192 συμβασιούχοι του Δήμου: ο αγώνας δικαιώνεται!

Με μόνο 4 αρνητικές ψήφους δημοτικών συμβούλων, στις οποίες προστέθηκε και η στάση του δημάρχου απέναντι στους εργαζόμενους, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αποσύρει την έφεση που είχε ασκήσει στην πρωτοβάθμια απόφαση δικαστηρίου που αφορούσε 192 συμβασιούχους του δήμου. Το δικαστήριο είχε αποφασίσει να παραμείνουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι μια και δουλεύουν με 8μηνες συμβάσεις για πάνω από 4 χρόνια και προφανώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με την απόφαση του, το δημοτικό συμβούλιο άνοιξε το δρόμο για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Η Πόλη Ανάποδα βρέθηκε με πολυμελή αντιπροσωπεία στο πλευρό των εργαζομένων που είχαν πλημμυρίσει την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μοιράζοντας κείμενο με τις θέσεις της, υπερασπίζοντας τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες και ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

Ο δρόμος μπορεί να άνοιξε για τους 192 συμβασιούχους που κέρδισαν χάρη στον αγώνα τους, αλλά παραμένουν και άλλοι ελαστικά εργαζόμενοι που πρέπει να μονιμοποιηθούν. Πολύ περισσότερο, είναι οι ίδιες οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, απότοκα και της μνημονιακής πολιτικής, που πρέπει να πάψουν να αντικαθιστούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την κατάργησή τους και μέχρι τότε, η Πόλη Ανάποδα απαιτεί τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *