17/4, Ανακοίνωση ενωτικού ψηφοδελτίου «Πόλης Ανάποδα» και «Δύναμης Ανατροπής»

Η «Πόλη Ανάποδα» και η «Δύναμη Ανατροπής» καλούν σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 17 Απριλίου, στον χώρο του Ένεκεν (Προξένου Κορομηλά 37) στις 11 το πρωί, προκειμένου να ανακοινώσουν την εκλογική τους συνεργασία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, με το όνομα «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής. Ενωτικό Ψηφοδέλτιο».

Τα δύο σχήματα απεύθυναν πρόταση συνεργασίας προς όλες τις συλλογικότητες και τους ανθρώπους που βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια σε κοινούς αγώνες ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, σε αυτούς που υπερασπίστηκαν τον κόσμο της εργασίας και την περιβαλλοντική δικαιοσύνη, που αντιστάθηκαν στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που στάθηκαν αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Παρά τις υπαρκτές πολιτικές διαφορές, τα μέλη των δύο σχημάτων συμφωνήσαν πως οφείλουν να σταθούν και σήμερα μαζί στο πλευρό των φτωχών και των εργαζομένων, απέναντι στην κυβέρνηση και τις κυρίαρχες παρατάξεις στο Δήμο, απέναντι στα συμφέροντα που απειλούν το δημόσιο χώρο και τα κοινά αγαθά, απέναντι στο φασιστικό κίνδυνο, τον εθνικισμό και την άκρα δεξιά.

Η συμφωνία αυτή αποτυπώθηκε σε κοινή εκλογική διακήρυξη η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τις τελευταίες συνελεύσεις των σχημάτων. Έτσι, ο χώρος της μαχόμενης, ριζοσπαστικής αριστεράς θα παρέμβει για πρώτη φορά ενωτικά στις δημοτικές εκλογές, έχοντας σημαντικές ελπίδες για μια δυναμική παρουσία μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνουμε ότι κι ο νέος, ενωτικός συνδυασμός, όπως άλλωστε και τα δύο σχήματα που τον αποτελούν, δεν στοιχίζεται πίσω από έναν επικεφαλής – υποψήφιο δήμαρχο, άλλα έχει επιλέξει να εκπροσωπηθεί από μια συλλογική ομάδα νέων ανθρώπων.

Στη συνέντευξη τύπου θα δημοσιοποιηθούν επίσης και οι πρώτοι 62 υποψήφιοι του ενωτικού ψηφοδελτίου. Πρόκειται -συμβολικά- για 31 άντρες και 31 γυναίκες, καθώς για την «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών είναι ουσιαστικός πολιτικός στόχος και όχι τυπική υποχρέωση προς το νόμο. Οι περισσότεροι και οι περισσότερες είναι νέοι και νέες, μισθωτοί εργαζόμενοι, άνθρωποι των κοινωνικών κινημάτων. Τις επόμενες ημέρες και ως την τελική προθεσμία της 5ης Μαΐου, θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι/ες υποψήφιοι/ες του δημοτικού συμβουλίου, των δημοτικών κοινοτήτων, καθώς και ο σύμφωνα με τον νόμο τυπικά υποψήφιος δήμαρχος.

Τέλος, την Πέμπτη 18 Απρίλη, τα δύο σχήματα μας καλούν στο φιλόξενο χώρο του WE, για να γιορτάσουμε την έναρξη της ενωτικής τους καμπάνιας σε μια «Συναυλία Ανάποδη», με τους Ρεβάνς, The Balguns και Banda Entopica.

Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής

Ενωτικό Ψηφοδέλτιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *