Κατατέθηκαν οι υπογραφές για το ζήτημα της στέγης (βίντεο) – Αναγκαία η λήψη μέτρων, όχι απλά η συζήτηση

Περισσότερες από 800 υπογραφές συνόδευαν το ψήφισμα που κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή από μέλη του ενωτικού ψηφοδελτίου «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» αναφορικά με το αίτημα να συζητηθεί το ζήτημα των υψηλών ενοικίων και της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τσαβλής παραλαμβάνοντας τις υπογραφές αναγνώρισε το γεγονός της εκτίναξης των ενοικίων και ανακοίνωσε ότι μετά και από τη δική μας καμπάνια αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα στις 4 Μαρτίου και ανάλογα με την εξέλιξή της να υπάρξει ίσως κάποια σχετική εισήγηση σε επόμενη τακτική συνεδρίαση. Ο δημοτικός σύμβουλος της Πόλης Ανάποδα – Δύναμης Ανατροπής, Αντώνης Γαζάκης, επανέλαβε ωστόσο ότι το αίτημα των πολιτών δεν είναι απλά να συζητηθεί το ζήτημα, αλλά να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης και τη μείωση των ενοικίων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γαζάκης, «ξεκινήσαμε μια καμπάνια εδώ και κάποιο διάστημα με συγκέντρωση υπογραφών ζητώντας να ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 του κανονισμού λειτουργίας με βάση το οποίο δημότες του Δήμου μπορούν να ζητήσουν να συζητηθεί θέμα αρμοδιότητας του από το Δημοτικό Συμβούλιο».

«Το αίτημα είναι να πάρει ο Δήμος πρωτοβουλίες για να προστατευτούν οι ενοικιαστές από την ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων και να ζητήσει από την κεντρική διοίκηση να ενεργοποιήσει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τους περιορισμούς της βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπονται από τον νόμο 4472/17. Ήδη, πάνω από 800 συμπολίτες/ισσες έχουν συνυπογράψει  το παραπάνω κάλεσμα και ελπίζουμε το θέμα αυτό να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ως Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής χαιρόμαστε που και με τη δική μας συμβολή θα ανοίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση για ένα ζήτημα το οποίο έχει φέρει σε απόγνωση τόσους συμπολίτες μας. Φυσικά, συνεχίζουμε την επεξεργασία των προτάσεών μας για να τις καταθέσουμε στην επικείμενη ειδική συνεδρίαση, επιμένοντας ότι στόχος μας είναι η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο πιο άμεσα γίνεται.

Παράλληλα, ζητούμε από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή για να μη μένει για άλλη μια φορά παρατηρητής μπροστά σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Τέλος, καλούμε φορείς της πόλης που τα μέλη τους θίγονται από την κατάσταση με τη στέγαση να ζητήσουν να παρέμβουν στην ειδική συνεδρίαση και τους δημότες/ισσες να σταθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό αυτής της προσπάθειας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *