Η διοίκηση του Δήμου αρνείται να στηρίξει τους διωκόμενους υγειονομικούς! (βίντεο)

Ως Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής έχουμε δηλώσει τη στήριξή μας στους μαχόμενους υγειονομικούς με κάθε αφορμή, εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό είχαμε την πρόθεση να κάνουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο και στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22/3, μαζί με το υπόλοιπο σώμα. 

Με έκπληξη όμως είδαμε να απορρίπτεται, μετά από οριακή ψηφοφορία, ακόμη και η συζήτηση του ψηφίσματος που είχε καταθέσει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και το οποίο θα στηρίζαμε ολόψυχα, με αίτημα να πάψει κάθε δίωξη στους Θανάση Σιούλη και Δάφνη Κατσίμπα, ιατρούς της πρώτης γραμμής (στο ΑΧΕΠΑ και το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ αντίστοιχα) και μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Οι δυο τους διώκονται γιατί, κάνοντας το καθήκον τους ως γιατροί και συνδικαλιστές, είπαν την αλήθεια στον λαό της πόλης για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και ταυτόχρονα ζήτησαν τη στήριξή του στα αιτήματά τους για ενίσχυση του ΕΣΥ.

Αυτά ήταν τα φοβερά παραπτώματα για τα οποία η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια διαδικασία διώξεων απέναντί τους, όπως και σε άλλες περιπτώσεις πανελλαδικά (βλ. απόλυση του Κ. Καταραχιά).

Και η διοίκηση Ζέρβα όμως σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει δείξει με τη στάση της ότι αφήνει στο απυρόβλητο την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, αντί να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού.

Δεν περιμέναμε όμως ότι θα αρνιόταν έστω και να συζητηθεί το συγκεκριμένο ψήφισμα ώστε να ληφθεί μια απόφαση στήριξης των ανθρώπων που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα καθημερινά, σηκώνοντας όλο το βάρος της υγειονομικής κρίσης με τα λιγοστά μέσα που έχουν.

  • Καταγγέλλουμε τη διοίκηση και όσους/ες δημοτικούς συμβούλους στήριξαν τη ντροπιαστική αυτή στάση
  • Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα είμαστε στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών με όποιον τρόπο μας ζητηθεί
  • Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης στον Θανάση Σιούλα και τη Δάφνη Κατσίμπα

    Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής


Τη στάση της διοίκησης στηλίτευσε ο δημοτικός μας σύμβουλος Κώστας Ξενόπουλος στην τοποθέτησή του στην 5η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 2021 (22/03/21), στην οποία μίλησε επίσης για την οικτρή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, για την παρακολουθητική στάση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα γεγονότα της αποπομπής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσου Τσαβλή,  για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ και τις ευθύνες του πρύτανη, καθώς και για τη δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Δείτε όλη την τοποθέτηση στο βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *