενεργή συμμετοχή στο φοιτητικό, φεμινιστικό, αντιρατσιστικό και εργατικό κίνημα.

Ψάλτης Χρήστος

Μεγάλωσε και εργάζεται στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα. Τελείωσε το 4ο Ενιαίο Λύκειο στην Χαριλάου. Είναι κατ’ επάγγελμα δάσκαλος οδήγησης και εδώ και 7 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο της εστίασης.