Οι υποψηφιότητές μας

Ερμείδου Μαρία

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε το 1995, μεγάλωσε στην Περαία, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ και σήμερα ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Εκλεγμένη με την Πόλη Ανάποδα στο συμβούλιο της Α΄ κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα πόλης, τους αντιφασιστικούς, αντιρατσιστικούς και φεμινιστικούς αγώνες. Ως φοιτήτρια, ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής με τα ΕΑΑΚ, με ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά.

Κέκη Μαρία

Συλλογική εκπροσώπηση - τυπικά επικεφαλής συνδυασμού

Γεννήθηκε το 1992 στο Βελιγράδι Σερβίας και μεγάλωσε στην Άρνισσα Πέλλας. Ζει μόνιμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη από το 2010. Αποφοίτησε από το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ, όπου και εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στον τομέα των αυτοφυών φυτών. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πόλης Ανάποδα και δραστηριοποιείται ενεργά στα κινήματα της πόλης για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, καθώς και στο αντιρατσιστικό και φεμινιστικό κίνημα.

Μαρίνης Θανάσης

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε το 1986 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Μένει στην Τριανδρία. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα με εμπλοκή στους συνδικαλιστικούς αγώνες του κλάδου. Έχει ενεργή συμμετοχή στα κινήματα της πόλης, που σχετίζονται με τους ελεύθερους χώρους, το περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά, τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα».

Μέλλιου Έλλη

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε σε διάφορες γειτονιές της και σπούδασε στη Νομική του ΑΠΘ. Είναι αυτοαπασχολούμενη δικηγόρος και μεταφράστρια, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πνευματική ιδιοκτησία και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων) – Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΔΣΘ, πρώην μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (2016-2020). Ως δικηγόρος μετέχει στην Πρωτοβουλία Δικηγόρων & Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ σε τοπικό επίπεδο έχει συμμετάσχει σε think tanks με αντικείμενο την προσιτή στέγη, την αστική συγκοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Νικήσιανης Νίκος

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1981 και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1999. Σπούδασε Βιολογία στο ΑΠΘ, όπου έκανε και το διδακτορικό του στην Οικολογία. Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στην περιβαλλοντική έρευνα, αλλά προτίμησε τελικά τη δημόσια εκπαίδευση. Συμμετέχει σε κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες της πόλης, με έμφαση στο αντιρατσιστικό και -τελευταία- στο δημοτικό κίνημα. Ακόμα περισσότερο όμως αγαπά το ερασιτεχνικό θέατρο.

Ξενόπουλος Κώστας

Συλλογική εκπροσώπηση

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Μεγάλωσε στη γειτονιά της Τούμπας. Ως μαθητής του 1ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (αποφ. 2000) συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στο νόμο Αρσένη πρωτοστατώντας στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας Κατειλημμένων Σχολείων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμ. Φυτικής Παραγωγής, όπου και έδρασε μέσα από το σχήμα της ΕΑΑΚ. Συμμετείχε στο Συντονιστικό ΑΕΙ-ΤΕΙ 2006-2007 στις κινητοποιήσεις για το άρθρο 16. Μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης. Ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο του επισιτισμού.

Αβέλλα Στέλλα

Ιδιωτική Υπάλληλος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα με καταγωγή από τη Σαμαρίνα Γρεβενών. Κάτοικος και εργαζόμενη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2011. Μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με ενεργή συμμετοχή στους αντιμνημονιακούς αγώνες από το 2011 μέσα από φοιτητικό κίνημα και σαν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών Ιστορίας Αρχαιολογίας. Ενεργό μέλος των κινημάτων της νεολαίας ενάντια στην καταστολή και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας και τις εξώσεις, με ενεργή δράση στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της Πόλης Ανάποδα από την ίδρυση της το 2019.

Αβραμίδης Χρήστος

Ο Χρήστος Αβραμίδης εργάζεται ως δημοσιογράφος σε έναν διαρκή αγώνα να αναδειχθούν ζητήματα που τα κυρίαρχα ΜΜΕ είτε τα θάβουν, είτε τα διαστρέφουν -«Παλεύουμε σκληρά για να πούμε τις ιστορίες μας» που γράφει και ο Λεξ. Έζησε τον Δεκέμβρη του 2008 μέσα από τα ΕΑΑΚ και τις αντιμνημονιακές συγκρούσεις μέσα από την ελεύθερη ΕΡΤ. Συνεχίζει να πιστεύει ότι μια πόλη-χώρα με ιδιωτικοποιημένα λιμάνια, τραίνα, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες και ρεύμα, πρακτικά πεθαίνει σαν χώρα.

Αβραμίδου Αικατερίνη

Eίναι συνταξιούχος νοσηλεύτρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις μάχες των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στα κλεισίματα και την ιδιωτικοποίηση τους, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μέσα από το δίκτυο του Συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζόμενων νοσοκομείων.
Είναι μέλος της Κίνησης για μια Απεργιακή 8 Μάρτη, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αβραμίδου Σοφία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Ιστ-Αρχ του ΑΠΘ, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ. Εργάζεται ως φιλόλογος στη μη τυπική εκπαίδευση με ευάλωτους/-ες εφήβους/-ες μαθητές/-τριες και ενήλικες προσφύγισσες μαθήτριες. Με τον σύντροφό της μεγαλώνουν τη δίχρονη κόρη τους. Είναι ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά. Τέλος, συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό κίνημα με ιδιαίτερη παρουσία στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τους φεμινιστικούς αγώνες.

Αγαπητός Γιώργος

Ελεύθερος επαγγελματίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πρώην εργαζόμενος της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ με ενεργό δράση στο σωματείο του και τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΜΚΟ. Απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Αγωνίστηκε ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 στις φοιτητικές κινητοποιήσεις 2006-2007. Ως εργαζόμενος στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ και μέλος του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, συμμετείχε στις νικηφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Είναι μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αγραφιώτη Ανδρονίκη-Παρασκευή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα.
Στην Θεσσαλονίκη ήρθα το 2003 για σπουδές. Αποφοίτησα από το τμήμα Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας κι έκτοτε εργάζομαι ως καθηγήτρια Αγγλικών σε φροντιστήρια αλλά και νηπιαγωγεία.
Από το 2012 συμμετέχω στη ζωή του κοινωνικού χώρου Στέκι Μεταναστ(ρι)ών και λίγο αργότερα μπήκα στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία .
Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που με κέρδισε και γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθώ με κάθε τρόπο να προσφέρω ώστε να γίνει μια πόλη πιο όμορφη κι ανθρώπινη.

Αζούδη Μελίνα

Φοιτήτρια Ψυχολογίας, εργαζόμενη στην εστίαση. Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1993 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στο Ντεπώ και αγάπησε από πιτσιρίκι το θέατρο και τη μουσική ξεκινώντας από το Θεατρικό Εργαστήρι «Πούπουλο» και το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης μέχρι την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς». Κατοικεί στο κέντρο της πόλης και από το 2012 έχει δουλέψει ως ντισκ τζόκεϊ, σερβιτόρα και μπαργούμαν σε πολλά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στους αντιφασιστικούς, αντιρατσιστικούς, εργατικούς, οικολογικούς, φεμινιστικούς, λοάτκια+ αγώνες και στην υπεράσπιση των αυτοοργανωμένων, αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων της πόλης.

Αλαβέρας Χρήστος

Εικαστικός εκπαιδευτικός. Σπούδασε εικαστικές τέχνες στις σχολές καλών τεχνών της Θεσσαλονίκης και του Enschede (Ολλανδία). Ξεκίνησε να πραγματοποιεί εκθέσεις ζωγραφικής από τη δεκαετία του ’90. Σταδιακά άρχισε να πραγματοποιεί ζωντανές εικαστικές δράσεις με πολιτικά χαραχτήρα πέρα από τους εικαστικούς χώρους και σε εναλλακτικούς λαϊκής πρόσβασης αλλά και σε πορείες και δράσεις διαμαρτυρίας. Ζει στη πόλη της Θεσσαλονίκης και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Αλεξάκης Γιώργος

Εικαστικός – Σκηνοθέτης. 42 ετών, κατάγεται από την Κέρκυρα και ζει τα τελευταία 24 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμπράξει καλλιτεχνικά με φορείς της πόλης, όπως το ΚΘΒΕ, τα Δημήτρια και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης συμμετοχές και βραβεύσεις σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ, παράλληλα, διδάσκει εικαστικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς, όπως ο ίδιος, λέει: «Η τέχνη αντηχεί σε κάθε έκφανση της ζωής μας, ο πολιτισμός δεν χωρίζει αλλά ενώνει τους ανθρώπους σε έναν ανώτερο σκοπό, την ενσυνείδητη ζωή και τη δημιουργία ενός καλύτερου και ελεύθερου κόσμου».

Αλεξανδράτος Αργύριος

Είναι 23 χρονών και γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Τριανδρία. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και την ΕΛΣΤΑΤ, είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και συμμετέχει στα κοινά μέσα από τον Φοιτητικό Σύλλογο της σχολής του. Ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και συγκοινωνιών.

Αλεξοπούλου Ζωή

Εκπαιδευτικός – πρώην εργαζόμενη στις ΜΚΟ Άρσις και GCR. Από το 2008 ενεργό μέλος αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινημάτων. Ιδρυτικό μέλος του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο Προσφυγικό (ΣΩΜΕΠΡΟ).

Αναστασιάδης Νίκος του Θεοδώρου

Ενεργός στα κινήματα από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια (στη Μαλακοπή της Τούμπας και στο Οικονομικό του ΑΠΘ). Έκτοτε συμμετέχει σε μικρούς και μεγάλους αγώνες της πόλης, της χώρας και διεθνώς. Οργανωμένος στη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση – Ξεκίνημα, συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού και στην ελληνο-τουρκο-κυπριακή πρωτοβουλία ενάντια σε πόλεμο & εξορύξεις “Μας Σκάβουν τον Λάκκο”. Για την καθημερινή του μετακίνηση από την Τούμπα στο κέντρο προτιμάει το ποδήλατο. Τα τελευταία χρόνια αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο του στη διεθνή πρωτοβουλία Internationalist Standpoint.

Αναστασιάδης Νίκος του Μιχαήλ

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά με την παράταξη ΜΑΧΗ και τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στα φροντιστήρια. Διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ – ν.τ. ΑΔΕΔΥ και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Β` ΕΛΜΕ-Θ. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ).

Αναστασιάδου Αναστασία

Γεννήθηκε το 1988 στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στις Συκιές, τις 40 Εκκλησιές και την Τριανδρία. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Πολιτική Θεωρία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε για χρόνια με ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες ως κοινωνική επιστήμονας. Συμμετέχει στο αντιρατσιστικό κίνημα εντός και εκτός πόλης. Σήμερα είναι υποψήφια διδακτόρισσα στο Παν/μιο του Άμστερνταμ και του Αιγαίου όπου ερευνά την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πρόσφυγες. Ταυτόχρονα τελειώνει το δεύτερο πτυχίο της στη αγαπημένη της επιστήμη της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ανδρουλιδάκης Γιάννης

Ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης είναι Πολιτικός Μηχανικός και διδάκτωρ Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιας Υδραυλικής, ΑΠΘ. Η έρευνα του σχετίζεται με την ποιότητα του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης στην θάλασσα, σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (π.χ. ΗΠΑ, Νορβηγία). Την τελευταία δεκαετία διδάσκει στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από το 2004 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα παρακολούθησης της ποιότητας του Θερμαϊκού Κόλπου.

Αντάρας Λάμπρος

Γεννήθηκε το 1982 στη Λάρισα. Ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2000. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ κ εργάζεται στο αντικείμενο του από το 2007. Έχει διατελέσει μέλος των ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στα κοινωνικά κινήματα πόλης ως επιστήμονας, κάτοικος, εργαζόμενος και γονιός. Του αρέσουν οι εφαρμοσμένες τέχνες και τα φεστιβάλ. Είναι μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αντωνίου Φανή

Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη. Έχω δουλέψει επίσης ως πωλήτρια και ως υπάλληλος σε καταστήματα εστίασης. Διορισμένη από το 2011 και αναπληρώτρια πριν, είχα την τιμή να διδάξω στη Ρόδο, στη Ροδόπη, στον Έβρο, στη Θεσσαλονίκη. Είχα και μία επιπρόσθετη τιμή: διδάσκω από φέτος στο Σχολείο Αλληλεγγύης “Οδυσσέας” για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες.

Απότσος Παντελής

Γεννήθηκα και κατοικώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Βούλγαρη-Ντεπό. Έχω αποφοιτήσει από τις Οικονομικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα ως μεσίτης. Ασχολούμαι με τα κοινά τα τελευταία 18 χρόνια, από τις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τις πλατείες του 2011, έως τους πιο πρόσφατους αγώνες για την υπεράσπιση των κοινών αγαθών, των εργατικών διεκδικήσεων, του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Αραμπατζόγλου Φίλιππος

Ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννημένος το 1994 στην Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί μόνιμα. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της σχολής. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στον χώρο της εστίασης ενώ σήμερα δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής επίπλου. Συμμετέχει σταθερά στα αντιρατσιστικά και κοινωνικά κινήματα της πόλης και παράλληλα είναι εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος με την Πόλη Ανάποδα στην Ε’ δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Αρβανιτίδου Ουσαντζοπούλου Βασιλική (Βασιλίνα)

Η Βασιλίνα Αρβανιτίδου-Ουσαντζοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διπλωματούχος Μονωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στις Παραστατικές Τέχνες του ΕΑΠ. Συμμετέχει σε παραστάσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Αργυριάδου Λουκία

Δημοτική Σύμβουλος, ιδιωτική υπάλληλος σε περιβαλλοντική οργάνωση. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε στην Τούμπα, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια μένει στο κέντρο της πόλης με τον σκύλο της, το Νούφαρο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, έκανε μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία. Εργάζεται στην περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ τα τελευταία έξι χρόνια. Αγαπάει πολύ το θέατρο και τον τελευταίο χρόνο ασχολείται με την επικοινωνία της εταιρείας θεάτρου «Μικρός Βορράς». Στο πανεπιστήμιο οργανώθηκε στην Αριστερή Ενότητα, είναι ιδρυτικό μέλος της Αναμέτρησης και εκπροσωπεί την Πόλη Ανάποδα ως δημοτική σύμβουλος στην τελευταία εναλλαγή της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αργυριάδου Πηγή

Προγραμματίστρια, Ιδιωτική υπάλληλος

Αρσακιάν Ιωάννης

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, με ρίζες από την Αρμενία. Ένας πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακό, σε αναζήτηση στεριάς. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και του αρέσει γράφει για τον κόσμο και τον κυβερνοχώρο.

Ασπράγκαθος Απόστολος

Μηχανολόγος Μηχανικός

Αχλάτης Βλάσης

Γιατρός, μεταπτυχιακός φοιτητής πολιτικών υγείας. Γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε και διαμένει μέχρι και σήμερα. Αποφοίτησε το 2020 από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, το 2023 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με αντικείμενο «Αθλητιατρική» και σπουδάζει για τη λήψη του 2ου μεταπτυχιακού του τίτλου με αντικείμενο «Δημόσια Υγεία – Πολιτική Υγείας». Εργάζεται παράλληλα ως ερευνητής και ιατρός αθλητικών αγώνων.

Βαγιακάκος Κωνσταντίνος

Ιδιωτικός υπάλληλος

Βακιρτζής Σίμος

Μπάρμαν

Βαρουσιάδης Ανδρέας

Εργαζόμενος στον χώρο του επίπλου

Βέττας Κωνσταντίνος

Συνταξιούχος υπάλληλος Υπ. Πολιτισμού

Βλασταρίδης Ιωάννης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1971, μόνιμος κάτοικος Άνω Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σπούδασα στο Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ως Τεχνολόγος Γεωπόνος Ζωικής παραγωγής. Από τον Μάρτιο του 2000 έως σήμερα εργάζομαι στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “Δήμητρα” που ανήκει στον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βογιατζή Μερσίνη

Γεννήθηκε στη Χαλάστρα και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη σε νεαρή ηλικία. Σπούδασε εργοδηγός και σήμερα είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα. Οργανώθηκε στην αριστερά από τα μαθητικά της χρόνια. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου Πόλης της οργάνωσης ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Θεσσαλονίκης, υπεύθυνη για την επιτροπή εργασιακών και μέλος του Συλλόγου Σπουδαστών του Ευκλείδη. Συμμετείχε ενεργά στην κίνηση “SOSτε το νερό” και στη διοργάνωση του δημοψηφίσματος τον Μάιο του 2014. Ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 αναδείχθηκε αναπληρώτρια σύμβουλος στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα με την Πόλη Ανάποδα. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την ζωγραφική. Έχει δύο παιδιά.

Γαβριήλογλου Αγγελική

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Κάνω διδακτορική έρευνα πάνω στην ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Γαζάκης Αντώνης

Εκπαιδευτικός, δημόσιος υπάλληλος. Γεννήθηκε στα Κουφάλια το 1977, σπούδασε Νεοελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2004 και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 2007. Είναι πρόεδρος του ΔΣ του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας», γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με την Αγωνιστική Παρέμβαση, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού Marginalia-Σημειώσεις στο Περιθώριο, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν τυπικά επικεφαλής της εκλογικής συνεργασίας «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής στον Δήμο Θεσσαλονίκης» και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος ως και τον Δεκέμβριο του 2020.

Γαϊτάνη-Λίλλη Θεανώ (Φανή)

Σπουδάζει στο τμήμα πολιτικών δομικών έργων του ΔΙΠΑΕ Σερρών. Συμμετείχε ενεργά στις μαθητικές καταλήψεις το 2008 και αργότερα ενάντια στη συγχώνευση των Πανεπιστημίων με το σχέδιο Αθηνά. Σήμερα συμμετέχει ενεργά στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα μέσω της Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ).

Γαϊτανίδη Ολυμπία

Γεννήθηκε το 2000 στη Λάρισα, με καταγωγή από την Ημαθία. Είναι τελειόφοιτη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, και τα τελευταία πέντε χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει στο φοιτητικό, φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, και στηρίζει ενεργά τους ταξικούς και εργατικούς αγώνες. Έχει υπάρξει μέλος φεμινιστικών και αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων.

Γαλάνη Ευγενία (Ζένια)

Φοιτήτρια

Γανδά Κατερίνα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί. Από μικρή παρακολουθούσε και συμμετείχε σε μαθήματα-εργαστήρια, σεμινάρια και παραστάσεις θεάτρου, τραγουδιού και χορού και δουλεύει ως ηθοποιός σε απογευματινές και παιδικές παραστάσεις. Τέλος, εργάζεται και ως θεατροπαιδαγωγός σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Γελαστοπούλου Ευτέρπη (Έφη)

Κοινωνική λειτουργός, με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στο Χωρικό Σχεδιασμό για Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη. Έχει εργαστεί με άτομα, οικογένειες και ομάδες που δοκιμάζονται από τους ευρύτερους κοινωνικούς και πολιτικούς περιορισμούς και με την περιβαλλοντική εκπαίδευση ως εργαλείο ενεργοποίησης και συμμετοχής στα κοινά και συλλογικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Συμμετείχε σε διάφορες πρωτοβουλίες και κινήματα για την αναπηρία και τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.

Γεροντοπούλου Φωτεινή

Ελεύθερη επαγγελματίας

Γεώργα Ειρήνη-Δήμητρα

Εργαζόμενη στον επισιτισμό. Πτυχιούχος αρχιτεκτονικής.

Γκιβίσης Δημήτρης

Γεννήθηκε στην Κάρυστο και εργάζεται στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Θεωρώντας ως ουτοπία την άποψη «τίποτα δεν αλλάζει» εντάχθηκε από μαθητής στην Αριστερά. Συνεργάζεται από το 1991 με την εφημερίδα «Η Εποχή», αρθρογραφεί σποραδικά στο «Rednblack» και στο «Alterthess», και είναι υποψήφιος με την Πόλη Ανάποδα γιατί αντίθετα με την πολιτική των κενών συνθημάτων, των επικοινωνιολόγων και όσων πολιτεύονται ως άτομα, αυτό που αλλάζει τα πράγματα είναι πάντα το «εμείς».

Γκλαρνέτατζης Γιάννης

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1967. Ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1985. Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης, αντιρρησίας συνείδησης, με ενεργή συμμετοχή στο οικολογικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Συγγραφέας, μεταφραστής κι επιμελητής βιβλίων, ασχολείται ιδιαίτερα με την κοινωνική ιστορία της Θεσσαλονίκης ενώ, εδώ και είκοσι χρόνια, οργανώνει περιηγήσεις με έμφαση στις πιο παραμελημένες πλευρές της πόλης.

Γκλαρνέτατζης Νίκος

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Υπαίθρου Ν. Θεσ/νίκης, πρόεδρος του Συλλόγου υποψηφίων Διδακτόρων Παιδαγωγικού ΑΠΘ, των Μετεκπαιδευομένων Γλήνιου Διδασκαλείου και επανειλημμένα μέλος σε ΔΣ ΣΕΠΕ, μέλος της ΓΣ της ΕΔΟΘ και της ΓΣ της ΔΟΕ. Συνεπής και πολύχρονη δραστηριοποίηση στο πεδίο των Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων καθώς και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε αγώνες ενάντια στο Ρατσισμό, το Σεξισμό, τις Διακρίσεις και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό (συμμετοχή σε Κοινωνικό Φόρουμ, Δίκτυο, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, «Εκτός Τάξης», Εφημερίδα «Το Κελί»).

Γλαντζής Βαγγέλης

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1960 κι εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Κατοικεί στο Ε΄ διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Γραμματικοπούλου Χριστίνα

Έχει διδακτορικό Ιστορίας της Τέχνης (Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης) και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει ασχοληθεί με την ακαδημαϊκή έρευνα και διδασκαλία, εστιάζοντας σε ζητήματα Τέχνης, Τεχνολογίας και Φύλου. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές εταιρείες στο πεδίο της τεχνολογικής καινοτομίας και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (Avaaz), στο πεδίο της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης.
Την απασχολεί η προστασία του δημόσιου χώρου και η εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών για την κατοικία, την προσβασιμότητα, και τον πολιτισμό.

Δαγκλής Μιχάλης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ανατόλια και είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής σχολής του Α.Π.Θ. Εργάζεται ως γεωπόνος στον τομέα των καπνικής παραγωγής και ασχολείται με την ανάρριχηση.

Δασκάλου Χριστάκη Ρόζα Αντωνία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, σπουδάζει νομική στο ΑΠΘ. Είναι ενεργή στους κοινωνικούς αγώνες με συμμετοχή στο μαθητικό κίνημα, έπειτα στο φοιτητικό συνδικαλισμό μέσω της Αρ.Εν και στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα μέσω της ΣΓ8Μ.

Δεμερίδου Φανή

Οδοντίατρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρόύπολη, ήρθε στην Θεσσαλονίκη το 1996 για να σπουδάσει Οδοντιατρική στο ΑΠΘ. Διατηρεί το ιατρείο της από το 2005 και συμμετείχε στα κινήματα της πόλης που διεκδίκησαν την καθολική και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, καθώς και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Δέμπης Αλέξανδρος

Γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος Πολυτεχνικής σχολής του Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης. Σήμερα ζει και εργάζεται ως Χωροτάκτης-Πολεοδόμος στην Θεσσαλονίκη. Με ενεργό πολιτική δράση ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια έχει συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Δικτύου Νέων Εργαζομένων Θεσσαλονίκης και της Οργάνωσης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Δημητριάδης Τάσος

Μεγάλωσε και κατοικεί στο Φάληρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία στον χώρο της βιομηχανίας και των έργων υποδομής. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006 -2007 και στους εργατικούς, αντιφασιστικούς, περιβαλλοντικούς αγώνες της πόλης. Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών.

Δημητριάδης Δημήτρης

Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Από το 1971 ζει στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο το 1975 και την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, τμήμα ΠΟΛ.ΜΗΧ/ΚΩΝ το 1981. Δούλεψε σαν ελεύθερος επαγγελματίας και τα τελευταία 20 χρόνια σαν στέλεχος μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας της πόλης με ειδίκευση στα μεγάλα βιομηχανικά έργα (Διυλιστήρια, τσιμέντα, χαλυβουργία, αέριο κλπ).
Μετά την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ το 1980, παρακολούθησε και συμμετείχε στους περισσότερους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έδωσε το λαϊκό κίνημα και η ριζοσπαστική Αριστερά στη πόλη και την χώρα μέσα από πολιτικές συλλογικότητες (ΕΜΑΣ,ΦΟΡΟΥΜ,ΣΥΡΙΖΑ) και μαζικούς φορείς (σωματεία,σύλλογοι,πρωτοβουλίες κλπ).

Δημητρούδης Παναγιώτης

Καθηγητής Γυμνασίου

Εξίογλου Μενέλαος (Μένιος)

Ηχολήπτης, ιδιωτικός υπάλληλος. Σπούδασε στο τμήμα ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου ΑΠΘ, εργάζεται ως τεχνικός ραδιοφώνου. Από το 2001 που ζει στη Θεσσαλονίκη έχει συμμετάσχει σε φοιτητικά σχήματα, κοινωνικούς χώρους, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εγχειρήματα αλληλεγγύης, προσπαθώντας να είναι όσο χρήσιμος γίνεται και να αποφεύγει να γίνεται κακός άνθρωπος (αμφότερα με μέτρια αποτελέσματα). Βρίσκει πως η τοπική αυτοδιοίκηση σε έναν μεγάλο Δήμο, όπως η Θεσσαλονίκη, είναι ένα εξαιρετικό πεδίο συνάντησης κι ώσμωσης του καθημερινού αγώνα για τα «μικρά» με την κεντρική πολιτική σκηνή, τα παγκόσμια προβλήματα και γενικά τα «μεγάλα». Από το 2021 διατελεί κοινοτικός σύμβουλος της Πόλης Ανάποδα στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ζάπρη Δήμητρα

Είναι αριστούχα απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ και διδάκτωρ Μουσειακών Σπουδών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λέστερ. Από το 2005 έχει υπηρετήσει ως μόνιμη εκπαιδευτικος σε σχολικές μονάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και σε επιστημονικούς και διοικητικούς φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας. Τα ενδιαφέροντά της εστιάζουν στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης. Μέλος του ΜέΡΑ25.

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ζδούκος Θοδωρής

Γιατρός του ΕΣΥ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966 και κατοικεί μόνιμα από το 1977. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο το 1983, την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ. Έχει ειδικότητα Γενικής–Οικογενειακής Ιατρικής και από το 2000 υπηρετεί ως γιατρός του ΕΣΥ στο ΚΥ Νέας Μηχανιώνας. Διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών Θεσσαλονίκης, γενικός γραμματέας και ταμίας στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης από το 2011. Δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπολιτεία στον Δήμο Θερμαϊκού 2014-2016.

Ζέρβας Γιάννης

Μεγάλωσε στην Κοζάνη. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ. Έκτοτε ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. Είχε ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα από τις γραμμές της ΕΑΑΚ. Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Μηχανικών Μακεδονίας.

Ζωίδης Λέανδρος

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1987. Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού το 2012 και Μεταπτυχιακό στις Αποκαταστάσεις Μνημείων το 2016. Έχει συμμετάσχει ως μέλος αρχιτεκτονικών ομάδων σε ανοιχτούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για το δημόσιο χώρο, κάποιες από τις οποίες διακρίθηκαν. Έχει δημοσιεύσει κείμενα στον τύπο και σε εξειδικευμένα αρχιτεκτονικά περιοδικά γύρω από τις θεματικές του δημοσίου χώρου και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις γύρω από την ίδια θεματική.

Θάνου Ασημίνα

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία «ΠΡΩΣΚΑΛΟ», της Ε’ Κ.Ε.Υ.Α.Θ. της Κοινωνικής-Συνεταιριστικής Εταιρείας Ύδρευσης – Αποχέτευσης «Κίνηση 136» και της ενεργειακής κοινότητας Θεσσαλονίκης – Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης έχει διατελέσει ταμίας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και του Συνεταιρισμού Κοινωνικής Διαχείρισης Αποβλήτων «ΑΝΑΒΙΩΣΙΣ» και είναι ιδρυτικό μέλος του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης «Βιος COOP».

Θεοδωρίδης Γιώργος

Πτυχιούχος ΠΑΜΑΚ, με μεταπτυχιακό στην Οικολογική Οικονομία. Ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος 2006-2007. Στο παρελθόν εργάστηκε για την Greenpeace και το WWF, ενώ τα τελευταία χρόνια για την Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ. Ενεργό μέλος του συνεταιριστικού εγχειρήματος Βίος Coop και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ. Μέλος των Water Warriors που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Θύμιος Χρήστος

Φοιτητής Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ

Καλαβρουζιώτης Δημήτρης

Φιλόλογος, ιδιωτικός εκπαιδευτικός.

Καλαϊτζίδης Θεόφιλος

Γεννήθηκε το 1986 στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως οπερατέρ και μοντέρ σε παραγωγές ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές παραγωγές κ.ά. Μέλος του ανεξάρτητου συνεργατικού μέσου Alterthess.

Καλλέργη Κατερίνα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από μαθήτρια είναι ενεργή στα κοινωνικά κινήματα και ιδιαίτερα στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+. Είναι ιδρυτικό μέλος της Σ8Μ. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη. Αρθρογραφεί στην Εργατική Αριστερά και στο Rproject. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς.

Καλουδάς Χρήστος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο 31ο Δημοτικό Σχολείο και στο 11ο Γυμνασιο-Λυκειο. Κατοικεί στις 40 εκκλησίες. Σπουδάζει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ. Δραστηριοποιηθηκε στις φοιτητικές καταλήψεις του 2019 και του 2021 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Συλλόγου φοιτητ(ρι)ών Ηλ-Μηχ. Είχε ενεργό ρόλο στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσα απ’ τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Ενεργό μέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον αγώνα της Μαλαματίνα.

Καπετανίδης Κωνσταντίνος

Σερβιτόρος – Μάγειρας

Καραβοκύρης Γεώργιος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984, μεγάλωσε στην Κάτω Τούμπα και στο Μόναχο Γερμανίας. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, αποφοίτωντας από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Έχει διατελέσει μέλος, αναπληρωτής γραμματέας και γραμματέας Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων. Από το 2009 έχει εργαστεί ως Ειδικός Παιδαγωγός σε Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, σε Κέντρα Αποκατάστασης Λογοθεραπείας- Εργοθεραπείας και Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, σε Εκπαιδευτικά Κέντρα της πόλης και ελληνικά σχολεία των ΗΠΑ (Πενσιλβάνια, Νιου Τζέρσεϊ) ως εκπαιδευτικός. Εργάζεται ως Διευθυντής σε Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με Σύνδρομο Down. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον χορό του φλαμένκο και τη φωτογραφία.

Καραγεωργίου Ελευθέριος

Αρχιτέκτονας

Καραγεωργίου Ευθυμία (Έφη)

Είναι κλινική ψυχολόγος. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εκπαίδευση και συνεχίζει τις σπουδές της.

Καραγιαννίδης Θόδωρος

Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Καραγιαννίδης Λάζαρος

Ιδιωτικός υπάλληλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης.

Καράλη Χρύσα

Δεν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά έζησε πολλά από τα σχολικά, τα φοιτητικά και τα επαγγελματικά της χρόνια εδώ. Είναι απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές επίσης στο ΑΠΘ. Εργάστηκε αρκετά χρόνια στον τομέα του επισιτισμού. Τα τελευταία δυο χρόνια διδάσκει βιολογία ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, σε διάφορα σχολεία μέσης εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα. Και πέρα από τις δουλειές, προσπαθεί πάντα να παραμένει ενεργή πολιτικά, πολιτιστικά και συλλογικά.

Καραμήτρου Λευτέρης

Ιδρυτικό μέλος και εργαζόμενος συνεργατικού βιβλιοπωλείου-καφέ και εκδοτικού οίκου της Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού πολιτικής θεωρίας & φιλοσοφίας και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

Καραμπάς Βασίλης

Φιλόλογος – Μεταφραστής

Καράμπελας Πολυχρόνης

Γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις με μεταπτυχιακές σπουδές στις Παγκόσμιες Προκλήσεις & Συστήματα Αναλύσεων και στην Πολιτική Ανάλυση. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, με ενεργό συμμετοχή σε κινήματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της πόλης και στους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και συντονιστής του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΜέΡΑ25.

Κάρταλη Δήμητρα

Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Μένει στο Κρυονέρι. Είναι βοηθός φαρμακοποιού και εργάζεται σε φαρμακείο. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας και ενεργή στον αγώνα για προστασία του δάσους και του ρέματος στην περιοχή απέναντι στα σχέδια των εργολάβων. Συμμετέχει στους περιβαλλοντικούς αγώνες στις γειτονιές της πόλης, στις μάχες για ελεύθερους χώρους και πράσινο, αλλά και στα ευρύτερα κοινωνικά κινήματα. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης “Ξεκίνημα”.

Κασαβιέχα Γκρατσιέλα

Γεννήθηκε στην Ουρουγουάη. Σπούδασε Ισπανική Γλώσσα, Ιβηροαμερικανική Λογοτεχνία για διδασκαλία στη Μέση Εκπαίδευση και ολοκλήρωσε 3 χρόνια νομικών σπουδών. Ζει στην Ελλάδα 35 χρόνια και είναι καθηγήτρια Ισπανικής Γλώσσας. Σπούδασε Ελληνική Γλώσσα στο Σχολείο του ΑΠΘ και στη Φιλοσοφική άλλα 4 χρόνια Ελληνικά σαν ξένη γλώσσα. Συμμετέχει στα κινήματα της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στο φεμινιστικό, το οικολογικό και για τα δικαιώματα των ζώων.

Κασιούμη Αλεξάνδρα

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 αποφοίτησε από την Ανώτατη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς» και από τότε δουλεύει επαγγελματικά στο θέατρο ως ηθοποιός. Από το 2015 εργάζεται και ως θεατροπαιδαγωγός, έχοντας συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, το ΑΠΘ και διάφορα εργαστήρια της πόλης, ενώ εργάζεται και ως σκηνοθέτρια ερασιτεχνικών ομάδων.

Κάσκαρης Ιωάννης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Σπούδασε παιδαγωγική, κοινωνιολογία & πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διορίστηκε, το 1992, δάσκαλος στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών με τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Κάσσανδρος Αθανάσιος

Κτηνίατρος

Κάσσανδρος Βασίλης

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1988 και από το 1996 ζει στην γειτονιά της Τούμπας. Απόφοιτος του τμήματος οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με δράση στο φοιτητικό κίνημα . Υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός σε πρωτοβουλίες κατά της ανεργίας και εργασιακής επισφάλειας αλλά και στην πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας.

Κάσσανδρος Θεοδόσης

Φυσικός, υποψήφιος διδάκτορας. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1992, όπου και κατοικεί μόνιμα. Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, εργαζόμενος ως ερευνητής με κύριο αντικείμενο μελέτης την ποιότητα του αέρα στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού και του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων Φυσικού.

Κατή Μαρία

Γεννήθηκε στο Κιλκίς και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων δραστηριοποιήθηκε με τα κοινά και υπήρξε μέλος του φοιτητικού σχήματος της Αριστερής Ενότητας στους πολιτικούς μηχανικούς ΑΠΘ (Barikat Αρ.Εν. Πολιτικών Μηχανικών). Είναι μέλος και δραστηροποιείται με το αριστερό σχήμα ΠΡ.Ε.Σ.Α. που παρεμβαίνει στον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.

Κατλαμούση Ιωάννα

Κατάγεται από την Έδεσσα, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 12 χρόνια. Είναι καθηγήτρια αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, απόφοιτος αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΑΠΘ, ενώ συμμετείχε στο ΔΣ του συλλόγου φοιτητών και πήρε ενεργά μέρος στις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» μέσα από τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ. Είναι μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κατόπη Χαρίκλεια (Λία)

Γεννήθηκε στο Πρίνστον των Η.Π.Α. Σπούδασε ζωγραφική και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Από το 1995 έως το 1999 σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης στη Ρώμη και στην Κωνσταντινούπολη. Το 2014 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Από το 2000 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Κατσαβέλη Όλγα

Γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη το 1982. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Ιπποκρατείου. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο ΑΠΘ. Έχει εργαστεί ως συμβασιούχος αρχαιολόγος σε ανασκαφές και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει διδάξει στη μεταδευτεροβάθμια και στην άτυπη εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως αναπληρώτρια φιλολογος στον νομό Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει διοργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα και ημερίδες σχετικές με τον πολιτισμό. Είναι μέλος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ενώ συμμετέχει και στους Water Warriors που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Κατσαρέλης Κώστας (Ιταλός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το Α’ Λύκειο Αρρένων Θεσσαλονίκης το 1980, φοίτησε στην Ιταλία στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Σαλέρνο. Στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε για πολλά χρόνια σε βιβλιοπωλείο συμμετέχοντας στο ΔΣ του Σωματείου Βιβλίου-Χάρτου. Παράλληλα άσκησε το επάγγελμα του καθηγητή ιταλικής γλώσσας σε φροντιστήρια της πόλης. Είναι μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και συμμετέχει στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Κελετζή Μαρία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Άνω Τούμπα. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (Κατεύθυνση Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη). Από το 2019 δραστηριοποιείται στον χώρο των εκδόσεων.

Κεσαπίδης Σωτήρης

Οδηγός φορτηγού – Ιδιωτικός Υπάλληλος. Ήρθε σε επαφή με το κίνημα μέσω των αντιρατσιστικών κινήσεων και στην συνέχεια ήρθε σε επαφή με φεμινιστική κίνηση.

Κεσόγλου Αναστάσιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κιουπκιολής Αλέξανδρος

Διδάσκει σύγχρονη πολιτική θεωρία στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ερευνά κριτικά ζητήματα της σύγχρονης δημοκρατίας και των κοινωνικών κινημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στα “κοινά”, την ισότητα και την ελευθερία στους άξονες της κοινωνικής τάξης, του φύλου, της φυλής, της πολιτικής εξουσίας, της σωματικής ικανότητας, της τεχνολογίας κοκ. Συμμετέχει σε εγχώριες και διεθνείς έρευνες, κοινωνικές κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες γύρω από τα θέματα αυτά και το περιβάλλον. Από το 2010, ως εργαζόμενος στο ΑΠΘ, είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης (Άνω Πόλη).

Κκονέ Σάββας

Γεννήθηκε στην Κύπρο και ζει στην Θεσσαλονίκη από το 2014. Φοιτά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών. Εργάζεται σε Ωδείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα της πόλης από το 2016. Είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κλακάλας Παντελής

Γεννήθηκε το 1982, έχει σπουδάσει πληροφορική, έχει δουλέψει σε δύο κυλικεία των ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης (με απαράδεκτο καθεστώς εργασίας) ερχόμενος σε άμεση επαφή με την τρίτη ηλικία και τα προβλήματα της που καμία δημοτική αρχή δεν ήθελε να λύσει, ενώ αυτήν την περίοδο είναι διανομέας στην E-food γυρνώντας όλη μέρα την πόλη, ζώντας την, συνήθως, στις χειρότερες στιγμές της.

Κλείτσα Κατερίνα

Ζει στην δυτική πλευρά της πόλης. Συμμετέχει στο κίνημα ενάντια στον σεξισμό και τη γυναικεία καταπίεση, ζητήματα που έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο με τους αγώνες των γυναικών που αναπτύσσονται διεθνώς. Αρθρογραφεί και παίρνει μέρος σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, όπως το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride και το Κινηματικό Μπλοκ στο Thessaloniki Pride. Συμμετέχει στη γυναικεία ομάδα «Μαχητικές και Ελεύθερες» και είναι μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Κομνιανού Δήμητρα Βασιλεία

Γεννήθηκε στη Σάμο και ζει στην Θεσσαλονίκη από το 2003. Αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων μηχανικών. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Εργάζεται ως συγκοινωνιολόγος στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και είναι μέλος στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων. Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα της πόλης από το 2010. Είναι συντονίστρια της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης (ΚΕΕΡΦΑ) και μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κομητόπουλος Δημήτρης

Μεγάλωσε στη Σκόπελο, όπου ανέπτυξε κοινωνική και πολιτική δράση για την περιβαλλοντική προστασία του νησιού. Υπήρξε ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ και των κινημάτων ενάντια στον πόλεμο και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Εδώ και πολλά χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται στον χώρο της εστίασης. Συνεχίζει την πολιτική του δράση συμμετέχοντας στα κινήματα ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και των άδικων πλειστηριασμών ακινήτων.

Κοντοκώστα Ασπασία

Απόφοιτη τμήματος πολιτικών επιστημών του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου. Απόφοιτη ΙΕΚ διοίκησης επιχειρήσεων. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρεία ειδών συσκευασίας. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και αποτελεί μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, καθώς και του Στεκιού Μεταναστ(ρ)ιών Θεσσαλονίκης.

Κουκουσιούρας Αθανάσιος (Αθάνατος)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ειδικεύεται στην μη ειδίκευση και από νωρίς έδωσε προτεραιότητα στη διαμόρφωση της Παιδείας του σε βάρος της εκπαίδευσης του, παρακολουθώντας παράλληλα όμως σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια περί Τέχνης, Κινηματογράφου και Ιστορίας. Ερευνητής ειδικότερα του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, και γενικότερα της Ελληνικής δισκογραφίας, με ενεργή Διαδικτυακή παρουσία. Αναλώνεται στην ανάγνωση, τη θεατρική αγωγή και τη φωτογραφία. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί, ποιήματα, κείμενα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί. Δημιουργός της επωνυμίας “”Μαύρο Άτι σε Φωτιά / Black Horse on Fire””, το οποίο πλαισιώνει οπτικοακουστικές παραγωγές, και οποιεσδήποτε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δημιουργίες. Ασχολείται με τη δημιουργία ταινιών όσον αφορά την οργάνωση, παρουσίαση και το σενάριο. Δηλώνει αιώνιος εραστής της Τέχνης, θιασώτης της Γραφής και παντοτινός μελετητής της Ιστορικής επιστήμης.

Κουρουνδής Χαράλαμπος (Μπάμπης)

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ως δικηγόρος, έχει υπάρξει επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων. Είναι Διδάκτορας Νομικής του ΑΠΘ, διδάσκει ως ΣΕΠ στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων ΕΑΠ. Ταυτόχρονα, συμμετέχει ενεργά σε κινήσεις όπως η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και το Παρατηρητήριο επιθέσεων κατά των ελευθεριών στα Πανεπιστήμια.

Κουρρίζι Σαμπίνα

Φοιτήτρια Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Αλβανία. Μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ με ενεργή συμμετοχή στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος από το 2017, ενάντια στις διαγραφες φοιτητών, την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και της υπεράσπισης της επαγγελματικής προοπτικής της νεολαίας, αλλά και με ενεργή συμμετοχή στα κινήματα ενάντια στην καταστολή και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, καθώς και στους αντιφασιστικούς αγώνες στη Σταυρούπολη το 2021.

Κουστολίδης Θοδωρής

Σπουδαστής δραματικής σχολής. Γεννήθηκε στον Εύοσμο, μεγάλωσε στη Θέρμη, αλλά κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Οργανώθηκε στην αντικαπιταλιστική Αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ ως σπουδαστής δραματικής σχολής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα των καλλιτεχνών, παίζοντας ενεργό ρόλο στο Συντονιστικό Καλλιτεχνικών Σχολών Θεσσαλονίκης. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Ξεκίνημα.

Κουτλά Δήμητρα

Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος ΜΔΕ στον τομέα της Λογοτεχνίας. Εργάζεται στον χώρο της μετάφρασης, του υποτιτλισμού και της συγγραφής και δουλεύει ως εξετάστρια σε οργανισμό πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Προτεραιότητές της είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, το δικαίωμα στη στέγαση και η προστασία των πράσινων χώρων της πόλης.

Κούτρας Γιάννης

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1992. Εργάζεται ως επιμελητής Α ακτινοδιαγνωστικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων Ιπποκράτειου. Μέλος του Συντονισμού εργατικής αντίστασης, του Συντονιστικού νοσοκομείων, της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας την περίοδο 2010-2014 και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2014 και 2019 με την Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή.

Κρασοπούλου Αλεξάνδρα (Αλέκα)

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε το 1963 στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στη Δράμα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αφορούν τα δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά (δικαιώματα των προσφύγων, δικαίωμα στο νερό και στην μετακίνηση μέσα από το SOSτε το νερό, καμπάνια για τον ΟΑΣΘ).

Κρίτσας Σωτήρης

Συνταξιούχος οικοδόμος. Μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων «Συσπείρωση». Συμμετέχει στο εργατικό κίνημα από παιδί που εργαζόταν ως οικοδόμος. Μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας και ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κυριλλίδου Βαρβάρα

Μεταφράστρια. Απόφοιτη Θεολογικής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Αρχαίας Ιστορίας του Università degli studi di Bologna και στο τμήμα Ιταλικής φιλολογίας του ΑΠΘ. Ενεργή συμμετοχή στο αντιφασιστικό και φεμινιστικό κίνημα. Μέλος της συλλογικότητας «Πόλεις». Μεταφράσεις και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Λάσκος Χρήστος

Οικονομολόγος, εκπαιδευτικός.

Λάσκος-Πάτκος Παύλος

Φυσικός, υπ. Διδάκτορας. Γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην Υπολογιστική Φυσική. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στην Πυρηνική Αστροφυσική. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος των ΕΑΑΚ. Είναι μέλος της οικολογικής συλλογικότητας Fridays for Future-Thessaloniki, συμμετέχοντας σε αγώνες για την αποτροπή της κλιματικής καταστροφής και σχετικά με τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα.

Λέισος Λυκούργος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ. Μεταπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Διοργανωτής Γιορτών της Γης. Μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.

Μακρόγλου Ευκλείδης

Γεννήθηκε το 1988 και ζει στο κέντρο της πόλης. Αποφοίτησε το 2010 από τη Νομική Σχολή ΑΠΘ και από τότε εργάζεται ως μάχιμος δικηγόρος, με έμφαση στο εργατικό δίκαιο. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου (με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης) και του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Νομικής ΑΠΘ. Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα της πόλης από το 2006 και τις φοιτητικές καταλήψεις, ιδιαίτερα στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα ως μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής (JailGoldenDawn). Είναι μέλος του ΣΕΚ και εκλεγμένος στο ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το 2018.

Μαλάμης Σπύρος

Πολιτικός Επιστήμονας. Γεννήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Κατερίνη. Κατοικεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 2015. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Πολιτική Θεωρία. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ θα συνεχίσει τις σπουδές του με εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο ΑΠΘ. Στηρίζει και συμμετέχει στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των κινημάτων της πόλης.

Μάνεσης Γιώργος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά. Σπουδάζει στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ. Είναι μέλος της πολιτικής οργάνωσης “Αναμέτρηση – Οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά” και συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσω της Αριστερής Ενότητας.

Μαυροματάκη Ελένη

Από 2002-2023 εργάζεται ως Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων, συμβασιούχος στο Υπουργείο Πολιτισμού σε σωστικά, αναστηλωτικά & οργάνωσης μουσείων έργα (αρχαιολογικά ευρήματα & τοιχογραφία). Συμμετοχή σε μελέτες προς το ΥΠΠΟ & εργασία ιδιωτική «Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής» έως το 2018. Εκπαιδεύτρια Τεχνικών Συντήρησης ΙΕΚ σε ιδιωτικό & δημόσιο φορέα. Είναι απόφοιτος ΑΕΙ «Διαχείρισης & Συντήρησης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων» & Πολιτιστικού ΙΕΚ Θεσσαλονίκης «Τεχνικών Συντήρησης Έργων Τέχνης», με μεταπτυχιακό ΑΠΘ-ΔΠΜΣ “Φυσικές & Χημικές Μέθοδοι Διάγνωσης Φθοράς Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αυτό το διάστημα εργάζεται στο ΥΠΠΟ ως Συντηρήτρια Μεταλλικών Ανασκαφικών Ευρημάτων στην ΕΦΑ Κιλκίς. Στο παρελθόν σπόυδασε & εργάστηκε ως αργυροχρυσοχόος & βοηθός αγιογράφου.

Μεζιλτσόγλου Παρθένα (Ρένα)

Γεννήθηκε το 1987 και κατοικεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Τούμπας, ενώ συμμετείχε και στον Συντονισμό κατοίκων/συλλογικοτήτων Τούμπας ενάντια στις διακοπές ρεύματος-νερού και τους πλειστηριασμούς. Συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του αντιφασιστικού νεολαιίστικου φεστιβάλ «Art Against Fascism». Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Μητρούση Ιωάννα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο Ντεπώ. Με τα κοινά ασχολήθηκε κατ’ αρχήν ως μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 21ου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια μέσα από τα κινήματα της Κ.ΑΛ.Ο συμμετείχε και συμμετέχει στην Κίνηση 136, στο βιος coop, στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κ.ΑΛ.Ο κσι στην Κοινοπραξία Φορέων Κ.ΑΛ.Ο «Τα Πάντα RE». Διατηρούσε κατάστημα νυφικών και ειδών γάμου μέχρι το 2017 και υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων Ειδών Γάμου και Βάπτισης τα δύο πρώτα χρόνια της ίδρυσης του.

Μιχαήλ Κατερίνα

Απόφοιτη Νομικής Σχολής ΔΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων ΕΑΠ. Ζει στη Θεσσαλονίκη από το 2016. Εργάζεται ως βοηθός συμβολαιογράφου και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος του Δικτύου Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης. Μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στην αντιρατσιστική πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Μιχαηλίδου Ελπίδα

Οδοντίατρος-Βιολόγος, τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός.

Μιχαλόπουλος Θωμάς (Μάκης)

Γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε στο 2ο ΤΕΛ Σερρών στο τμήμα Νοσηλευτικής του τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών. Είναι σύζυγος και πατέρας 3 παιδιών, ενώ εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία ως οικοδόμος. Από μικρή ηλικία και τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα δίπλα στην νεολαία και τους φοιτητές, αλλά και τα κινήματα για το περιβάλλον και ήταν πάντα δίπλα στην εργατική τάξη. Από το 2012 είναι μέλος και από το 2022 πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην Κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης. Μέλος του ΜέΡΑ25.

Μολυβδά-Νικολαΐδου Ίρις

Μουσικός, ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Απόφοιτη του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Δημιουργός του ντοκιμαντέρ “Palco Femino” για τον ρόλο του φύλου στο ρεμπέτικο και λαϊκό πάλκο της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, μέσα από τις ιστορίες τεσσάρων τραγουδιστριών.

Μπακέλλας Χρήστος

Μάχιμος δικηγόρος από το έτος 1990. Δικηγόρος πρώην εργαζομένων στις εφημερίδες ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ από το 2013 μέχρι σήμερα. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) από το 1999 μέχρι το 2017. Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στο δημοψήφισμα για τη (μη) ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014. Μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Μπακέλλας Τσιμπίσης Γεώργιος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Είναι ενεργός στους αγώνες του ΛΟΑΤΚΙΑ+ και φεμινιστικού κινήματος μέσα από τη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς(ΔΕΑ).

Μπαλάσης Ευγένιος

Αρχιτέκτονας Μηχανικός (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακό στην Ανάλυση Οργάνωση κ Διαχείριση του Χώρου (ΑΠΘ). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Συμμετείχε ενεργά στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990-1991, στο φοιτητικό κίνημα από τις γραμμές της ΕΑΑΚ και στον επαγγελματικό στίβο ως μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Τόσο επαγγελματικά, όσο και ακαδημαϊκά, ασχολήθηκε κυρίως με χωροταξικές και πολεοδομικές μελέτες, την κοινωνική κατοικία και το δημόσιο χώρο, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Μπαμπασιάν Βαζγκέν

Εργάτης Αποθήκης

Μπάντιος Νικόλαος

Κτηνίατρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και δουλεύει στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Ασχολείται με τον έλεγχο της παραγωγής γάλακτος και κρέατος.

Μπάντιου Ελένη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Φιλολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Γλωσσολογίας. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εργαζόταν ως εκπαιδευτικός σε δομές υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών και συμμετείχε στην αυτοοργανωμένη ομάδα μαθημάτων του Στεκιού Μεταναστών της πόλης.

Μπέλα Ελένη

Αγάπησε τη Θεσσαλονίκη από τα μαθητικά της χρόνια, όταν οι δουλειές του πατέρα τους έφερναν τακτικά στη Θεσσαλονίκη οικογενειακώς, μέσα στη βοή και τις μυρωδιές των Λαδάδικων και την πολυσύχναστη αγορά του κέντρου. Έγινε η πόλη της από τα 18 της χρόνια. Σπούδασε, εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται εδώ ως γιατρός βιώνοντας καθημερινά την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, του αστικού χώρου και του πολιτισμικού ορίζοντα της πόλης μας. Πεισμένη ότι μόνο συλλογικά και αλληλέγγυα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία και τις επιθετικές πολιτικές ενάντια στην αξιοπρέπεια των κατοίκων της πόλης μας, θεωρεί ότι η συμμετοχή της στο δημοτικό σχήμα «Η Πόλη Ανάποδα» είναι μονόδρομος.

Μποτσίδης Νικόλαος

Εργάτης σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ).

Νεραντζάκη Ανδριάνα

Καταστηματάρχισσα – Μπακάλισσα

Νικολάου Γιάννος-Άγγελος

Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στον Βόλο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον ακουστικό σχεδιασμό χώρων. Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα του 2006-07, όντας εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και ήταν ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας. Το 2016 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο 5ο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στις προσπάθειες να συγκροτηθεί η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων, αλλά και στην Πρωτοβουλία κατοίκων γειτονιάς οδού Κρήτης ενάντια στη μαζική κοπή δέντρων. Μαζί με τη σύντροφό του στη ζωή και στους αγώνες μεγαλώνουν τη νεογέννητη κόρη τους, η οποία αποτελεί ακόμα έναν λόγο για να παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Νικολάου Κώστας

Διδάκτωρ περιβαλλοντολόγος και συνεταιριστής. Επισκέπτης Καθηγητής Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στο Α.Π.Θ. και τ. Καθηγητής–Σύμβουλος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων στο Ε.Α.Π. Δίδαξε σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα. Διετέλεσε πρόεδρος της Μεσογειακής Επιστημονικής Ένωσης Προστασίας Περιβάλλοντος – MESAEP, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Κ.Δ. Μακεδονίας, πρόεδρος επιστημονικών συνεδρίων και συν-εκδότης διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Είναι συνιδρυτής και πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κ.ΑΛ.Ο. “UnivSSE Coop”, πρόεδρος της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Κεν. Μακεδονίας, συνιδρυτής και τ. πρόεδρος του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “Βίος Coop” και μέλος της «Κίνησης 136» για τη συνεργατική διαχείριση του νερού.

Ντάγκας Φώτης

Είναι 39 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Επταπύργιο. Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας ΔΠΘ με δυναμική συμμετοχή στο κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και του άρθρου 16. Από το 2016 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον ΕΦΕΠΑΕ.

Ντέκας Παναγιώτης (Πάνος)

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1997 όπου και μεγάλωσε έως το πέρας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του. Σπούδασε στην Κομοτηνή όπου και αποφοίτησε το 2021 από το τμήμα των Πολιτικών Επιστημών. Από το 2021, ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα. Παράλληλα σπουδάζει στο ΠΜΣ Πολιτικής Θεωρίας/Φιλοσοφίας του ΑΠΘ. Ως σπουδαστής διατέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής επί σειρά ετών, ενώ αποτέλεσε και μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Επιστημών. Είναι μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης.

Ντουσάκης Γιάννης

Φοιτητής ΤΕΦΑΑ στο ΑΠΘ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Κάτοικος Θεσσαλονίκης, όπου φοιτά και εργάζεται από το 2019. Μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ. Ενεργό μέλος των φοιτητικών και νεολαιίστικων κινήματων ενάντια στην καταστολή και την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Στις 26 Μαΐου 2022 δέχθηκε δολοφονική επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ σε διάρκεια διαμαρτυρίας Φοιτητικών Συλλόγων για τη συνεχόμενη αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ, γεγονός που έπαιξε κομβικό ρόλο για το φοιτητικό κίνημα τόσο στην πολη, όσο και πανελλαδικά, απέναντι στην κρατική καταστολή. Ενεργό μέλος των αντιφασιστικών αγώνων των τελευταίων ετών και των κινημάτων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οικονόμου Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε το 10ο λύκειο. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ. Δούλεψε στον τομέα των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία και Ελλάδα. Από το 2000 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Οξούζογλου Ελπίδα

Γεννήθηκε το 1964 στην Έδεσσα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Μενεμένης για 4 χρόνια. Ασχολήθηκε με την επίβλεψη δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Σήμερα διατηρεί εκδοτικό οίκο πανεπιστημιακών βιβλίων. Φέτος συμμετείχε για το στήσιμο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Έχοντας κάποια εμπειρία σε ποικίλους τομείς της κοινωνικής ζωής ελπίζει ότι θα προσφέρει μια άλλη οπτική στα κοινά.

Όσσα Μαρία

Είναι συνταξιούχος Νηπιαγωγός. Δραστηριοποιείται στα κοινωνικά κινήματα με τη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ).

Οφλίδου Θεοφανώ (Φανή)

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στη μουσική και το θέατρο στο ΑΠΘ. Τα τελευταία δέκα χρόνια απασχολείται στην εστίαση, στο εστιατόριο Σέμπρικο. Είναι ενεργό μέλος του Σχολείου Αλληλεγγύης “Οδυσσέας” από το 2002, συνεισφέροντας ως διδάσκουσα, ως γραμματέας και ως εμψυχώτρια της θεατρικής του ομάδας. Ενδιαφέρεται για τα κοινά της πόλης, για τη βιωσιμότητα των κατοίκων της σε αυτή, για την προώθηση μιας αστικής νοοτροπίας με ενσυναίσθηση και συμπεριληπτικότητα.

Παλούκης Κωνσταντίνος

Είναι διδάκτορας νεότερης ιστορίας με σταθερή ερευνητική και συγγραφική παρουσία. Σπούδασε στο Ρέθυμνο, όπου ανέπτυξε ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα. Στη συνέχεια έζησε στου Ζωγράφου όπου εμπλέχτηκε στα κινήματα ελεύθερων χώρων και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 2015 ζει στην Θεσσαλονίκη δουλεύοντας ως ιστορικός σε ιδιωτικό ιστορικό αρχείο, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει ιστορία και αρχειονομία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Παναγιώτου Άρτεμις

Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής. Μέσα από την πολιτική και συνδικαλιστική της δράση έχει συνδράμει στη συγκρότηση πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Είναι μέλος της οργάνωσης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Σχολικός Καθαριστής

Παπαδοπούλου Δημητρούλα

Είναι τελωνειακός υπάλληλος, ζει και εργάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στα κινήματα από τη δεκαετία του ’80. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΟΣΕ και του ΣΕΚ στην Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Παπαδοπούλου Μαρία

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε για πάνω από είκοσι χρόνια στον χώρο του βιβλίου ως βιβλιοπώλης και βιβλιοϋπάλληλος. Υπήρξε ενεργή συνδικαλίστρια. Μέλος και στέλεχος παλιότερα του Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορες δράσεις στο προσφυγικό. Στο παρόν, εργάζεται σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και παραμένει ανένταχτη.

Παπαδοπούλου Μαρία

Είναι χημικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη νομοθεσία τροφίμων αλλά για να ζήσει κάνει την τεχνοκράτισσα. Έμενε και μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη – πλην ενός μικρού διαλείμματος για σπουδές και εργασία. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλές κινηματικές πρωτοβουλίες και ομάδες αλληλεγγύης (αντιρατσιστικό, κουζίνες αλληλεγγύης, ομάδες μαθημάτων κ.ά.). Λατρεύει τα τυριά (και το φαγητό εν γένει) και ονειρεύεται ένα δίκαιο, αλληλέγγυο και οικολογικά βιώσιμο αγροδιατροφικό σύστημα.

Παπαδράγκα Ευαγγελία (Λία)

Ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε δημοσιογραφία. Εργάζεται στο Γραφείο Τύπου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, προερχόμενη από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, όπου και εργάστηκε για 15 χρόνια, πριν αυτός συγχωνευθεί στον ΟΦΥΠΕΚΑ. Εισήλθε στα κοινά παίρνοντας την πρωτοβουλία για μια κίνηση διεκδίκησης πόσιμου νερού στον τόπο καταγωγής της, τα Κύμινα του Δήμου Δέλτα. Στα βασικά ενδιαφέροντά της είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η διαφύλαξη και ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη και η προστασία των οικοσυστημάτων και των ειδών που φιλοξενούν.

Παπανικολοπούλου Ειρήνη

Εκπαιδευτικός

Παπαφιλίππου Βασιλική (Ίλια)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε στη Θάσο και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι σήμερα από το 2007. Είναι γλωσσολόγος, ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και υποψήφια διδακτόρισσα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απόφοιτη Ελληνικής Φιλολογίας (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσολογία και ενεργή συμμετοχή στα φοιτητικά και κοινωνικά κινήματα. Αποτελεί μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και του Κοινωνικού Κέντρου – Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών από το 2012. Ονειρεύεται μια Θεσσαλονίκη Ανάποδα.

Παπίας Γιάννης

Γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Τούμπα. Ως μαθητής πήρε μέρος στις καταλήψεις του ’90-’91 και ήταν πρόεδρος στο 15μελές στο 11ο Τεχνικό Λύκειο (Ευκλείδης). Σπούδασε νοσηλευτική στη Λαμία όπου μαζί με άλλους ίδρυσε την Αριστερή Κίνηση Σπουδαστών. Συμμετείχε ενεργά στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα μέσω της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE-AntinaziZone). Ως μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα από το 1991 συμμετείχε σε αρκετές εκστρατείες για μια σειρά ζητήματα, ενώ τελευταία παλεύει ενεργά για τοπικά θέματα γειτονιών σε σχέση με τους ελεύθερους χώρους.

Παππά-Πρίφτη Δωροθέα (Δώρα)

Γεννήθηκε το 1990 στην Θεσσαλονίκη. Μένει στην Χαριλάου. Είναι μάχιμη δικηγόρος με πλέον των 10 ετών ενεργούς δικηγορίας με βαθιά ανθρωπιστική προσέγγιση και αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη. Στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της πόλης και στις τοπικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Παρασκευόπουλος Αναστάσιος (Τάσος)

Κάτοικος του κέντρου της Θεσσαλονίκης έχοντας όμως μεγαλώσει στη δυτική Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Ξηροκρήνη. Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, τα τελευταία χρόνια εργαζόμενος στην εστίαση.

Παρδάλη Μαρία

Συνταξιούχος λογίστρια. Ζει στη Θεσσαλονίκη, στην Άνω Πόλη, όπου έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως λογίστρια. Τις υπηρεσίες της λογίστριας, και όχι μόνο, τις έχει προσφέρει εθελοντικά σε πολλές κινηματικές συλλογικότητες και δομές αλληλεγγύης της πόλης που έχουν ζητήσει τη βοήθειά της. Μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Στεκιού Μεταναστών – Κοινωνικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Πασχαλίδου Λουκία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984, και κατάγεται από το Μεσημέρι Δήμου Θερμαϊκού. Απόφοιτος Αρχιτέκτονας τοπίου του ΤΕΙ Δράμας. Εκλεγμένη στον φοιτητικό σύλλογο της σχολής της, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Συμμετέχει στην αριστερά και τα κινήματα. Είναι ιδιωτική Υπάλληλος.

Πάττα Αδαμαντία (Μάντια)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγικά και κλασική κιθάρα. Εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση. Από τα μαθητικά της χρόνια είχε ενεργή συμμετοχή στα κινήματα της πόλης.

Περιστεροπούλου Μαρία

Φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέλος των Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή είτε ως απλό μέλος είτε ως μέλος διοικητικού συμβουλίου σε Α, Γ, Ε ΕΛΜΕ. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Κάτω Τούμπας (Κλεάνθους) και από το τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας Ιωαννίνων. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (φροντιστήρια) και από το 2008 στο δημόσιο σχολείο. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και τις καταλήψεις του 1990-91 μέσα από την ΕΑΑΚ. Από το 2021 είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας ΑΠΘ. Είναι μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.

Πετράς Αντώνιος

Μεταπτυχιακός φοιτητής Ανθρωπολογίας και εργαζόμενος στον τουρισμό.

Πλωμαρίτη Φανή

Οδοντίατρος, απόφοιτη της Οδοντιατρικής Σχολής του Giessen Γερμανίας. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια οδοντιατρικής στον τομέα της Προσθετικής στο πανεπιστήμιο του Greifswald. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη πέρυσι μετά από μια δεκαετία στη Γερμανία, όπου συμμετείχε ενεργά εκεί τα τελευταία χρόνια στη συλλογικότητα Reakt – Aktion against Repression Berlin. Είναι μέλος της Αναμέτρησης.

Πομόνης Πέτρος

Είναι μέλος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς τις τελευταίες δεκαετίες (ΣΕΚ). Είχε συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, όπως και στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Ως εργαζόμενος της ΕΡΤ συμμετείχε ενεργά στο δίχρονο αγώνα (2013- 2015) κατά του κλεισίματος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσωπικού ΕΡΤ με το αριστερό ψηφοδέλτιο ΑΡΠΕ (Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων). Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή».

Ποταμίτη Άννα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Τώρα ζει και σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη στο Τμήμα Κινηματογράφου, Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Ως μαθήτρια ήταν ιδιαιτέρως ενεργή στο μαθητικό κίνημα και στους κοινωνικούς αγώνες, ως αντιπρόεδρος του 15μελούς του σχολείου της και μέλος της μαθητικής ομάδας Μαθητές/τριες Ενάντια στο Σύστημα, για την οποία και αρθρογραφούσε. Τώρα ως φοιτήτρια συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσω της δικτύωσης της Αρ.Εν. και στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα ως μέλος της ΣΓ8Μ.

Πράσινος Ραφαήλ

Γεννήθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στον Βόλο, όπου συμμετείχε ενεργά στο κίνημα κατά της καύσης απορριμμάτων. Τα τελευταία δύο χρόνια μένει ανατολικά στη Θεσσαλονίκη και είναι μέλος της Πρωτοβουλίας κατοίκων της οδού Κρήτης ενάντια στην κοπή των δέντρων. Πολιτικά οργανωμένος στη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση “Ξεκίνημα” και ενεργός σε δράσεις αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές και περιβαλλοντικές. Προσωρινά εργαζόμενος στην εστίαση, ευελπιστώντας να εργαστεί ως μηχανικός πάνω στα αντικείμενα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Ράπτης Αλέξανδρος

Υποψήφιος Διδάκτορας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ. Μέλος της πολιτικής οργάνωσης Αναμέτρηση και γραμματέας στον Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ων και Υποψηφίων Διδακτόρων/ισσών του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ με συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης. Ερασιτέχνης μουσικός.

Ράπτης Ιωάννης

Ιατρός
Πτυχιούχος Σχολής Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ.
Πτυχιούχος Ιατρικής ΑΠΘ.
Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.
Μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης.

Ριζοπούλου Έλενα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με βόλτες στο χωρίς κάγκελα Αριστοτέλειο, φροντιστήρια στο Συντριβάνι και πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Λέοντος Σοφού. Σπούδασε ιατρική στην Perugia (Ιταλία) και πήρε την ειδικότητα Νεφρολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Γνώρισε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την ίδρυσή του και έζησε την ανάπτυξη του πρωτοφανούς κινήματος για προσφορά φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους Έλληνες και ξένους. Εργάζεται στο Γ.Ν.Σερρών. Δηλώνει υπέρμαχος της ελευθερίας των ανθρώπων και του πρασίνου .

Ρογδάκη Ειρήνη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του 60 από γονείς εσωτερικούς μετανάστες και μεγάλωσε στην Τούμπα όταν αυτή ήταν γεμάτη αλάνες, ελεύθερους χώρους, μονοκατοικίες και αυλές… Οι γειτονίες τότε ήταν ζωντανές και λειτουργικές και οι άνθρωποι απλοί και αλληλέγγυοι από ένστικτο. Έφυγε για να σπουδάσει παιδαγωγικά, αν και το ΑΠΘ ήταν πάντα στα όνειρά της, ως κέντρο πνοής ιδεών και πρωτοπορίας της πόλης. Έκανε μετεκπαίδευση στο παιδαγωγικό του πολύ αργότερα, σε εντελώς άλλο κλίμα, όμως. Έχει επίσης μετεκπαιδευτεί στο ΠΤΔΕ Ιωαννίνων με ειδίκευση στην διαπολιτισμική εκπαίδευση και την ένταξη ατόμων σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Δίδαξε για 35 χρόνια στην περιφέρεια του ν. Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης απ’ όπου και αφυπηρέτησε. Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του σχήματος γιατί πιστεύω στη δύναμη και τη δυναμική των ενεργών πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης.

Σαββίδης Μάρκος

Είναι πατέρας δύο παιδιών, 28 και 26 χρονών. Εργάζεται από μικρή ηλικία να τα βγάλει πέρα, έχοντας δουλέψει στο αεροδρόμιο για 27 έτη. Τα τελευταία χρόνια ασκεί αποκλειστικά το επάγγελμα του ασφαλιστή. Τις τελευταίες 2 δεκαετίες συμμετέχει ενεργά στις κινηματικές διεργασίες ως μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα, προσπαθώντας να μην λείπει από καμία πορεία, διαδήλωση ή διαμαρτυρία.

Σακαλή Χριστίνα Παναγιώτα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διδάσκει πολιτική οικονομία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο, με αντικείμενο έρευνας τη στεγαστική κρίση, τους θεσμούς ιδιοκτησίας και τον αντίκτυπο στη δημοκρατική πολιτειότητα (ERC Project: Property and Democratic Citizenship). Ήταν συντονίστρια έρευνας στο Αγροοικόπολις με αντικείμενο έρευνας τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο και το δικαίωμα στην τροφή στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα χρόνια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες, οργανισμούς, και κοινωνικά κινήματα για την προώθηση ενός ευρέος φάσματος θεμάτων γύρω από την οικονομική δημοκρατία, την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, την διατροφική κυριαρχία και το δικαίωμα στη στέγη. Πρόσφατα, συμμετείχε σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη κοινωνικής και οικονομικά προσιτής κατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Σαμανίδης Νίκος

Εκπαιδευτικός

Σαμαρά Κατερίνα

Αρχιτεκτόνισσα.

Σαμδάνης Κώστας

Αυτοαπασχολούμενος αρχιτέκτονας μηχανικός. Γεννήθηκε στη Δράμα, μεγάλωσε στην Προσοτσάνη και ζει τα τελευταία 20 χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΑΠΘ. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος 2006-2007, μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ. Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας με θητείες στο ΔΣ. Ενεργό μέλος στο ΑΡΑΓΕΣ (ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση) μηχανικών και εκλεγμένος στην πανελλαδική Αντιπροσωπεία και στην Αντιπροσωπεία του τμήματος κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Γραμματέας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης. Συμβάλλει με τις επιστημονικές και επαγγελματικές του γνώσεις σε τοπικά κινήματα (δικαίωμα στη στέγη, τιμές ενοικίων, βραχυχρόνια μίσθωση, ΔΕΘ) και διεκδικήσεις πολιτών σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Σάνη Αμαλία

Μουσικός. Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και φοιτά στο στον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών Επιστήμες και Τέχνες της Μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σπουδάζει βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του σωματείου Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και εργάζεται ως μουσικός σε μουσικές σκηνές της πόλης.

Σαρρής Αλέξανδρος

Ιδιωτικός Υπάλληλος – Λογιστής. Με συμμετοχή στα κοινά ως μέλος συνδικαλιστικού οργάνου του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Σερμπέζης Ιωάννης

Γραφίστας

Σιαφάκα Αλεξάνδρα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα το 1987. Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε ενεργά στα αντιπολεμικά κινήματα του 2003-2005 σαν μαθήτρια στα Γιάννενα. Από το 2005 έως το 2011 συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων ενάντια στο άρθρο 16 και το νόμο-πλαίσιο. Απόφοιτος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Απόφοιτος του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της κινηματογράφου, με ενεργή συμμετοχή στο φοιτητικό, αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα στην Θεσσαλονίκη. Εργάζεται σαν τεχνικός κινηματογράφου και κινηματογραφίστρια σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και σαν οπερατέρ στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του ΣΕΚ, της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σκουλέλη Γεωργία

Γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο 5ο διαμέρισμα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και εργάζεται σε σούπερ μάρκετ. Συμμετέχει στη φεμινιστική συλλογικότητα «Μαχητικές και Ελεύθερες», δραστηριοποιείται στους αγώνες του γυναικείου και ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και είναι εθελόντρια του κέντρου πρόληψης για τον HIV “Thess Checkpoint”. Μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα.

Σουνάπογλου Θωμάς

Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, με εξειδίκευση στους Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Εργαζεται ως μισθωτός μηχανικός στον τομέα την Πληροφορικής και είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Σπαχί Ροζάνα

Είναι εδώ για την πόλη της και για τους πολίτες, για να χτίσουμε μαζί μια ζωή με ευημερία και ειρήνη.

Σπινθηρόπουλος Παναγιώτης

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Στάθης Γιάννης

Αυτοαπασχολούμενος τοπογράφος μηχανικός. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985, μεγάλωσε στην Κάτω Τούμπα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακό στην ανάλυση, σχεδίαση και διαχείριση του χώρου, με ειδίκευση στα συγκοινωνιακά έργα. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος 2006-2007 και των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη του 2008. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, είναι μέλος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, του ΤΕΕ και ΤΕΕ-ΤΚΜ. Είναι μέλος του Βίος Coop, εθελοντής αιμοδότης, γατόφιλος και του αρέσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σταματίου Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ξυλουργός και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Συμμετέχει ενεργά στο κίνημα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το 2015.

Στραχίνη Νικολέττα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάλμαρ Σουηδίας. Ξεκίνησε σπουδές στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ, συνέχισε στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και είναι απόφοιτη ιδιωτικού κολεγίου στο τμήμα Μάρκετινγκ στον κλάδο του Πολιτισμού. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της Μουσικής και του Πολιτισμού στο κομμάτι της διοργάνωσης, επιμέλειας και επικοινωνίας από το 2017, όπως και σε διάφορες συλλογικότητες και σωματεία της πόλης.

Συμεωνίδου Πολυξένη (Ξένια)

Είναι 35 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τριανδρίας. Προέρχεται από οικογένεια Ποντίων παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Απόφοιτη ελληνικής φιλολογίας και υποψήφια διδακτόρισσα νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έχει εργαστεί στους χώρους της εκπαίδευσης και της ακαδημαϊκής έρευνας. Ασχολείται ενεργά με τα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια, και ιδίως με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την προστασία των ζώων, τη βελτίωση της ζωής στην πόλη, την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Μέλος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, της φεμινιστικής συλλογικότητας «Μαχητικές και Ελεύθερες» και της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα».

Σφουγγάρη Ηρώ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Γεωπονία και Αρχιτεκτονική Τοπίου στο ΑΠΘ και είναι υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σχίζας Σωκράτης

Κάτοικος του κεντρικού τομέα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 20 χρόνια, όπου και εργάζεται ως συνεργάτης σε αρχιτεκτονικό γραφείο με την ιδιότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού. Παράλληλα, ολοκληρώνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Όταν έχει ελεύθερο χρόνο, απολαμβάνει τις βόλτες στο ιστορικό κέντρο, παρακολουθεί ιστορικά ντοκιμαντέρ και ενίοτε παρουσιάζει εργαστήρια παραδοσιακών χορών στο εξωτερικό. Στο παρελθόν, έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. στα πλαίσια πρακτικής μου άσκησης στις Βρυξέλλες.

Σωτηριάδης Δημήτριος

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Μένει στη Θεσσαλονίκη από το 2014 όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γεωπονίας ενώ ήταν επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας. Έχει συμμετάσχει ενεργά στα κινήματα και έχει αγωνιστεί για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν παιδείας και του Δημοκρατικού χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Πλέον εργάζεται ως Γεωπόνος-Ιδιωτικός υπάλληλος και είναι μέλος του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τεκίρδαλης Γεώργιος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Ανάληψης κι απ’ τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα της πόλης και κυρίως στο αντιρατσιστικό. Είναι μέλος της ομάδας Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride με την οποία αγωνίζονται για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας. Μαζί με άλλες συλλογικότητες συμμετέχουν στο Reclaim Pride και διοργανώνουν το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride. Παράλληλα ανήκει στη συλλογικότητα Gymnosophy, που υποστηρίζει τη χρήση του ποδηλάτου, τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και τα δικαιώματα των ζώων.

Τέλιου Αικατερίνη

Σπούδασε οικονομικά στο ΑΠΘ, μένει στη Χαριλάου και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Συμμετέχει στα κινήματα από την εποχή της Γένοβα και της Συμμαχίας Σταματήστε τον πόλεμο, με δράση στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τίγκας Βασίλης

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της ασφάλειας, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής με έδρα της επιχείρησης στην περιοχή της Ανάληψης. Μέλος του ΜέΡΑ25.

Τοπαλίδου Βίλμα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το πειραματικό σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρόσφατα πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην Ισπανία στον οργανισμό proyecto hombre, όσον αφορά τις εξαρτήσεις. Μέσω του προγράμματος Across Nations της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήρθε σε επαφή και συνεργάστηκε με τους εξής οργανισμούς: ΚΕΘΕΑ, Αργώ, Σείριο, ΠΠΑ. Το διάστημα αυτό εργάζεται εθελοντικά στην τηλεφωνική γραμμή βοήθειας του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη και έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια. Το 2021, συμμετείχε ως youth leader στο πρόγραμμα «Τα χρώματα σου αλλάζουν την πόλη» που συντόνισε η action aid στη Θεσσαλονίκη.

Τοσίδης Δημήτριος

Γεννήθηκε το 1986 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως φωτορεπόρτερ και συνεργάστηκε με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το European Pressphoto Agency, την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και συνεισφέρει τακτικά στην Deutsche Welle, στο XINHUA και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης (IFSC). Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο UDK Berlin και κατέχει το ΜΑ Crisis Journalism and Risk Communication από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ. Επικεντρώνεται κυρίως σε πολιτικά/κοινωνικά ζητήματα, στο περιβάλλον, καθώς και στον αθλητισμό. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του, όπως το Migration Media Award το 2017 και το 2018 για τη δουλειά του σχετικά με την προσφυγική κρίση στα Βαλκάνια, από την Ένωση Συντακτών το 2018, το 2019, το 2021 και το 2022 καθώς και το σημαντικότερο με το βραβείο Athens Photo World 2021 για το έργο του «Διάβα», ένα φωτορεπορτάζ ντοκουμέντο στους εναπομείναντες νομάδες κτηνοτρόφους που μετακινούνται με τον παραδοσιακό τρόπο στην Πίνδο.

Τράσιας Αλέξανδρος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνητή Νοημοσύνη του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ και μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Φυσικού. Ενεργό μέλος των κινημάτων της νεολαίας ενάντια στον αυταρχισμό και τη δημοκρατική εκτροπή, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με ενεργό δράση στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέλος της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά. Σήμερα εργάζεται ως προγραμματιστής και δραστηριοποιείται στο Σωματείο Εργαζόμενων Intrasoft, καθώς και Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Τσαλταμπάση Αικατερίνη

Είναι δασκάλα στον Στ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Άνω Πόλη. Το 2009 διορίστηκε δασκάλα στα Χανιά. Οι επιθέσεις στο δημόσιο σχολείο την ώθησαν στην επαναστατική αριστερά και στον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία, όπου η εκπαίδευση των παιδιών θα διακρίνεται από χειραφετικά και απελευθερωτικά χαρακτηριστικά. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, με κατεύθυνση την ιστορικοκοινωνική θεμελίωση της εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής. Εκπονεί διπλωματική εργασία με θέμα τον ναζιστικό λόγο για την εκπαίδευση και την αγωγή, όπως εκφράστηκε μέσα από τα κείμενα εκπαίδευσης των νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, διερευνώντας παράλληλα τις απαντήσεις που δόθηκαν από τη μεριά του εκπαιδευτικού κινήματος. Είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχει σπουδάσει κλασικό πιάνο, ενώ ξεκλέβει πού και πού χρόνο για επαφή με τη φύση και (συχνότερα) με τους ανθρώπους.

Τσαουσίδου Σοφία

Υγειονομική Υπάλληλος – Μέλος Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Τσιβίδης Πέτρος

Ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος ΤΕΙ, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και στον Δήμο Καλαμαριάς, από όπου συνταξιοδοτήθηκε. Συμμετέχει σε τοπικά κινήματα για τη διαφύλαξη των κοινών αγαθών και σε εργασιακά σωματεία στον χώρο δουλειάς του. Είχε εκλεγεί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Ως εργαζόμενος ήταν μέλος της διοίκησης και γραμματέας του τοπικού συλλόγου εργαζομένων για αρκετά χρόνια, όπως και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΔΟΘ.

Τσιγαρίδας Βασίλειος

Γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτορας διοικητικού δικαίου της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και διδάσκει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι δικηγόρος και ασχολείται με υποθέσεις δημοσίου δικαίου. Έχει διατελέσει τρεις φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, έχοντας εκλεγεί με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες δικηγόρων και νομικών για τα δικαιώματα, την δημοκρατία και τις ελευθερίες. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα και είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τσιγγάνη Παπανικολάου Όλγα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά των 40 Εκκλησιών, Θεσσαλονίκης. Απόφοιτη της σχολής Γεωπονίας Α.Π.Θ με μεταπτυχιακο δίπλωμα στον τομέα Βοτανικής του τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος ερευνήτρια στο Α.Π.Θ. Συμμετείχε εθελοντικά σε δράσεις υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών. Ενεργό μέλος φιλοζωικής ομάδας-προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Τσίρμπα Μαρία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου πήρε και την ειδικότητα της Οινολογίας. Από το 1996 έως το 2005 έζησε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο χώρο της Ιδιωτικής και Δημόσιας εκπαίδευσης ενηλίκων καθώς επίσης και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Από το 2005 έως σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πήρε εξιδείκευση στις Διατροφικές Διαταραχές. Το 2013, το «μαύρο» στην ΕΡΤ σηματοδότησε την ένταξή της στο χώρο της επαναστατικής αριστεράς και συγκεκριμένα στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), παλεύοντας για έναν καλύτερο κόσμο.

Τσιτάκης Δημήτρης

Γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του στη Μαθηματική Μοντελοποίηση. Από το 2015 εργάζεται ως εκτελωνιστής σε οικογενειακό εκτελωνιστικό γραφείο. Ανένταχτος έως τώρα πολιτικά, είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει να συμμετέχει ενεργά σε κάποιο δημοτικό σχήμα, πιστεύοντας ότι η Πόλη Ανάποδα αξίζει ευρύτερη στήριξη ως μια ελπιδοφόρα κίνηση για το μέλλον της πόλης μας.

Τσοκακτσή Μαρία

Ενεργή εμπλοκή στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος ΔΣ του συλλόγου Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ, καθώς και στους φεμινιστικούς και ΛΟΑΤΚΙΑ αγώνες.

Τσουκαλά Αλεξάνδρα (Αλέκα)

1ο Γενικό λύκειο Τριανδρίας, ιδιωτική εκπαιδεύτρια με ειδικότητα βοηθού λογιστών/μηχανογράφων, ΚΕΔΒΙΜ Γραμματέας Διοίκησης. Επ. βοηθός/ταμίας λογιστηρίου βιομηχανικής επιχείρησης, υπάλληλος καταστημάτων.

Τσουρίλλα Ελένη

Φοιτήτρια Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Με ενεργή συμμετοχή στο φοιτητικό, φεμινιστικό, αντιρατσιστικό και εργατικό κίνημα.

Φασούλα Ελισάβετ (Ελίτα)

Φυσικός, μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Υποατομική Φυσική» στο ΑΠΘ. Είναι μέλος του κινήματος ενάντια στην κλιματική κρίση “Fridays for Future Thessaloniki” και παράλληλα συμμετέχει σε διάφορες συλλογικότητες και πρωτοβουλίες της πόλης. Μέλος της ομάδας οργάνωσης της συναυλίας «Υπερασπίσου το νερό» που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους τον Απρίλιο 2023. Στην πόλη πραγματοποιεί όλες τις μετακινήσεις της με ποδήλατο. Έχει εργαστεί σε 2 περιβαλλοντικά project, σε σούπερ μάρκετ και στον τομέα του επισιτισμού. Της αρέσει πολύ το θέατρο, το βουνό και το κολύμπι.

Φέστας Θοδωρής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ από το 1978 έως το 1985, συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα. Είναι μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, από το 1986.

Φέτσης Ιωάννης Μάριος

Γεννήθηκε το 1985 στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του πρώην επαγγελματικού Λυκείου «Ευκλείδης». Έχει εργαστεί στην εταιρεία Siemens ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και βιομηχανικών χώρων από το 2004 έως το 2012, χρονολογία όπου και απολύθηκε, λόγω της πτώχευσης της εταιρείας. Πλέον εργάζεται ως τεχνουργος σε εταιρεία επεξεργασίας μετάλλων.

Φίκος Γεώργιος

Είναι 49 χρονών, γέννημα-θρέμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου μαζί με τα άλλα 3 αδέρφια του, ολοκλήρωσε τη δημόσια εκπαίδευση και εισάχθηκε με πανελλαδικές στο Φυσικό ΑΠΘ, όπου αφού το ολοκλήρωσε, συνέχισε με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στον τομέα της σχεδίασης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και εξειδίκευση στα ολοκληρωμένα κυκλώματα. Με τις σπουδές και επαγγελματική εξειδίκευση του έχει συνεισφέρει στην προσέλκυση εταιριών υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.

Φίλιου Ρένα

Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, εργαζόμενη τα τελευταία χρόνια σε δημοτικά σχολεία του κέντρου. Συνδικαλίστρια στον χώρο των Παρεμβάσεων. Άνθρωπος της πόλης τα τελευταία 30 χρόνια. Το κέντρο είναι ο χώρος που επέλεξε να ζήσει και να διεκδικήσει μέσα από τις δυο παραπάνω ιδιότητες μια αξιοπρεπή διαβίωση. Ονειρεύεται και διεκδικεί μια «Πόλη ανάποδα» στα συμφέροντα και φιλική προς τον πολίτη — με δομές, χώρους πολιτισμού και ίσες ευκαιρίες στους πολίτες της.

Φιρτινίδου Στεργίου Αλκμήνη

Γεννήθηκε στη Σαντορίνη το 1996 και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτηρίων και Μνημείων. Είχε ενεργή συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα της πόλης και στη συνέχεια στον εργασιακό της χώρο. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα πόλης, σε φεμινιστικούς αγώνες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και της Αναμέτρησης-ΟΝΚΑ.

Φτεργιώτης Διονύσης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Είναι απόφοιτος της Μαθηματικής σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της σχολής των Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και στον τομέα της εστίασης. Συμμετέχει ως μέλος της Αναμέτρησης, οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά.

Φωτιάδης Πασχάλης

Ηχολήπτης

Χατζηγεωργίου Βασίλειος

Κάτοικος Θεσσαλονίκης, διατέλεσε μέλος ΔΣ στον φοιτητικό σύλλογο Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ για δύο έτη, με ενεργή παρουσία σε κουήρ εγχειρήματα της πόλης. Κύρια ενασχόληση η διδασκαλία Αγγλικών.

Χατζηγεωργίου Ιάσων

Κοινωνικός Λειτουργός, νέος εργαζόμενος με συνδικαλιστική εμπειρία στο φοιτητικό κίνημα. Ενεργό μέλος των τοπικών κινημάτων της Θεσσαλονίκης.

Χατζηκώστας Δημήτρης

Γεννήθηκε το 1982 και κατοικεί στο κέντρο της πόλης. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιείται πολιτικά μέσα από τις γραμμές της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα κι έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε ενωτικές κινηματικές διαδικασίες της πόλης (Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κινήσεων, κλπ). Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΠΑ.ΜΑΚ. και του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Παιδαγωγικού. Από το 2009 εργάζεται ως δάσκαλος σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Χατζηλίας Ναπολέων

Από τα μαθητικά χρόνια συμμετείχε στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Από τους αγώνες του 15% για την παιδεία, μέχρι τις φυλακές στη δικτατορία και από την “άνοιξη” της μεταπολίτευσης, μέχρι τον “χειμώνα” των μνημονίων και του κορονοϊού. Συμμετείχε στην επιτροπή κατοίκων κέντρου και στην οργάνωση της αγοράς χωρίς μεσάζοντες στο άγαλμα Βενιζέλου. Επίσης στην ΠΕΡΚΑ (Καλλιέργεια λαχανικών στο στρατόπεδο Καρατάσου), για να σωθεί από την ιδιωτικοποίηση, να διατηρρηθεί σαν ελεύθερος πράσινος χώρος και να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής. Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων “Η Συσπείρωση” και για πολλά χρόνια μέλος Δ.Σ. Με συνεχή και αδιάλειπτη δράση στα κοινά και στο συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή στη χώρα και την πόλη μας. Αρκετές φορές παλαιότερα, έλαβε μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις εθνικών, νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

Χατζοπούλου Ελένη

Γεννήθηκε το 1981 στη Νάουσα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός, εργάστηκε πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και δραστηριοποιήθηκε στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλεύει στη μεγάλη της αγάπη, τη δημόσια εκπαίδευση.

Χοβαρδάς Κωνσταντίνος

Ειδικευόμενος Ιατρός

Χριστάκη Δήμητρα

Γεννήθηκε το 1965. Απόφοιτη ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ. Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα κι ως τελειόφοιτη στους αγώνες των αδιόριστων εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της επετηρίδας και τους μαζικούς διορισμούς. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με τη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα. Είναι μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ). Είναι μητέρα μιας κόρης.

Χρυσοστομίδης Αγάπιος

Τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εκλεγμένος στο ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ξάνθης με ενεργή εμπλοκή στους αγώνες του για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ενάντια στην καταστολή. Συμμετοχή στα τοπικά κινήματα και τις πρωτοβουλίες γειτονιάς.

Χυστούνα Βαλμπόνα

Γεννήθηκε στην Αλβανία και ζει στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) για τρεις περίπου δεκαετίες. Από νωρίς δραστηριοποιείται ενεργά στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης ως μέλος της Αλβανικής κοινότητας για τη διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Αλβανών μεταναστ(ρι)ών στην πόλη και όχι μόνο. Συμμετείχε στην ιδρυτική ομάδα του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστ(ρι)ών «Μητέρα Τερέζα» όπου παραμένει ενεργό μέλος μέχρι και σήμερα. Εχει συνεργαστεί με εγχώριες, ευρωπαϊκές και διεθνείς ΜΚΟ καθώς και κρατικούς μηχανισμούς για την προστασία (ασυνόδευτων και συνοδευμένων) ανηλίκων εν κινήσει, με έμφαση στην προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων κι έμφυλης βίας. Συγχρόνως έχει εργαστεί για την εκπαίδευση ανηλίκων στα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και για την επιμόρφωση επαγγελματιών του δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα στις καλές πρακτικές προς το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών. Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστ(ρι)ών και Προσφύγ(ισσ)ων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Επιτροπή Ιθαγένειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Διαθέτει πτυχίο Αλβανικής Φιλολογίας καθώς και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ψάλτης Χρήστος

Μεγάλωσε και εργάζεται στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα. Τελείωσε το 4ο Ενιαίο Λύκειο στην Χαριλάου. Είναι κατ’ επάγγελμα δάσκαλος οδήγησης και εδώ και 7 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο της εστίασης.

Ψαρούδας Σπύρος

Ιδρυτικό μέλος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ», είναι γεωπόνος, με μεταπτυχιακό τίτλο στην αγροτική οικονομία. Δραστηριοποιήθηκε έντονα σε κοινωνικά κινήματα από τα μαθητικά του χρόνια. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας, του ΚΣ της ΦΕΑΠΘ (1983-1985) και της Επιτροπής Κατάληψης Στέγασης της Λεωφόρου Νίκης 39 (1985-1990). Συμμετείχε στο Κοινωνικό Φόρουμ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος του Bios Coop και του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ψήμμας Θωμάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Αίγιο και από το 2007 διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διδάκτορας Φιλοσοφίας του Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 2021 εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στο Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 εργάστηκε ως μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Δημόσια Διοίκηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πρωτοβουλίες και think tanks με θέμα την αστική συγκοινωνία και την προσιτή στέγη.

Ψωμά Θεοδώρα (Δώρα)

Ζει, σπουδάζει και εργάζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 1998. Ως εκπαιδευτικός και ερευνήτρια γνωρίζει καλά τη δυναμική που έχουν οι συλλογικότητες της πόλης μας σε ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού. Είναι Υποψήφια Διδακτόρισσα της Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο τη γλώσσα της προσβασιμότητας σε χώρους πολιτισμού. Συντονίζει φοιτητικές δράσεις για τον πολιτισμό, μετακινείται πεζή και έχει φιλίες σε όλα τα μικρά βιβλιοπωλεία της πόλης.

Ψωμιάδης Νικόλαος

Γεννήθηκε το 1986 και είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του Τ.Ε.Ι. Καβάλας και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ως φοιτητής ήταν μέλος του ΔΑΡΑΣ και της Αριστερής Ενότητας με ενεργό δράση στο φοιτητικό κίνημα του ’06 και ’07. Έπειτα, η δράση του επεκτάθηκε στα εργατικά ζητήματα (δίκτυο επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων), στην αυτοδιοίκηση και στα εκάστοτε τοπικά θέματα.

Ψωμιάδου Παναγιώτα

Γεννήθηκε το 1996 στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, ενώ από φοιτήτρια ζει και εργάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτη του τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ και πλέον είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια, στο ίδιο τμήμα, με ειδίκευση στην Θρησκειολογία. Εργάζεται ως Θεολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι ενεργή στο κίνημα από τα μαθητικά της χρόνια, ενώ ως φοιτήτρια ήταν μέλος της Αριστερής Ενότητας.