Οι μαζικές πορείες στις 17 Νοέμβρη απάντηση στο όργιο καταστολής της Κυβέρνησης

Μαζικές, μαχητικές και με πολύ παλμό ήταν οι συγκεντρώσεις για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τόσα χρόνια μετά και οι αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων εκείνης της εποχής για ελευθερία, κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα συνεχίζουν να εμπνέουν τις σημερινές γενιές και φυσικά να προκαλούν τρόμο στην άρχουσα τάξη.

Οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, παρά τη συνειδητή προσπάθεια της ΝΔ να τρομοκρατήσει το κίνημα όλες τις προηγούμενες μέρες. Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους με τη νεολαία να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στην καταστολή, για την υπεράσπιση του ασύλου και τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης αλλά και αντιφασιστικά, αντικυβερνητικά, αντιιμπεριαλιστικά κοκ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έκανε αυτό που κάνουν όλες οι αντιδραστικές κυβερνήσεις ανά την υφήλιο: επιχείρησε να καταστείλει το κίνημα. Στη Θεσσαλονίκη ήταν πολύ έντονη η παρουσία της αστυνομίας, ενώ στην Αθήνα η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο, με τα Εξάρχεια να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η ΝΔ έδωσε το πράσινο φως στις δυνάμεις καταστολής να ασκήσουν τόνους βίας απρόκλητα με μόνο μέλημα να εκφοβίσουν τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες. Ξύλο, σεξιστικές επιθέσεις, τραυματισμοί, συλλήψεις στο σωρό χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και κατασκευασμένα κατηγορητήρια, ακόμα και βασανισμοί.

Αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να συγκαλύψουν την αντιλαϊκή και αντεργατική τους πολιτική είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες αγωνίζονται είναι δεδομένη. Δε θα αφήσουμε κανέναν και καμία μόνο απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για όσες και όσους διώκονται.

Ως Πόλη Ανάποδα χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις καθώς πιστεύουμε ότι μόνο η συλλογική, ενωτική και οργανωμένη παρέμβαση της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, να γεννήσει ελπίδα και να δώσει προοπτική. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *