Υποψηφιότητες Δημοτικών Συμβούλων

Ερμείδου Μαρία

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε το 1995, μεγάλωσε στην Περαία, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ και σήμερα ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Εκλεγμένη με την Πόλη Ανάποδα στο συμβούλιο της Α΄ κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα πόλης, τους αντιφασιστικούς, αντιρατσιστικούς και φεμινιστικούς αγώνες. Ως φοιτήτρια, ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής με τα ΕΑΑΚ, με ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά.

Κέκη Μαρία

Συλλογική εκπροσώπηση - τυπικά επικεφαλής συνδυασμού

Γεννήθηκε το 1992 στο Βελιγράδι Σερβίας και μεγάλωσε στην Άρνισσα Πέλλας. Ζει μόνιμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη από το 2010. Αποφοίτησε από το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ, όπου και εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στον τομέα των αυτοφυών φυτών. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πόλης Ανάποδα και δραστηριοποιείται ενεργά στα κινήματα της πόλης για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, καθώς και στο αντιρατσιστικό και φεμινιστικό κίνημα.

Μαρίνης Θανάσης

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε το 1986 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Μένει στην Τριανδρία. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα με εμπλοκή στους συνδικαλιστικούς αγώνες του κλάδου. Έχει ενεργή συμμετοχή στα κινήματα της πόλης, που σχετίζονται με τους ελεύθερους χώρους, το περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά, τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα».

Μέλλιου Έλλη

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε σε διάφορες γειτονιές της και σπούδασε στη Νομική του ΑΠΘ. Είναι αυτοαπασχολούμενη δικηγόρος και μεταφράστρια, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πνευματική ιδιοκτησία και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων) – Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΔΣΘ, πρώην μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (2016-2020). Ως δικηγόρος μετέχει στην Πρωτοβουλία Δικηγόρων & Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ σε τοπικό επίπεδο έχει συμμετάσχει σε think tanks με αντικείμενο την προσιτή στέγη, την αστική συγκοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Νικήσιανης Νίκος

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1981 και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1999. Σπούδασε Βιολογία στο ΑΠΘ, όπου έκανε και το διδακτορικό του στην Οικολογία. Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στην περιβαλλοντική έρευνα, αλλά προτίμησε τελικά τη δημόσια εκπαίδευση. Συμμετέχει σε κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες της πόλης, με έμφαση στο αντιρατσιστικό και -τελευταία- στο δημοτικό κίνημα. Ακόμα περισσότερο όμως αγαπά το ερασιτεχνικό θέατρο.

Ξενόπουλος Κώστας

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Μεγάλωσε στη γειτονιά της Τούμπας. Ως μαθητής του 1ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (αποφ. 2000) συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στο νόμο Αρσένη πρωτοστατώντας στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας Κατειλημμένων Σχολείων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμ. Φυτικής Παραγωγής, όπου και έδρασε μέσα από το σχήμα της ΕΑΑΚ. Συμμετείχε στο Συντονιστικό ΑΕΙ-ΤΕΙ 2006-2007 στις κινητοποιήσεις για το άρθρο 16. Μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης. Ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο του επισιτισμού.

Αβέλλα Στέλλα

Ιδιωτική Υπάλληλος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα με καταγωγή από τη Σαμαρίνα Γρεβενών. Κάτοικος και εργαζόμενη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2011. Μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με ενεργή συμμετοχή στους αντιμνημονιακούς αγώνες από το 2011 μέσα από φοιτητικό κίνημα και σαν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών Ιστορίας Αρχαιολογίας. Ενεργό μέλος των κινημάτων της νεολαίας ενάντια στην καταστολή και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας και τις εξώσεις, με ενεργή δράση στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της Πόλης Ανάποδα από την ίδρυση της το 2019.

Αβραμίδης Χρήστος

Ο Χρήστος Αβραμίδης εργάζεται ως δημοσιογράφος σε έναν διαρκή αγώνα να αναδειχθούν ζητήματα που τα κυρίαρχα ΜΜΕ είτε τα θάβουν, είτε τα διαστρέφουν -«Παλεύουμε σκληρά για να πούμε τις ιστορίες μας» που γράφει και ο Λεξ. Έζησε τον Δεκέμβρη του 2008 μέσα από τα ΕΑΑΚ και τις αντιμνημονιακές συγκρούσεις μέσα από την ελεύθερη ΕΡΤ. Συνεχίζει να πιστεύει ότι μια πόλη-χώρα με ιδιωτικοποιημένα λιμάνια, τραίνα, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες και ρεύμα, πρακτικά πεθαίνει σαν χώρα.

Αβραμίδου Αικατερίνη

Eίναι συνταξιούχος νοσηλεύτρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις μάχες των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στα κλεισίματα και την ιδιωτικοποίηση τους, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μέσα από το δίκτυο του Συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζόμενων νοσοκομείων.
Είναι μέλος της Κίνησης για μια Απεργιακή 8 Μάρτη, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αβραμίδου Σοφία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Ιστ-Αρχ του ΑΠΘ, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ. Εργάζεται ως φιλόλογος στη μη τυπική εκπαίδευση με ευάλωτους/-ες εφήβους/-ες μαθητές/-τριες και ενήλικες προσφύγισσες μαθήτριες. Με τον σύντροφό της μεγαλώνουν τη δίχρονη κόρη τους. Είναι ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά. Τέλος, συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό κίνημα με ιδιαίτερη παρουσία στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τους φεμινιστικούς αγώνες.

Αγαπητός Γιώργος

Ελεύθερος επαγγελματίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πρώην εργαζόμενος της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ με ενεργό δράση στο σωματείο του και τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΜΚΟ. Απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Αγωνίστηκε ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 στις φοιτητικές κινητοποιήσεις 2006-2007. Ως εργαζόμενος στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ και μέλος του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, συμμετείχε στις νικηφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Είναι μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αζούδη Μελίνα

Φοιτήτρια Ψυχολογίας, εργαζόμενη στην εστίαση. Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1993 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στο Ντεπώ και αγάπησε από πιτσιρίκι το θέατρο και τη μουσική ξεκινώντας από το Θεατρικό Εργαστήρι «Πούπουλο» και το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης μέχρι την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς». Κατοικεί στο κέντρο της πόλης και από το 2012 έχει δουλέψει ως ντισκ τζόκεϊ, σερβιτόρα και μπαργούμαν σε πολλά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στους αντιφασιστικούς, αντιρατσιστικούς, εργατικούς, οικολογικούς, φεμινιστικούς, λοάτκια+ αγώνες και στην υπεράσπιση των αυτοοργανωμένων, αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων της πόλης.

Αλαβέρας Χρήστος

Εικαστικός εκπαιδευτικός. Σπούδασε εικαστικές τέχνες στις σχολές καλών τεχνών της Θεσσαλονίκης και του Enschede (Ολλανδία). Ξεκίνησε να πραγματοποιεί εκθέσεις ζωγραφικής από τη δεκαετία του ’90. Σταδιακά άρχισε να πραγματοποιεί ζωντανές εικαστικές δράσεις με πολιτικά χαραχτήρα πέρα από τους εικαστικούς χώρους και σε εναλλακτικούς λαϊκής πρόσβασης αλλά και σε πορείες και δράσεις διαμαρτυρίας. Ζει στη πόλη της Θεσσαλονίκης και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Αλεξάκης Γιώργος

Εικαστικός – Σκηνοθέτης. 42 ετών, κατάγεται από την Κέρκυρα και ζει τα τελευταία 24 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμπράξει καλλιτεχνικά με φορείς της πόλης, όπως το ΚΘΒΕ, τα Δημήτρια και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης συμμετοχές και βραβεύσεις σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ, παράλληλα, διδάσκει εικαστικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς, όπως ο ίδιος, λέει: «Η τέχνη αντηχεί σε κάθε έκφανση της ζωής μας, ο πολιτισμός δεν χωρίζει αλλά ενώνει τους ανθρώπους σε έναν ανώτερο σκοπό, την ενσυνείδητη ζωή και τη δημιουργία ενός καλύτερου και ελεύθερου κόσμου».

Ανδρουλιδάκης Γιάννης

Ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης είναι Πολιτικός Μηχανικός και διδάκτωρ Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιας Υδραυλικής, ΑΠΘ. Η έρευνα του σχετίζεται με την ποιότητα του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης στην θάλασσα, σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (π.χ. ΗΠΑ, Νορβηγία). Την τελευταία δεκαετία διδάσκει στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από το 2004 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα παρακολούθησης της ποιότητας του Θερμαϊκού Κόλπου.

Αντάρας Λάμπρος

Γεννήθηκε το 1982 στη Λάρισα. Ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2000. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ κ εργάζεται στο αντικείμενο του από το 2007. Έχει διατελέσει μέλος των ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στα κοινωνικά κινήματα πόλης ως επιστήμονας, κάτοικος, εργαζόμενος και γονιός. Του αρέσουν οι εφαρμοσμένες τέχνες και τα φεστιβάλ. Είναι μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αραμπατζόγλου Φίλιππος

Ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννημένος το 1994 στην Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί μόνιμα. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της σχολής. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στον χώρο της εστίασης ενώ σήμερα δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής επίπλου. Συμμετέχει σταθερά στα αντιρατσιστικά και κοινωνικά κινήματα της πόλης και παράλληλα είναι εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος με την Πόλη Ανάποδα στην Ε’ δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Αργυριάδου Λουκία

Δημοτική Σύμβουλος, ιδιωτική υπάλληλος σε περιβαλλοντική οργάνωση. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε στην Τούμπα, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια μένει στο κέντρο της πόλης με τον σκύλο της, το Νούφαρο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, έκανε μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία. Εργάζεται στην περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ τα τελευταία έξι χρόνια. Αγαπάει πολύ το θέατρο και τον τελευταίο χρόνο ασχολείται με την επικοινωνία της εταιρείας θεάτρου «Μικρός Βορράς». Στο πανεπιστήμιο οργανώθηκε στην Αριστερή Ενότητα, είναι ιδρυτικό μέλος της Αναμέτρησης και εκπροσωπεί την Πόλη Ανάποδα ως δημοτική σύμβουλος στην τελευταία εναλλαγή της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρσακιάν Ιωάννης

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, με ρίζες από την Αρμενία. Ένας πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακό, σε αναζήτηση στεριάς. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και του αρέσει γράφει για τον κόσμο και τον κυβερνοχώρο.

Ασπράγκαθος Απόστολος

Μηχανολόγος Μηχανικός

Βαγιακάκος Κωνσταντίνος

Ιδιωτικός υπάλληλος

Βακιρτζής Σίμος

Μπάρμαν

Βέττας Κωνσταντίνος

Συνταξιούχος υπάλληλος Υπ. Πολιτισμού

Γαζάκης Αντώνης

Εκπαιδευτικός, δημόσιος υπάλληλος. Γεννήθηκε στα Κουφάλια το 1977, σπούδασε Νεοελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2004 και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 2007. Είναι πρόεδρος του ΔΣ του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας», γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με την Αγωνιστική Παρέμβαση, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού Marginalia-Σημειώσεις στο Περιθώριο, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν τυπικά επικεφαλής της εκλογικής συνεργασίας «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής στον Δήμο Θεσσαλονίκης» και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος ως και τον Δεκέμβριο του 2020.

Γαϊτανίδη Ολυμπία

Γεννήθηκε το 2000 στη Λάρισα, με καταγωγή από την Ημαθία. Είναι τελειόφοιτη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, και τα τελευταία πέντε χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει στο φοιτητικό, φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, και στηρίζει ενεργά τους ταξικούς και εργατικούς αγώνες. Έχει υπάρξει μέλος φεμινιστικών και αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων.

Γελαστοπούλου Ευτέρπη (Έφη)

Κοινωνική λειτουργός, με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στο Χωρικό Σχεδιασμό για Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη. Έχει εργαστεί με άτομα, οικογένειες και ομάδες που δοκιμάζονται από τους ευρύτερους κοινωνικούς και πολιτικούς περιορισμούς και με την περιβαλλοντική εκπαίδευση ως εργαλείο ενεργοποίησης και συμμετοχής στα κοινά και συλλογικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Συμμετείχε σε διάφορες πρωτοβουλίες και κινήματα για την αναπηρία και τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.

Γκιβίσης Δημήτρης

Γεννήθηκε στην Κάρυστο και εργάζεται στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Θεωρώντας ως ουτοπία την άποψη «τίποτα δεν αλλάζει» εντάχθηκε από μαθητής στην Αριστερά. Συνεργάζεται από το 1991 με την εφημερίδα «Η Εποχή», αρθρογραφεί σποραδικά στο «Rednblack» και στο «Alterthess», και είναι υποψήφιος με την Πόλη Ανάποδα γιατί αντίθετα με την πολιτική των κενών συνθημάτων, των επικοινωνιολόγων και όσων πολιτεύονται ως άτομα, αυτό που αλλάζει τα πράγματα είναι πάντα το «εμείς».

Γκλαρνέτατζης Γιάννης

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1967. Ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1985. Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης, αντιρρησίας συνείδησης, με ενεργή συμμετοχή στο οικολογικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Συγγραφέας, μεταφραστής κι επιμελητής βιβλίων, ασχολείται ιδιαίτερα με την κοινωνική ιστορία της Θεσσαλονίκης ενώ, εδώ και είκοσι χρόνια, οργανώνει περιηγήσεις με έμφαση στις πιο παραμελημένες πλευρές της πόλης.

Γκλαρνέτατζης Νίκος

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Υπαίθρου Ν. Θεσ/νίκης, πρόεδρος του Συλλόγου υποψηφίων Διδακτόρων Παιδαγωγικού ΑΠΘ, των Μετεκπαιδευομένων Γλήνιου Διδασκαλείου και επανειλημμένα μέλος σε ΔΣ ΣΕΠΕ, μέλος της ΓΣ της ΕΔΟΘ και της ΓΣ της ΔΟΕ. Συνεπής και πολύχρονη δραστηριοποίηση στο πεδίο των Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων καθώς και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε αγώνες ενάντια στο Ρατσισμό, το Σεξισμό, τις Διακρίσεις και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό (συμμετοχή σε Κοινωνικό Φόρουμ, Δίκτυο, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, «Εκτός Τάξης», Εφημερίδα «Το Κελί»).

Γραμματικοπούλου Χριστίνα

Έχει διδακτορικό Ιστορίας της Τέχνης (Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης) και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει ασχοληθεί με την ακαδημαϊκή έρευνα και διδασκαλία, εστιάζοντας σε ζητήματα Τέχνης, Τεχνολογίας και Φύλου. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές εταιρείες στο πεδίο της τεχνολογικής καινοτομίας και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (Avaaz), στο πεδίο της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης.
Την απασχολεί η προστασία του δημόσιου χώρου και η εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών για την κατοικία, την προσβασιμότητα, και τον πολιτισμό.

Δασκάλου Χριστάκη Ρόζα Αντωνία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, σπουδάζει νομική στο ΑΠΘ. Είναι ενεργή στους κοινωνικούς αγώνες με συμμετοχή στο μαθητικό κίνημα, έπειτα στο φοιτητικό συνδικαλισμό μέσω της Αρ.Εν και στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα μέσω της ΣΓ8Μ.

Δεμερίδου Φανή

Οδοντίατρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρόύπολη, ήρθε στην Θεσσαλονίκη το 1996 για να σπουδάσει Οδοντιατρική στο ΑΠΘ. Διατηρεί το ιατρείο της από το 2005 και συμμετείχε στα κινήματα της πόλης που διεκδίκησαν την καθολική και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, καθώς και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Δέμπης Αλέξανδρος

Γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος Πολυτεχνικής σχολής του Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης. Σήμερα ζει και εργάζεται ως Χωροτάκτης-Πολεοδόμος στην Θεσσαλονίκη. Με ενεργό πολιτική δράση ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια έχει συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Δικτύου Νέων Εργαζομένων Θεσσαλονίκης και της Οργάνωσης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Δημητριάδης Τάσος

Μεγάλωσε και κατοικεί στο Φάληρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία στον χώρο της βιομηχανίας και των έργων υποδομής. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006 -2007 και στους εργατικούς, αντιφασιστικούς, περιβαλλοντικούς αγώνες της πόλης. Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών.

Δημητριάδης Δημήτρης

Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Από το 1971 ζει στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο το 1975 και την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, τμήμα ΠΟΛ.ΜΗΧ/ΚΩΝ το 1981. Δούλεψε σαν ελεύθερος επαγγελματίας και τα τελευταία 20 χρόνια σαν στέλεχος μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας της πόλης με ειδίκευση στα μεγάλα βιομηχανικά έργα (Διυλιστήρια, τσιμέντα, χαλυβουργία, αέριο κλπ).
Μετά την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ το 1980, παρακολούθησε και συμμετείχε στους περισσότερους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έδωσε το λαϊκό κίνημα και η ριζοσπαστική Αριστερά στη πόλη και την χώρα μέσα από πολιτικές συλλογικότητες (ΕΜΑΣ,ΦΟΡΟΥΜ,ΣΥΡΙΖΑ) και μαζικούς φορείς (σωματεία,σύλλογοι,πρωτοβουλίες κλπ).

Εξίογλου Μενέλαος (Μένιος)

Ηχολήπτης, ιδιωτικός υπάλληλος. Σπούδασε στο τμήμα ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου ΑΠΘ, εργάζεται ως τεχνικός ραδιοφώνου. Από το 2001 που ζει στη Θεσσαλονίκη έχει συμμετάσχει σε φοιτητικά σχήματα, κοινωνικούς χώρους, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εγχειρήματα αλληλεγγύης, προσπαθώντας να είναι όσο χρήσιμος γίνεται και να αποφεύγει να γίνεται κακός άνθρωπος (αμφότερα με μέτρια αποτελέσματα). Βρίσκει πως η τοπική αυτοδιοίκηση σε έναν μεγάλο Δήμο, όπως η Θεσσαλονίκη, είναι ένα εξαιρετικό πεδίο συνάντησης κι ώσμωσης του καθημερινού αγώνα για τα «μικρά» με την κεντρική πολιτική σκηνή, τα παγκόσμια προβλήματα και γενικά τα «μεγάλα». Από το 2021 διατελεί κοινοτικός σύμβουλος της Πόλης Ανάποδα στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ζάπρη Δήμητρα

Είναι αριστούχα απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ και διδάκτωρ Μουσειακών Σπουδών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λέστερ. Από το 2005 έχει υπηρετήσει ως μόνιμη εκπαιδευτικος σε σχολικές μονάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και σε επιστημονικούς και διοικητικούς φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας. Τα ενδιαφέροντά της εστιάζουν στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης. Μέλος του ΜέΡΑ25.

Ζδούκος Θοδωρής

Γιατρός του ΕΣΥ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966 και κατοικεί μόνιμα από το 1977. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο το 1983, την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ. Έχει ειδικότητα Γενικής–Οικογενειακής Ιατρικής και από το 2000 υπηρετεί ως γιατρός του ΕΣΥ στο ΚΥ Νέας Μηχανιώνας. Διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών Θεσσαλονίκης, γενικός γραμματέας και ταμίας στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης από το 2011. Δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπολιτεία στον Δήμο Θερμαϊκού 2014-2016.

Θεοδωρίδης Γιώργος

Πτυχιούχος ΠΑΜΑΚ, με μεταπτυχιακό στην Οικολογική Οικονομία. Ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος 2006-2007. Στο παρελθόν εργάστηκε για την Greenpeace και το WWF, ενώ τα τελευταία χρόνια για την Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ. Ενεργό μέλος του συνεταιριστικού εγχειρήματος Βίος Coop και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ. Μέλος των Water Warriors που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Καλαϊτζίδης Θεόφιλος

Γεννήθηκε το 1986 στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως οπερατέρ και μοντέρ σε παραγωγές ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές παραγωγές κ.ά. Μέλος του ανεξάρτητου συνεργατικού μέσου Alterthess.

Καλλέργη Κατερίνα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από μαθήτρια είναι ενεργή στα κοινωνικά κινήματα και ιδιαίτερα στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+. Είναι ιδρυτικό μέλος της Σ8Μ. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη. Αρθρογραφεί στην Εργατική Αριστερά και στο Rproject. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς.

Καραβοκύρης Γεώργιος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984, μεγάλωσε στην Κάτω Τούμπα και στο Μόναχο Γερμανίας. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, αποφοίτωντας από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Έχει διατελέσει μέλος, αναπληρωτής γραμματέας και γραμματέας Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων. Από το 2009 έχει εργαστεί ως Ειδικός Παιδαγωγός σε Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, σε Κέντρα Αποκατάστασης Λογοθεραπείας- Εργοθεραπείας και Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, σε Εκπαιδευτικά Κέντρα της πόλης και ελληνικά σχολεία των ΗΠΑ (Πενσιλβάνια, Νιου Τζέρσεϊ) ως εκπαιδευτικός. Εργάζεται ως Διευθυντής σε Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με Σύνδρομο Down. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον χορό του φλαμένκο και τη φωτογραφία.

Κάρταλη Δήμητρα

Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Μένει στο Κρυονέρι. Είναι βοηθός φαρμακοποιού και εργάζεται σε φαρμακείο. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας και ενεργή στον αγώνα για προστασία του δάσους και του ρέματος στην περιοχή απέναντι στα σχέδια των εργολάβων. Συμμετέχει στους περιβαλλοντικούς αγώνες στις γειτονιές της πόλης, στις μάχες για ελεύθερους χώρους και πράσινο, αλλά και στα ευρύτερα κοινωνικά κινήματα. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης “Ξεκίνημα”.

Κασαβιέχα Γκρατσιέλα

Γεννήθηκε στην Ουρουγουάη. Σπούδασε Ισπανική Γλώσσα, Ιβηροαμερικανική Λογοτεχνία για διδασκαλία στη Μέση Εκπαίδευση και ολοκλήρωσε 3 χρόνια νομικών σπουδών. Ζει στην Ελλάδα 35 χρόνια και είναι καθηγήτρια Ισπανικής Γλώσσας. Σπούδασε Ελληνική Γλώσσα στο Σχολείο του ΑΠΘ και στη Φιλοσοφική άλλα 4 χρόνια Ελληνικά σαν ξένη γλώσσα. Συμμετέχει στα κινήματα της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στο φεμινιστικό, το οικολογικό και για τα δικαιώματα των ζώων.

Κασιούμη Αλεξάνδρα

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 αποφοίτησε από την Ανώτατη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς» και από τότε δουλεύει επαγγελματικά στο θέατρο ως ηθοποιός. Από το 2015 εργάζεται και ως θεατροπαιδαγωγός, έχοντας συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, το ΑΠΘ και διάφορα εργαστήρια της πόλης, ενώ εργάζεται και ως σκηνοθέτρια ερασιτεχνικών ομάδων.

Κάσκαρης Ιωάννης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Σπούδασε παιδαγωγική, κοινωνιολογία & πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διορίστηκε, το 1992, δάσκαλος στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών με τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Κάσσανδρος Θεοδόσης

Φυσικός, υποψήφιος διδάκτορας. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1992, όπου και κατοικεί μόνιμα. Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, εργαζόμενος ως ερευνητής με κύριο αντικείμενο μελέτης την ποιότητα του αέρα στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού και του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων Φυσικού.

Κατλαμούση Ιωάννα

Κατάγεται από την Έδεσσα, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 12 χρόνια. Είναι καθηγήτρια αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, απόφοιτος αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΑΠΘ, ενώ συμμετείχε στο ΔΣ του συλλόγου φοιτητών και πήρε ενεργά μέρος στις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» μέσα από τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ. Είναι μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κατόπη Χαρίκλεια (Λία)

Γεννήθηκε στο Πρίνστον των Η.Π.Α. Σπούδασε ζωγραφική και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Από το 1995 έως το 1999 σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης στη Ρώμη και στην Κωνσταντινούπολη. Το 2014 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Από το 2000 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Κατσαβέλη Όλγα

Γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη το 1982. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Ιπποκρατείου. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο ΑΠΘ. Έχει εργαστεί ως συμβασιούχος αρχαιολόγος σε ανασκαφές και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει διδάξει στη μεταδευτεροβάθμια και στην άτυπη εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως αναπληρώτρια φιλολογος στον νομό Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει διοργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα και ημερίδες σχετικές με τον πολιτισμό. Είναι μέλος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ενώ συμμετέχει και στους Water Warriors που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Κατσαρέλης Κώστας (Ιταλός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το Α’ Λύκειο Αρρένων Θεσσαλονίκης το 1980, φοίτησε στην Ιταλία στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Σαλέρνο. Στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε για πολλά χρόνια σε βιβλιοπωλείο συμμετέχοντας στο ΔΣ του Σωματείου Βιβλίου-Χάρτου. Παράλληλα άσκησε το επάγγελμα του καθηγητή ιταλικής γλώσσας σε φροντιστήρια της πόλης. Είναι μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και συμμετέχει στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Κιουπκιολής Αλέξανδρος

Διδάσκει σύγχρονη πολιτική θεωρία στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ερευνά κριτικά ζητήματα της σύγχρονης δημοκρατίας και των κοινωνικών κινημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στα “κοινά”, την ισότητα και την ελευθερία στους άξονες της κοινωνικής τάξης, του φύλου, της φυλής, της πολιτικής εξουσίας, της σωματικής ικανότητας, της τεχνολογίας κοκ. Συμμετέχει σε εγχώριες και διεθνείς έρευνες, κοινωνικές κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες γύρω από τα θέματα αυτά και το περιβάλλον. Από το 2010, ως εργαζόμενος στο ΑΠΘ, είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης (Άνω Πόλη).

Κλακάλας Παντελής

Γεννήθηκε το 1982, έχει σπουδάσει πληροφορική, έχει δουλέψει σε δύο κυλικεία των ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης (με απαράδεκτο καθεστώς εργασίας) ερχόμενος σε άμεση επαφή με την τρίτη ηλικία και τα προβλήματα της που καμία δημοτική αρχή δεν ήθελε να λύσει, ενώ αυτήν την περίοδο είναι διανομέας στην E-food γυρνώντας όλη μέρα την πόλη, ζώντας την, συνήθως, στις χειρότερες στιγμές της.

Κομνιανού Δήμητρα Βασιλεία

Γεννήθηκε στη Σάμο και ζει στην Θεσσαλονίκη από το 2003. Αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων μηχανικών. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Εργάζεται ως συγκοινωνιολόγος στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και είναι μέλος στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων. Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα της πόλης από το 2010. Είναι συντονίστρια της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης (ΚΕΕΡΦΑ) και μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κοντοκώστα Ασπασία

Απόφοιτη τμήματος πολιτικών επιστημών του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου. Απόφοιτη ΙΕΚ διοίκησης επιχειρήσεων. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρεία ειδών συσκευασίας. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και αποτελεί μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, καθώς και του Στεκιού Μεταναστ(ρ)ιών Θεσσαλονίκης.

Κουκουσιούρας Αθανάσιος (Αθάνατος)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ειδικεύεται στην μη ειδίκευση και από νωρίς έδωσε προτεραιότητα στη διαμόρφωση της Παιδείας του σε βάρος της εκπαίδευσης του, παρακολουθώντας παράλληλα όμως σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια περί Τέχνης, Κινηματογράφου και Ιστορίας. Ερευνητής ειδικότερα του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, και γενικότερα της Ελληνικής δισκογραφίας, με ενεργή Διαδικτυακή παρουσία. Αναλώνεται στην ανάγνωση, τη θεατρική αγωγή και τη φωτογραφία. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί, ποιήματα, κείμενα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί. Δημιουργός της επωνυμίας “”Μαύρο Άτι σε Φωτιά / Black Horse on Fire””, το οποίο πλαισιώνει οπτικοακουστικές παραγωγές, και οποιεσδήποτε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δημιουργίες. Ασχολείται με τη δημιουργία ταινιών όσον αφορά την οργάνωση, παρουσίαση και το σενάριο. Δηλώνει αιώνιος εραστής της Τέχνης, θιασώτης της Γραφής και παντοτινός μελετητής της Ιστορικής επιστήμης.

Κουρουνδής Χαράλαμπος (Μπάμπης)

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ως δικηγόρος, έχει υπάρξει επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων. Είναι Διδάκτορας Νομικής του ΑΠΘ, διδάσκει ως ΣΕΠ στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων ΕΑΠ. Ταυτόχρονα, συμμετέχει ενεργά σε κινήσεις όπως η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και το Παρατηρητήριο επιθέσεων κατά των ελευθεριών στα Πανεπιστήμια.

Κουρρίζι Σαμπίνα

Φοιτήτρια Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Αλβανία. Μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ με ενεργή συμμετοχή στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος από το 2017, ενάντια στις διαγραφες φοιτητών, την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και της υπεράσπισης της επαγγελματικής προοπτικής της νεολαίας, αλλά και με ενεργή συμμετοχή στα κινήματα ενάντια στην καταστολή και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, καθώς και στους αντιφασιστικούς αγώνες στη Σταυρούπολη το 2021.

Κουστολίδης Θοδωρής

Σπουδαστής δραματικής σχολής. Γεννήθηκε στον Εύοσμο, μεγάλωσε στη Θέρμη, αλλά κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Οργανώθηκε στην αντικαπιταλιστική Αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ ως σπουδαστής δραματικής σχολής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα των καλλιτεχνών, παίζοντας ενεργό ρόλο στο Συντονιστικό Καλλιτεχνικών Σχολών Θεσσαλονίκης. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Ξεκίνημα.

Κουτλά Δήμητρα

Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος ΜΔΕ στον τομέα της Λογοτεχνίας. Εργάζεται στον χώρο της μετάφρασης, του υποτιτλισμού και της συγγραφής και δουλεύει ως εξετάστρια σε οργανισμό πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Προτεραιότητές της είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, το δικαίωμα στη στέγαση και η προστασία των πράσινων χώρων της πόλης.

Κούτρας Γιάννης

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1992. Εργάζεται ως επιμελητής Α ακτινοδιαγνωστικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων Ιπποκράτειου. Μέλος του Συντονισμού εργατικής αντίστασης, του Συντονιστικού νοσοκομείων, της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας την περίοδο 2010-2014 και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2014 και 2019 με την Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή.

Κρασοπούλου Αλεξάνδρα (Αλέκα)

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε το 1963 στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στη Δράμα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αφορούν τα δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά (δικαιώματα των προσφύγων, δικαίωμα στο νερό και στην μετακίνηση μέσα από το SOSτε το νερό, καμπάνια για τον ΟΑΣΘ).

Κυριλλίδου Βαρβάρα

Μεταφράστρια. Απόφοιτη Θεολογικής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Αρχαίας Ιστορίας του Università degli studi di Bologna και στο τμήμα Ιταλικής φιλολογίας του ΑΠΘ. Ενεργή συμμετοχή στο αντιφασιστικό και φεμινιστικό κίνημα. Μέλος της συλλογικότητας «Πόλεις». Μεταφράσεις και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Λάσκος-Πάτκος Παύλος

Φυσικός, υπ. Διδάκτορας. Γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην Υπολογιστική Φυσική. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στην Πυρηνική Αστροφυσική. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος των ΕΑΑΚ. Είναι μέλος της οικολογικής συλλογικότητας Fridays for Future-Thessaloniki, συμμετέχοντας σε αγώνες για την αποτροπή της κλιματικής καταστροφής και σχετικά με τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μακρόγλου Ευκλείδης

Γεννήθηκε το 1988 και ζει στο κέντρο της πόλης. Αποφοίτησε το 2010 από τη Νομική Σχολή ΑΠΘ και από τότε εργάζεται ως μάχιμος δικηγόρος, με έμφαση στο εργατικό δίκαιο. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου (με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης) και του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Νομικής ΑΠΘ. Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα της πόλης από το 2006 και τις φοιτητικές καταλήψεις, ιδιαίτερα στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα ως μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής (JailGoldenDawn). Είναι μέλος του ΣΕΚ και εκλεγμένος στο ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το 2018.

Μιχαήλ Κατερίνα

Απόφοιτη Νομικής Σχολής ΔΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων ΕΑΠ. Ζει στη Θεσσαλονίκη από το 2016. Εργάζεται ως βοηθός συμβολαιογράφου και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος του Δικτύου Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης. Μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στην αντιρατσιστική πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Μιχαηλίδου Ελπίδα

Οδοντίατρος-Βιολόγος, τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός.

Μιχαλόπουλος Θωμάς (Μάκης)

Γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε στο 2ο ΤΕΛ Σερρών στο τμήμα Νοσηλευτικής του τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών. Είναι σύζυγος και πατέρας 3 παιδιών, ενώ εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία ως οικοδόμος. Από μικρή ηλικία και τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα δίπλα στην νεολαία και τους φοιτητές, αλλά και τα κινήματα για το περιβάλλον και ήταν πάντα δίπλα στην εργατική τάξη. Από το 2012 είναι μέλος και από το 2022 πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην Κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης. Μέλος του ΜέΡΑ25.

Μολυβδά-Νικολαΐδου Ίρις

Μουσικός, ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Απόφοιτη του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Δημιουργός του ντοκιμαντέρ “Palco Femino” για τον ρόλο του φύλου στο ρεμπέτικο και λαϊκό πάλκο της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, μέσα από τις ιστορίες τεσσάρων τραγουδιστριών.

Μπακέλλας Χρήστος

Μάχιμος δικηγόρος από το έτος 1990. Δικηγόρος πρώην εργαζομένων στις εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ από το 2013 μέχρι σήμερα. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) από το 1999 μέχρι το 2017. Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στο δημοψήφισμα για τη (μη) ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014. Μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Μπέλα Ελένη

Αγάπησε τη Θεσσαλονίκη από τα μαθητικά της χρόνια, όταν οι δουλειές του πατέρα τους έφερναν τακτικά στη Θεσσαλονίκη οικογενειακώς, μέσα στη βοή και τις μυρωδιές των Λαδάδικων και την πολυσύχναστη αγορά του κέντρου. Έγινε η πόλη της από τα 18 της χρόνια. Σπούδασε, εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται εδώ ως γιατρός βιώνοντας καθημερινά την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, του αστικού χώρου και του πολιτισμικού ορίζοντα της πόλης μας. Πεισμένη ότι μόνο συλλογικά και αλληλέγγυα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία και τις επιθετικές πολιτικές ενάντια στην αξιοπρέπεια των κατοίκων της πόλης μας, θεωρεί ότι η συμμετοχή της στο δημοτικό σχήμα «Η Πόλη Ανάποδα» είναι μονόδρομος.

Νικολάου Κώστας

Διδάκτωρ περιβαλλοντολόγος και συνεταιριστής. Επισκέπτης Καθηγητής Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στο Α.Π.Θ. και τ. Καθηγητής–Σύμβουλος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων στο Ε.Α.Π. Δίδαξε σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα. Διετέλεσε πρόεδρος της Μεσογειακής Επιστημονικής Ένωσης Προστασίας Περιβάλλοντος – MESAEP, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Κ.Δ. Μακεδονίας, πρόεδρος επιστημονικών συνεδρίων και συν-εκδότης διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Είναι συνιδρυτής και πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κ.ΑΛ.Ο. “UnivSSE Coop”, πρόεδρος της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Κεν. Μακεδονίας, συνιδρυτής και τ. πρόεδρος του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “Βίος Coop” και μέλος της «Κίνησης 136» για τη συνεργατική διαχείριση του νερού.

Ντουσάκης Γιάννης

Φοιτητής ΤΕΦΑΑ στο ΑΠΘ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Κάτοικος Θεσσαλονίκης, όπου φοιτά και εργάζεται από το 2019. Μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ. Ενεργό μέλος των φοιτητικών και νεολαιίστικων κινήματων ενάντια στην καταστολή και την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Στις 26 Μαΐου 2022 δέχθηκε δολοφονική επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ σε διάρκεια διαμαρτυρίας Φοιτητικών Συλλόγων για τη συνεχόμενη αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ, γεγονός που έπαιξε κομβικό ρόλο για το φοιτητικό κίνημα τόσο στην πολη, όσο και πανελλαδικά, απέναντι στην κρατική καταστολή. Ενεργό μέλος των αντιφασιστικών αγώνων των τελευταίων ετών και των κινημάτων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οφλίδου Θεοφανώ (Φανή)

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στη μουσική και το θέατρο στο ΑΠΘ. Τα τελευταία δέκα χρόνια απασχολείται στην εστίαση, στο εστιατόριο Σέμπρικο. Είναι ενεργό μέλος του Σχολείου Αλληλεγγύης “Οδυσσέας” από το 2002, συνεισφέροντας ως διδάσκουσα, ως γραμματέας και ως εμψυχώτρια της θεατρικής του ομάδας. Ενδιαφέρεται για τα κοινά της πόλης, για τη βιωσιμότητα των κατοίκων της σε αυτή, για την προώθηση μιας αστικής νοοτροπίας με ενσυναίσθηση και συμπεριληπτικότητα.

Παλούκης Κωνσταντίνος

Είναι διδάκτορας νεότερης ιστορίας με σταθερή ερευνητική και συγγραφική παρουσία. Σπούδασε στο Ρέθυμνο, όπου ανέπτυξε ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα. Στη συνέχεια έζησε στου Ζωγράφου όπου εμπλέχτηκε στα κινήματα ελεύθερων χώρων και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 2015 ζει στην Θεσσαλονίκη δουλεύοντας ως ιστορικός σε ιδιωτικό ιστορικό αρχείο, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει ιστορία και αρχειονομία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Παναγιώτου Άρτεμις

Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής. Μέσα από την πολιτική και συνδικαλιστική της δράση έχει συνδράμει στη συγκρότηση πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Είναι μέλος της οργάνωσης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Παπαδοπούλου Δημητρούλα

Είναι τελωνειακός υπάλληλος, ζει και εργάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στα κινήματα από τη δεκαετία του ’80. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΟΣΕ και του ΣΕΚ στην Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Παπαδοπούλου Μαρία

Είναι χημικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη νομοθεσία τροφίμων αλλά για να ζήσει κάνει την τεχνοκράτισσα. Έμενε και μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη – πλην ενός μικρού διαλείμματος για σπουδές και εργασία. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλές κινηματικές πρωτοβουλίες και ομάδες αλληλεγγύης (αντιρατσιστικό, κουζίνες αλληλεγγύης, ομάδες μαθημάτων κ.ά.). Λατρεύει τα τυριά (και το φαγητό εν γένει) και ονειρεύεται ένα δίκαιο, αλληλέγγυο και οικολογικά βιώσιμο αγροδιατροφικό σύστημα.

Παπαδράγκα Ευαγγελία (Λία)

Ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε δημοσιογραφία. Εργάζεται στο Γραφείο Τύπου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, προερχόμενη από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, όπου και εργάστηκε για 15 χρόνια, πριν αυτός συγχωνευθεί στον ΟΦΥΠΕΚΑ. Εισήλθε στα κοινά παίρνοντας την πρωτοβουλία για μια κίνηση διεκδίκησης πόσιμου νερού στον τόπο καταγωγής της, τα Κύμινα του Δήμου Δέλτα. Στα βασικά ενδιαφέροντά της είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η διαφύλαξη και ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη και η προστασία των οικοσυστημάτων και των ειδών που φιλοξενούν.

Παπαφιλίππου Βασιλική (Ίλια)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε στη Θάσο και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι σήμερα από το 2007. Είναι γλωσσολόγος, ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και υποψήφια διδακτόρισσα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσολογία και ενεργή συμμετοχή στα φοιτητικά και κοινωνικά κινήματα. Αποτελεί μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και του Κοινωνικού Κέντρου – Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών από το 2012. Ονειρεύεται μια Θεσσαλονίκη Ανάποδα.

Παρδάλη Μαρία

Συνταξιούχος λογίστρια. Ζει στη Θεσσαλονίκη, στην Άνω Πόλη, όπου έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως λογίστρια. Τις υπηρεσίες της λογίστριας, και όχι μόνο, τις έχει προσφέρει εθελοντικά σε πολλές κινηματικές συλλογικότητες και δομές αλληλεγγύης της πόλης που έχουν ζητήσει τη βοήθειά της. Μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Στεκιού Μεταναστών – Κοινωνικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Περιστεροπούλου Μαρία

Φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέλος των Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή είτε ως απλό μέλος είτε ως μέλος διοικητικού συμβουλίου σε Α, Γ, Ε ΕΛΜΕ. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Κάτω Τούμπας (Κλεάνθους) και από το τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας Ιωαννίνων. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (φροντιστήρια) και από το 2008 στο δημόσιο σχολείο. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και τις καταλήψεις του 1990-91 μέσα από την ΕΑΑΚ. Από το 2021 είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας ΑΠΘ. Είναι μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.

Πλωμαρίτη Φανή

Οδοντίατρος, απόφοιτη της Οδοντιατρικής Σχολής του Giessen Γερμανίας. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια οδοντιατρικής στον τομέα της Προσθετικής στο πανεπιστήμιο του Greifswald. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη πέρυσι μετά από μια δεκαετία στη Γερμανία, όπου συμμετείχε ενεργά εκεί τα τελευταία χρόνια στη συλλογικότητα Reakt – Aktion against Repression Berlin. Είναι μέλος της Αναμέτρησης.

Πομόνης Πέτρος

Είναι μέλος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς τις τελευταίες δεκαετίες (ΣΕΚ). Είχε συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, όπως και στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Ως εργαζόμενος της ΕΡΤ συμμετείχε ενεργά στο δίχρονο αγώνα (2013- 2015) κατά του κλεισίματος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσωπικού ΕΡΤ με το αριστερό ψηφοδέλτιο ΑΡΠΕ (Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων). Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή».

Ράπτης Ιωάννης

Ιατρός
Πτυχιούχος Σχολής Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ.
Πτυχιούχος Ιατρικής ΑΠΘ.
Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.
Μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης.

Ριζοπούλου Έλενα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με βόλτες στο χωρίς κάγκελα Αριστοτέλειο, φροντιστήρια στο Συντριβάνι και πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Λέοντος Σοφού. Σπούδασε ιατρική στην Perugia (Ιταλία) και πήρε την ειδικότητα Νεφρολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Γνώρισε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την ίδρυσή του και έζησε την ανάπτυξη του πρωτοφανούς κινήματος για προσφορά φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους Έλληνες και ξένους. Εργάζεται στο Γ.Ν.Σερρών. Δηλώνει υπέρμαχος της ελευθερίας των ανθρώπων και του πρασίνου .

Σακαλή Χριστίνα Παναγιώτα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διδάσκει πολιτική οικονομία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο, με αντικείμενο έρευνας τη στεγαστική κρίση, τους θεσμούς ιδιοκτησίας και τον αντίκτυπο στη δημοκρατική πολιτειότητα (ERC Project: Property and Democratic Citizenship). Ήταν συντονίστρια έρευνας στο Αγροοικόπολις με αντικείμενο έρευνας τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο και το δικαίωμα στην τροφή στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα χρόνια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες, οργανισμούς, και κοινωνικά κινήματα για την προώθηση ενός ευρέος φάσματος θεμάτων γύρω από την οικονομική δημοκρατία, την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, την διατροφική κυριαρχία και το δικαίωμα στη στέγη. Πρόσφατα, συμμετείχε σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη κοινωνικής και οικονομικά προσιτής κατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Σαμανίδης Νίκος

Εκπαιδευτικός

Σαμδάνης Κώστας

Αυτοαπασχολούμενος αρχιτέκτονας μηχανικός. Γεννήθηκε στη Δράμα, μεγάλωσε στην Προσοτσάνη και ζει τα τελευταία 20 χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΑΠΘ. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος 2006-2007, μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ. Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας με θητείες στο ΔΣ. Ενεργό μέλος στο ΑΡΑΓΕΣ (ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση) μηχανικών και εκλεγμένος στην πανελλαδική Αντιπροσωπεία και στην Αντιπροσωπεία του τμήματος κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Γραμματέας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης. Συμβάλλει με τις επιστημονικές και επαγγελματικές του γνώσεις σε τοπικά κινήματα (δικαίωμα στη στέγη, τιμές ενοικίων, βραχυχρόνια μίσθωση, ΔΕΘ) και διεκδικήσεις πολιτών σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Σάνη Αμαλία

Μουσικός. Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και φοιτά στο στον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών Επιστήμες και Τέχνες της Μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σπουδάζει βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του σωματείου Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και εργάζεται ως μουσικός σε μουσικές σκηνές της πόλης.

Σαρρής Αλέξανδρος

Ιδιωτικός Υπάλληλος – Λογιστής. Με συμμετοχή στα κοινά ως μέλος συνδικαλιστικού οργάνου του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Σιαφάκα Αλεξάνδρα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα το 1987. Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε ενεργά στα αντιπολεμικά κινήματα του 2003-2005 σαν μαθήτρια στα Γιάννενα. Από το 2005 έως το 2011 συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων ενάντια στο άρθρο 16 και το νόμο-πλαίσιο. Απόφοιτος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Απόφοιτος του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της κινηματογράφου, με ενεργή συμμετοχή στο φοιτητικό, αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα στην Θεσσαλονίκη. Εργάζεται σαν τεχνικός κινηματογράφου και κινηματογραφίστρια σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και σαν οπερατέρ στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του ΣΕΚ, της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σουνάπογλου Θωμάς

Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, με εξειδίκευση στους Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Εργαζεται ως μισθωτός μηχανικός στον τομέα την Πληροφορικής και είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Στραχίνη Νικολέττα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάλμαρ Σουηδίας. Ξεκίνησε σπουδές στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ, συνέχισε στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και είναι απόφοιτη ιδιωτικού κολεγίου στο τμήμα Μάρκετινγκ στον κλάδο του Πολιτισμού. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της Μουσικής και του Πολιτισμού στο κομμάτι της διοργάνωσης, επιμέλειας και επικοινωνίας από το 2017, όπως και σε διάφορες συλλογικότητες και σωματεία της πόλης.

Συμεωνίδου Πολυξένη (Ξένια)

Είναι 35 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τριανδρίας. Προέρχεται από οικογένεια Ποντίων παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Απόφοιτη ελληνικής φιλολογίας και υποψήφια διδακτόρισσα νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έχει εργαστεί στους χώρους της εκπαίδευσης και της ακαδημαϊκής έρευνας. Ασχολείται ενεργά με τα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια, και ιδίως με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την προστασία των ζώων, τη βελτίωση της ζωής στην πόλη, την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Μέλος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, της φεμινιστικής συλλογικότητας «Μαχητικές και Ελεύθερες» και της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα».

Σχίζας Σωκράτης

Κάτοικος του κεντρικού τομέα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 20 χρόνια, όπου και εργάζεται ως συνεργάτης σε αρχιτεκτονικό γραφείο με την ιδιότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού. Παράλληλα, ολοκληρώνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Όταν έχει ελεύθερο χρόνο, απολαμβάνει τις βόλτες στο ιστορικό κέντρο, παρακολουθεί ιστορικά ντοκιμαντέρ και ενίοτε παρουσιάζει εργαστήρια παραδοσιακών χορών στο εξωτερικό. Στο παρελθόν, έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. στα πλαίσια πρακτικής μου άσκησης στις Βρυξέλλες.

Τοπαλίδου Βίλμα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το πειραματικό σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρόσφατα πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην Ισπανία στον οργανισμό proyecto hombre, όσον αφορά τις εξαρτήσεις. Μέσω του προγράμματος Across Nations της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήρθε σε επαφή και συνεργάστηκε με τους εξής οργανισμούς: ΚΕΘΕΑ, Αργώ, Σείριο, ΠΠΑ. Το διάστημα αυτό εργάζεται εθελοντικά στην τηλεφωνική γραμμή βοήθειας του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη και έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια. Το 2021, συμμετείχε ως youth leader στο πρόγραμμα «Τα χρώματα σου αλλάζουν την πόλη» που συντόνισε η action aid στη Θεσσαλονίκη.

Τοσίδης Δημήτριος

Γεννήθηκε το 1986 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως φωτορεπόρτερ και συνεργάστηκε με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το European Pressphoto Agency, την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και συνεισφέρει τακτικά στην Deutsche Welle, στο XINHUA και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης (IFSC). Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο UDK Berlin και κατέχει το ΜΑ Crisis Journalism and Risk Communication από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ. Επικεντρώνεται κυρίως σε πολιτικά/κοινωνικά ζητήματα, στο περιβάλλον, καθώς και στον αθλητισμό. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του, όπως το Migration Media Award το 2017 και το 2018 για τη δουλειά του σχετικά με την προσφυγική κρίση στα Βαλκάνια, από την Ένωση Συντακτών το 2018, το 2019, το 2021 και το 2022 καθώς και το σημαντικότερο με το βραβείο Athens Photo World 2021 για το έργο του «Διάβα», ένα φωτορεπορτάζ ντοκουμέντο στους εναπομείναντες νομάδες κτηνοτρόφους που μετακινούνται με τον παραδοσιακό τρόπο στην Πίνδο.

Τσιβίδης Πέτρος

Ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος ΤΕΙ, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και στον Δήμο Καλαμαριάς, από όπου συνταξιοδοτήθηκε. Συμμετέχει σε τοπικά κινήματα για τη διαφύλαξη των κοινών αγαθών και σε εργασιακά σωματεία στον χώρο δουλειάς του. Είχε εκλεγεί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Ως εργαζόμενος ήταν μέλος της διοίκησης και γραμματέας του τοπικού συλλόγου εργαζομένων για αρκετά χρόνια, όπως και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΔΟΘ.

Τσιγαρίδας Βασίλειος

Γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτορας διοικητικού δικαίου της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και διδάσκει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι δικηγόρος και ασχολείται με υποθέσεις δημοσίου δικαίου. Έχει διατελέσει τρεις φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, έχοντας εκλεγεί με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες δικηγόρων και νομικών για τα δικαιώματα, την δημοκρατία και τις ελευθερίες. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα και είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τσιτάκης Δημήτρης

Γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του στη Μαθηματική Μοντελοποίηση. Από το 2015 εργάζεται ως εκτελωνιστής σε οικογενειακό εκτελωνιστικό γραφείο. Ανένταχτος έως τώρα πολιτικά, είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει να συμμετέχει ενεργά σε κάποιο δημοτικό σχήμα, πιστεύοντας ότι η Πόλη Ανάποδα αξίζει ευρύτερη στήριξη ως μια ελπιδοφόρα κίνηση για το μέλλον της πόλης μας.

Φασούλα Ελισάβετ (Ελίτα)

Φυσικός, μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Υποατομική Φυσική» στο ΑΠΘ. Είναι μέλος του κινήματος ενάντια στην κλιματική κρίση “Fridays for Future Thessaloniki” και παράλληλα συμμετέχει σε διάφορες συλλογικότητες και πρωτοβουλίες της πόλης. Μέλος της ομάδας οργάνωσης της συναυλίας «Υπερασπίσου το νερό» που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους τον Απρίλιο 2023. Στην πόλη πραγματοποιεί όλες τις μετακινήσεις της με ποδήλατο. Έχει εργαστεί σε 2 περιβαλλοντικά project, σε σούπερ μάρκετ και στον τομέα του επισιτισμού. Της αρέσει πολύ το θέατρο, το βουνό και το κολύμπι.

Φέστας Θοδωρής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ από το 1978 έως το 1985, συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα. Είναι μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, από το 1986.

Φωτιάδης Πασχάλης

Ηχολήπτης

Χατζηλίας Ναπολέων

Από τα μαθητικά χρόνια συμμετείχε στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Από τους αγώνες του 15% για την παιδεία, μέχρι τις φυλακές στη δικτατορία και από την “άνοιξη” της μεταπολίτευσης, μέχρι τον “χειμώνα” των μνημονίων και του κορονοϊού. Συμμετείχε στην επιτροπή κατοίκων κέντρου και στην οργάνωση της αγοράς χωρίς μεσάζοντες στο άγαλμα Βενιζέλου. Επίσης στην ΠΕΡΚΑ (Καλλιέργεια λαχανικών στο στρατόπεδο Καρατάσου), για να σωθεί από την ιδιωτικοποίηση, να διατηρρηθεί σαν ελεύθερος πράσινος χώρος και να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής. Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων “Η Συσπείρωση” και για πολλά χρόνια μέλος Δ.Σ. Με συνεχή και αδιάλειπτη δράση στα κοινά και στο συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή στη χώρα και την πόλη μας. Αρκετές φορές παλαιότερα, έλαβε μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις εθνικών, νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

Χυστούνα Βαλμπόνα

Γεννήθηκε στην Αλβανία και ζει στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) για τρεις περίπου δεκαετίες. Από νωρίς δραστηριοποιείται ενεργά στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης ως μέλος της Αλβανικής κοινότητας για τη διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Αλβανών μεταναστ(ρι)ών στην πόλη και όχι μόνο. Συμμετείχε στην ιδρυτική ομάδα του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστ(ρι)ών «Μητέρα Τερέζα» όπου παραμένει ενεργό μέλος μέχρι και σήμερα. Εχει συνεργαστεί με εγχώριες, ευρωπαϊκές και διεθνείς ΜΚΟ καθώς και κρατικούς μηχανισμούς για την προστασία (ασυνόδευτων και συνοδευμένων) ανηλίκων εν κινήσει, με έμφαση στην προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων κι έμφυλης βίας. Συγχρόνως έχει εργαστεί για την εκπαίδευση ανηλίκων στα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και για την επιμόρφωση επαγγελματιών του δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα στις καλές πρακτικές προς το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών. Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστ(ρι)ών και Προσφύγ(ισσ)ων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Επιτροπή Ιθαγένειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Διαθέτει πτυχίο Αλβανικής Φιλολογίας καθώς και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ψήμμας Θωμάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Αίγιο και από το 2007 διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διδάκτορας Φιλοσοφίας του Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 2021 εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στο Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 εργάστηκε ως μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Δημόσια Διοίκηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πρωτοβουλίες και think tanks με θέμα την αστική συγκοινωνία και την προσιτή στέγη.

Ψωμά Θεοδώρα (Δώρα)

Ζει, σπουδάζει και εργάζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 1998. Ως εκπαιδευτικός και ερευνήτρια γνωρίζει καλά τη δυναμική που έχουν οι συλλογικότητες της πόλης μας σε ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού. Είναι Υποψήφια Διδακτόρισσα της Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο τη γλώσσα της προσβασιμότητας σε χώρους πολιτισμού. Συντονίζει φοιτητικές δράσεις για τον πολιτισμό, μετακινείται πεζή και έχει φιλίες σε όλα τα μικρά βιβλιοπωλεία της πόλης.

Ψωμιάδου Παναγιώτα

Γεννήθηκε το 1996 στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, ενώ από φοιτήτρια ζει και εργάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτη του τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ και πλέον είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια, στο ίδιο τμήμα, με ειδίκευση στην Θρησκειολογία. Εργάζεται ως Θεολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι ενεργή στο κίνημα από τα μαθητικά της χρόνια, ενώ ως φοιτήτρια ήταν μέλος της Αριστερής Ενότητας.