Κι έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις

Στις απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ζήτημα των κλιμακούμενων φασιστικών επιθέσεων έρχεται να προστεθεί η άρνηση του Δήμου για την παραχώρηση χώρου σε εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς, για την πραγματοποίηση αντιφασιστικής συναυλίας στην πλατεία Αγ. Σοφίας την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Γνωρίζουμε ότι η διοίκηση θα παραθέσει μια σειρά από γραφειοκρατικές δικαιολογίες για την απόφαση αυτή. Καμιά δικαιολογία όμως δεν μπορεί να κρύψει το ότι με την τήρηση τάχα ίσων αποστάσεων στη λογική των «ακροκινούμενων ομάδων», όπως ακριβώς αποτυπώνεται και στο ψήφισμα που εξέδωσε, ουσιαστικά δίνει ακόμα περισσότερο χώρο στις εγκληματικές φασιστικές ομάδες που δρουν στην πόλη μας. 

Προσπαθεί μάλιστα να βάλει φρένο στους φορείς που οργανώνουν αντιφασιστικές εκδηλώσεις και σε όσες δυνάμεις εντός του δημοτικού συμβουλίου θεώρησαν υποχρέωση του οργάνου να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις φασιστικές και ναζιστικές ομάδες που πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις και δηλητηριάζουν νέα παιδιά με ιδεολογίες μίσους.

Είναι χαρακτηριστική εξάλλου η στάση της διοίκησης του Δήμου την Πέμπτη 29/09, όταν η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων στη Σταυρούπολη, το οποίο στηρίξαμε κι εμείς από την πρώτη στιγμή, προτείνοντας τη δια περιφοράς ψήφισή του λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. 

Αρχικά η διοίκηση απέρριψε το αίτημα, για να έρθει τέσσερις μέρες αργότερα, μετά από τη γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή εναντίον των φασιστών, και αφού ακολούθησαν νέες επιθέσεις, να το κάνει πράξη, έχοντας ετοιμάσει και ένα δικό της ψήφισμα, το οποίο, όπως μάθαμε από τα ΜΜΕ, υπερψηφίστηκε (ακόμα και σήμερα, 7/10, οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για τα αποτελέσματα). 

Ένα ψήφισμα άτολμο και άνευρο, που μπροστά στις επιθέσεις οπλοφόρων φασιστών σπεύδει να καταδικάσει γενικά και αόριστα «συγκρούσεις» και «επεισόδια» και να υπαινιχθεί ευθύνες των φοιτητών που μοίραζαν φυλλάδια ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μιλώντας για σχολεία «ορμητήρια στρατολόγησης». 

Δυστυχώς, ενέργειες όπως αυτές δείχνουν σύμπλευση της διοίκησης του Δήμου με  τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το σύστημα που θρέφει το φασισμό. Δυνάμεις που βρίσκουν, όπως μας διδάσκει η πρόσφατη ιστορία, πολύτιμη στήριξη σε τάγματα εφόδου και φασιστικές συμμορίες, όποτε το λαϊκό κίνημα πάει να σηκώσει κεφάλι ενάντια στις πολιτικές τους. 

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα πλάι σε αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον συντηρεί.

Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *