Συνάντηση της «Πόλης Ανάποδα» με μουσικούς της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση μελών του δημοτικού σχήματος «Η Πόλη Ανάποδα» με μουσικούς της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου σε καφέ της πόλης, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των προγραμματικών θέσεων του σχήματος για τον πολιτισμό, που παίρνει τη μορφή διαβούλευσης με φορείς και καλλιτέχνες της πόλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, καθώς και μουσικοί της πόλης. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα αιτήματα του Συλλόγου και το μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τις πάγιες διεκδικήσεις του κλάδου για την Τέχνη στο δρόμο και τις υποδομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και γύρω από ζητήματα εκπαίδευσης και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Παρόμοιες συναντήσεις δρομολογούνται με ηθοποιούς, λογοτέχνες και εικαστικούς της Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια ένταξης των συλλογικών αιτημάτων των καλλιτεχνών της πόλης στις πολιτιστικές διεκδικήσεις της Πόλης Ανάποδα. Το σχήμα στέκεται δίπλα στην τοπική πολιτιστική παραγωγή και απαιτεί την ορατότητα και την ανάδειξή της από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την διαμόρφωση ενός σύγχρονου πολιτιστικού τοπίου με τοπική χροιά και υποστήριξη των καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στην πόλη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *