Να νικήσει η ειρήνη! Όλοι και όλες στην αντιπολεμική συναυλία (8/5)!

Έχουν περάσει ήδη πάνω από δύο μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά οι καπνοί του πολέμου που ξεκίνησαν να μαζεύονται πάνω από την χώρα ήδη από 2014 δεν δείχνουν να αραιώνουν. Αντιθέτως, η επιμονή στις πολεμικές συρράξεις και εμπλοκή σε αυτές όλων των χωρών υπό την καθοδήγηση των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών προδιαγράφουν ένα δυσοίωνο μέλλον. Πρώτα και κυρίαρχα για τον λαό της Ουκρανίας που βρίσκεται στη δίνη των διεθνών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας και υφίσταται τις τραγικές συνέπειες του πολέμου. Έπειτα, για τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου που πληρώνουν ήδη και θα πληρώσουν ακόμα χειρότερα την εμπλοκή της κάθε χώρας είτε με τη μορφή κυρώσεων είτε με συμμετοχή σε πολεμικούς εξοπλισμούς.

Οι καπνοί του πολέμου δεν λένε να κοπάσουν και ο κίνδυνος να σκεπάσουν όλο και περισσότερες περιοχές του πλανήτη δεν ανήκει δυστυχώς σε ένα δυστοπικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όλες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα στις οποίες, και μάλιστα από τις πιο πρόθυμες, και η δική μας, κρατούν μια φιλοπόλεμη στάση ακολουθώντας τα τύμπανα του πολέμου που χτυπάει το ΝΑΤΟ. Πολεμικοί εξοπλισμοί αποστέλλονται από τα λιμάνια μας, νέοι πολυδάπανοι εξοπλισμοί αγοράζονται, κυρώσεις που επιβάλλονται από το ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία καταλήγουν να στρέφονται ενάντια στους λαούς εκτινάσσοντας το κόστος ενέργειας και σίτισης, οι νεοναζί του Αζόφ μιλάν ως επίσημοι προσκεκλημένοι στα κοινοβούλια. Είναι σαφές πως η κατάσταση κάθε άλλο παρά αποκλιμακώνεται…

Η προσπάθεια της Δύσης να φανεί φιλειρηνική είναι πέρα για πέρα υποκριτική, καθώς είναι η ίδια που μεθόδευσε την αποσταθεροποίηση στην περιοχή και τον εξοπλισμό των ναζιστικών ομάδων για την εξάπλωση των συμφερόντων των ηγετικών χωρών του ΝΑΤΟ. Το ίδιο υποκριτική είναι και η στάση της Ρωσίας. Στο όνομα υποτίθεται της «αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας, έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ουκρανικού λαού, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης της. Πρόκειται δηλαδή για έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν πλευρά, αλλά να απαιτήσουν να τερματιστεί άμεσα.

Γι’ αυτόν τον λόγο καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης να εκφράσει για άλλη μια φορά τα δημοκρατικά, φιλειρηνικά και πολυπολιτισμικά αισθήματά του και να συμμετέχει στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος την Κυριακή 8 Μαΐου στην πλατεία Αριστοτέλους. Για να ενώσουμε τις φωνές μας και να βάλουμε φραγμό στη φρίκη του πολέμου και να στείλουμε μήνυμα πως η Θεσσαλονίκη είναι πόλη φιλειρηνική. Μόνο η μαζική αντιπολεμική δράση των λαών μπορεί να σταματήσει τις πολεμικές μηχανές και τις ολέθριες συνέπειες των συρράξεων.

Αυτή την Κυριακή μαζευόμαστε από τις 17:00 και μετά στην πλατεία Αριστοτέλους, για να τραγουδήσουμε μαζί με τους μουσικούς μας και να φωνάξουμε για:

  • Άμεση κατάπαυση του πυρός. Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να υπάρξει ειρηνική επίλυση του ζητήματος. Άμεση αποχώρηση των Ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία με ταυτόχρονη αναγνώριση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης στους ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ανατολικής Ουκρανίας.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι λιμάνι λαών, όχι του ΝΑΤΟ και των εξοπλισμών. Καμία χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τον πόλεμο. Όχι στους εξοπλισμούς.
  • Κανένα «ξέπλυμα» του ναζισμού στο όνομα της ειρήνης. Καταγγέλλουμε την παρουσία του τάγματος «Αζόφ» στο ελληνικό κοινοβούλιο. Κοινός αγώνας σε Ρωσία και Ουκρανία απέναντι στην ακροδεξιά, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.
  • Όχι στις «κυρώσεις» που κοστίζουν δισεκατομμύρια στον λαό για να κερδίζουν οι εφοπλιστές και οι ΗΠΑ. Να μην πεινάσουμε και να μην κρυώσουμε για χάρη του ΝΑΤΟ.
  • Αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο.

Η Πόλη Ανάποδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *