Να σταματήσει τώρα η εισαγγελική παρέμβαση εναντίον της Δάφνης Κατσίμπα!

Η διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά την πανδημία είναι απροκάλυπτα εγκληματική. Δεν φτάνουν οι δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την μετάδοση του ιού το καλοκαίρι, με το άνοιγμα του τουρισμού, δεν φτάνει η πλήρης αδιαφορία όσον αφορά τη διάλυση του ΕΣΥ, δεν φτάνει η συνεχής προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στους πολίτες. 

Η κυβέρνηση  τις τελευταίες μέρες ξεπερνάει κάθε όριο. Τα νοσοκομεία, το ΕΣΥ, βρίσκονται στα όρια τους. Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση σύντομα θα είναι εκτός ελέγχου, ενώ οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες. Κι ακόμη δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, κανένα μέτρο για να βελτιωθεί αυτή η τραγική κατάσταση. 

Απέναντι σε αυτή την εγκληματική αμέλεια που στοιχίζει ζωές, αποφάσισαν να διαδηλώσουν οι γιατροί όλης της χώρας. Απέναντι σε αυτή την αναλγησία που μόνο δολοφονική μπορεί να χαρακτηριστεί, διαδήλωσαν όσοι δίνουν τη μάχη απέναντι στην πανδημία. Η κινητοποίηση των νοσοκομειακών την Πέμπτη 12/11, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, έστειλε ένα δυναμικό μήνυμα για το ποιοι πραγματικά δίνουν τη μάχη για την υγεία του λαού.

Απέναντι λοιπόν σε αυτή τη κατάσταση, απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα που κανείς δε μπορεί να αγνοήσει (μόνο να παραποιήσει), η κυβέρνηση επιστρατεύει το μόνο μέσο που γνωρίζει. Ενώ η χώρα (όπως και ολόκληρος ο πλανήτης) βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πανδημία τόσο φονική, η κυβερνητική πολιτική επικεντρώνεται στην καταστολή όλων όσων αγωνίζονται. 

Περίτρανη απόδειξη το γεγονός ότι η  εισαγγελέας διέταξε την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να διερευνήσει τις δήθεν προκλητικές δηλώσεις της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνης Κατσίμπα, ότι οι γιατροί θα συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Για μια γιατρό που, παρότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, εφημερεύει νυχθημερόν, αλλά και για οποιονδήποτε δίνει αυτή τη μάχη για την υγεία του λαού, είναι απαράδεκτη ακόμη και η υποψία  κατηγορίας για «διέγερση σε ανυπακοή» επειδή μιλά για συμμετοχή σε μια τόσο ιστορική και κρίσιμη πορεία. 

Η χυδαία στάση της κυβέρνησης απέναντι τόσο στο υγειονομικό προσωπικό, όσο και τον ίδιο το λαό, προκαλεί οργή σε όποιον στ’ αλήθεια ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία. Οι κινητοποιήσεις του υγειονομικού προσωπικού, του ίδιου του λαού, δεν φιμώνονται, δεν καταστέλλονται. Μαζί δίνουμε τη μάχη για την υγεία του λαού, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για μια ζωή όπου οι κατακτήσεις μας δεν θα θυσιαστούν στο βωμό (άλλης) μιας κρίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *