11/4, Στηρίζουμε την απεργία των ντελιβεράδων!

Σήμερα, Πέμπτη 11 Απρίλη, οι διανομείς, οι κούριερ, οι οδηγοί δικύκλων, απεργούν, διεκδικώντας τα αυτονόητα: να τους παρέχουν οι εργοδότες το μηχανάκι και τα έξοδα ώστε να μην τα βάζουν από την τσέπη τους, να τους διαθέτουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας ώστε να μην σκοτώνονται (στην κυριολεξία) στη δουλειά, να ενταχθεί το επάγγελμά τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, να καλυφθούν από ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Την εποχή της εργασίας-λάστιχο και της γενικευμένης ανασφάλειας, την εποχή που ο εκβιασμός της ανεργίας μάς αναγκάζει να δεχτούμε οποιαδήποτε δουλειά, με οποιεσδήποτε συνθήκες και οποιονδήποτε μισθό προκειμένου να επιβιώσουμε, οι διανομείς αποτελούν σύμβολο αυτής της ακραίας εκμετάλλευσης: αμοιβές ως και 2-3 ευρώ την ώρα, απολύτως ελαστικά ωράρια, γενικευμένη μαύρη εργασία, εργοδοτικοί τραμπουκισμοί και -το χειρότερο- φρικτές συνθήκες εργασίας που οδηγούν ως το θάνατο. Με τις κινητοποιήσεις τους όμως, καθίστανται ταυτόχρονα και σύμβολο αντίστασης και διεκδίκησης. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η οργάνωση και ο συνδικαλισμός σε χώρους εργασίας με τόσο προσωρινό χαρακτήρα και με τόση εργοδοτική τρομοκρατία. Αυτή η δυσκολία προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην απεργιακή τους κινητοποίηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, για όλους τους λόγους του κόσμου, τα μέλη της «Πόλης Ανάποδα» στεκόμαστε ολόψυχα αλληλέγγυα στον αγώνα τους. Δίπλα σε όλα τα άλλα αιτήματα των απεργών, απαιτούμε επίσης ο Δήμος  Θεσσαλονίκης να διακόπτει άμεσα κάθε συνεργασία με επιχειρήσεις στις οποίες καταπατώνται τα εργασιακά δικαιώματα και επικρατούν συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας. Σημειώνουμε κιόλας με ένα μικρό αστερίσκο τις ευθύνες που έχει ο Δήμος για την κατάσταση των δρόμων, η οποία καθιστά ακόμα πιο δύσκολη και επικίνδυνη τη δουλειά τους.

Τέλος, καλούμε φυσικά κάθε υπεύθυνο πολίτη, κάθε αλληλέγγυο και αλληλέγγυα εργαζόμενο/η, να σεβαστεί την απεργία και να μην παραγγείλει τίποτα για όλη την Πέμπτη 11 Απρίλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *