Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε!

Καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει πως οι εργαζόμενοι/εργαζόμενες στην Ελλάδα θα έρθουμε αντιμέτωποι με έναν πολύ σκληρό χειμώνα. Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, δομικό κομμάτι της ατζέντας της προκειμένου να χτυπήσει περαιτέρω τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, ξεδιπλώνεται συνεχώς. Είτε πρόκειται για τον νόμο Χατζηδάκη και την επίθεση σε συνδικάτα και σωματεία είτε για τον χουντικής έμπνευσης νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων –που ακυρώθηκε στην πράξη και στον δρόμο– η κυβέρνηση αποδεικνύει πως πλέον το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι αυτό που ορίζει τις σχέσεις της με τον κόσμο της εργασίας. 

Παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ του Πέτσα να παρουσιάσουν τη χώρα ως μια τουριστική Εδέμ, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Η χώρα είναι πρώτη σε θανάτους από Covid 19 ανά εκατομμύριο κατοίκους, έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη και ο πληθωρισμός είναι αχαλίνωτος. Η συνεχής δε και εξαιρετικά επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή οπλισμού και ενθουσιώδη συμμετοχή στις κυρώσεις, καταδεικνύει ποιες τελικά είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σε αυτές προστίθενται η ενίσχυση των υπερκερδών των ιδιωτικών εταιρειών ρεύματος, καθώς και των λοιπών επιχειρηματικών ομίλων, με τους οποίους η κυβέρνηση διατηρεί άριστες σχέσεις. 

Σε αυτό το πλαίσιο καλείται η απεργία της 9ης Νοέμβρη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δεν φέρει βαρύτατες ευθύνες για την αδράνεια στην οποία έχει περιέλθει το εργατικό κίνημα εδώ και χρόνια.

Είναι όμως μια σημαντική ευκαιρία ο κόσμος της εργασίας να βγει μπροστά. Ενωτικά, μαχητικά, ριζοσπαστικά, να ξεκινήσει πάλι να διεκδικεί, να πιστέψει στις δυνάμεις του. Οι νίκες των εργαζομένων της e-food και της Cosco, ο τεράστιος αγώνας των απεργών στην Μαλαματίνα απέναντι σε αδιανότητες μεθοδεύσεις και κατασταλτική μανία, δείχνουν τον δρόμο της αντίστασης και της επερχόμενης ήττας των κυβερνώντων. 

Έναν δρόμο που θα ακολουθήσουμε και εμείς!

Γι’ αυτό, σας καλούμε όλους και όλες στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 9ης Νοέμβρη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *