07/05, Συνάντηση με την ΠΟΕΕΠ και τα σωματεία της Coca Cola

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ενωτικού ψηφοδελτίου «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» με τα προεδρεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και τα σωματεία της Coca Cola πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/5 στα γραφεία του συνδικάτου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τη μεριά του κοινού ψηφοδελτίου οι Βασίλης Τσακίρης, Κώστας Ξενόπουλος, Γιάννα Γαϊτάνη, Γιώτα Ψωμιάδου και Νίκος Αναστασιάδης, ενώ από τη μεριά των συνδικάτων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΕΠ Ιωάννης Φραγγίδης και Γιάννης Νιβορλής αντίστοιχα, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων της Coca Cola Γρηγόρης Παπαδόπουλος και Γιώργος Ευθυμιάδης αντίστοιχα και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών – Βοηθών Άρης Μερκενίδης.

Οι εκπρόσωποι του ψηφοδελτίου ενημέρωσαν τους συνδικαλιστές για την από κοινού συμμετοχή των δύο δημοτικών σχημάτων στις δημοτικές εκλογές, αλλά και την πρόθεση τους για συνεχή ανάδειξη των προβλημάτων των δημοτών/-ισσών και αμέσως μετά. Εξέφρασαν επίσης την πλήρη στήριξη τους στους αγώνες των εργαζομένων, στους οποίους άλλωστε έχουν συμμετάσχει πολλά από τα μέλη των δύο σχημάτων.

Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους ενημέρωσαν τόσο για την ανταπόκριση και αλληλεγγύη που δείχνει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης στον αγώνα των εργαζομένων για επαναλειτουργία του εργοστασίου, μη καταναλώνοντας το προϊόν, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών.

Στηλιτεύτηκε, τέλος, η προσπάθεια της Coca Cola να αξιοποιήσει τα προβλήματα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης για την προβολή της, αλλά και η υποκριτική στάση τόσο της ίδιας της εταιρείας, που, με την αρωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης, προσπαθεί μέσω του προγράμματος Zero Waste Lab να αποσείσει την ευθύνη της για την περιβαλλοντική μόλυνση που προκαλούν οι πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιεί.

Οι δύο πλευρές έδωσαν ραντεβού στις δράσεις των κινημάτων το επόμενο διάστημα και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τις επαφές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *