Η Πόλη Ανάποδα στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών ενάντια στην απαξίωση του ΕΣΥ

Μετά την απαξίωση της δημόσιας υγείας, την άρνηση να ανοίξει τα κλειστά νοσοκομεία, την άρνηση να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, τους χιλιάδες θανάτους κατά την διάρκεια της πανδημίας που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε στηριχθεί η Δημόσια Υγεία, η Κυβέρνηση τώρα επιχειρεί νέο πλήγμα στο ΕΣΥ προς χάριν των επιχειρήσεων της ιδιωτικής υγείας.

Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση:

-Επιτρέπει σε γιατρούς που εργάζονται στο ΕΣΥ να δουλεύουν παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα ή να ανοίγουν ιδιωτικά ιατρεία κάτι που μέχρι σήμερα απαγορευόταν.

-Επιτρέπει να γίνονται ιδιωτικά (απογευματινά) χειρουργεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Το προσωπικό που έχει μείνει στα δημόσια νοσοκομεία δουλεύει σε συνθήκες υπερεντατικοποίησης. Από την άλλη πλευρά, οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν μήνες για εξετάσεις και ραντεβού και σε πολλές περιπτώσεις πάνω από ενάμιση χρόνο για χειρουργείο.

Η κυβέρνηση, αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις και να ανοίξει τα κλειστά νοσοκομεία, προσλαμβάνει ελάχιστο προσωπικό (κυρίως με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή/και με μπλοκάκια) για να λύσει τα εντελώς επείγοντα προβλήματα και στρέφει επίσημα τον κόσμο στην ιδιωτική υγεία.

Στην πόλη μας η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς μια σειρά από νοσοκομεία παραμένουν κλειστά (Λοιμωδών, Παναγία, παλιό 424), ενώ τα υπάρχοντα είναι υποστελεχωμένα.

Γι’ αυτό ο αγώνας των υγειονομικών είναι αγώνας όλων μας.

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχει καλέσει η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και η ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 1/12:

📣 Συγκέντρωση στις 13:00 στην 3η ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16)

📣 Συλλαλητήριο στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

 Αύξηση της χρηματοδότησης για το ΕΣΥ-Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

 Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών με μόνιμη & σταθερή εργασία

Να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *