Γενική Συνέλευση 1ης Οκτωβρίου: Ανάποδα και Δυναμικά!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Πόλης Ανάποδα το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022. Η 14η Γενική Συνέλευσή μας ήταν και η μαζικότερη ως τώρα καθώς την παρακολούθησαν πάνω από 120 άτομα. Η συζήτηση ήταν ζωντανή και τοποθετήθηκαν 25 άτομα, ενώ πέρα από τοποθετήσεις μελών και φίλων, το παρών έδωσαν και μια σειρά απο αγωνιζόμενες πρωτοβουλίες και σωματεία της πόλης. 

Από τους απεργούς στη Μαλαματίνα, το σωματείο της ΕΥΑΘ και το κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, στους φοιτητικούς συλλόγους, και από εκεί στις πρωτοβουλίες κατοίκων για τους δημόσιους χώρους (Κρυονέρι, Τροχιοδρομικά, Πλατεία Ελευθερίας), ενώσαμε τις εμπειρίες και τις ιδέες μας και γεμίσαμε με αλληλεγγύη και αισιοδοξία για τους αγώνες που θα δώσουμε από κοινού το επόμενο διάστημα. 

Όπως είπαμε και στη συνέλευση, ο ρόλος του σχήματος δεν είναι απλά να μεταφέρει τα αιτήματα των δημοτών στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά κατά βάση να οργανώνει και να μπαίνει μπροστά σε μάχες, να κάνει προτάσεις προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους, να φέρνει σε επαφή τις διάφορες εστίες αντίστασης στην πόλη. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε.

Παράλληλα, ενθαρυντική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα ενότητας και κοινής δράσης. Το σχήμα μας διευρύνθηκε καθώς σε αυτό εντάχθηκαν πολλά νέα μέλη, αλλά και συλλογικότητες, ενώ με αρκετές άλλες έγιναν συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα. Οι διαδικασίες σύγκλισης με άλλες όμορες δυνάμεις είναι συνεχείς και ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από την Πόλη Ανάποδα.

Τα ζητήματα που αναλύθηκαν στη διαδικασία ήταν πολλά, όπως και τα προβλήματα που απασχολούν τα άτομα που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη. Συζητήθηκαν το ζήτημα της στεγαστικής κρίσης και της ενεργειακής φτώχειας, η προσβασιμότητα, οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο, η πρόσβαση στην υγεία και η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα δημόσια (κοινά) αγαθά, οι μετακινήσεις και οι ποδηλατόδρομοι, τα δημοτικά τέλη, η καταστολή και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές. Όλα αυτά για τα οποία αγωνιστήκαμε εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και που θέλουμε να γυρίσουμε ανάποδα για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Το όραμά μας για τη Θεσσαλονίκη περνά μέσα από τη συνένωση και την περαιτέρω επεξεργασία όλων των παραπάνω ζητημάτων. Γνωρίζουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να το υλοποιήσουμε είναι να βασιστούμε στην ανάγκη και τη γνώση των ανθρώπων που πραγματικά αγαπάνε αυτόν τον τόπο. Γι αυτό και θαρρετά πήραμε την απόφαση ώστε να συντάξουμε αυτό που σκεφτόμαστε σαν «Ανάποδο Πρόγραμμα». Ένα πρόγραμμα που θα υπερβαίνει τα όρια και τις δυνατότητες της δικής μας παράταξης, όντας ανοιχτό σε όποιο άτομo θέλει να συνεισφέρει, που θα αξιοποιεί τη συγκεντρωμένη γνώση και τα καλύτερα παραδείγματα και τελικά θα αποτυπώνει τις ελπίδες, τις ανάγκες, τις επιθυμίες μας, τις καλύτερες ιδέες για την πόλη μας. 

Με τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να απέχουν ακριβώς έναν χρόνο πήραμε συλλογικά την απόφαση να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα. Ξεκινάμε την προεκλογική μας καμπάνια με αυτοπεποίθηση και χαρά. Ο κόσμος που θέλει μια ουσιαστική αλλαγή από τη στασιμότητα και την παρακμή και ελπίζει σε μια βιώσιμη, δημοκρατική και δημιουργική πόλη είναι η πλειοψηφία. Αυτό δεν είναι απλώς ένας ευσεβής πόθος, αλλά μια πραγματικότητα που προκύπτει μέσα από τη συνάντησή μας με χιλιάδες ανθρώπων στους αγώνες που δώσαμε. Μπορούμε λοιπόν να γίνουμε η έκπληξη των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Η Πόλη Ανάποδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *